VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Advertisements

VY_III/2_INOVACE_88_Bohumil Říha
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou V. Hraběte…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jeMgr. Miloš Kaplan Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_20.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
VY_III/2_INOVACE_95_Michal Černík
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_09.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Reálie - bankovky.
VY_III/2_INOVACE_84_Miloš Macourek
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
Ladislav Fikar  (29. června 1920 – 12. července 1975)
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
Eduard Petiška Český jazyk 6. ročník ZŠ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Eduard Petiška Český spisovatel.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_27.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.5 B. Němcová Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
VY_12_INOVACE_Tru_I_30 Název Eduard Petiška, Staré řecké báje a pověsti Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
JIŘÍ WOLKER Simona Coubalová C3B. Obsah O autorovi Život Dílo Těžká hodina Shrnutí Zdroje.
 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_14_LITERATURA.
BRATŘI ČAPKOVÉ CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.
Spisovatelé a ilustrátoři
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
JAN ÁMOS KOMENSKÝ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_42_Božena Němcová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Karel Toman - Měsíce Název : VY_32_inovace_03 Český jazyk a literatura.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
ŠKOLA PRO ZAČÍNAJÍCÍ BÁSNÍKY
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_44_Karel Čapek
JOSEF LADA Životopis a díla
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Transkript prezentace:

VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška Mgr. Jana Svobodová

Obsah Portrét Život Dílo Otázky

Portrét Obrázek na tabuli

Život 1924 Praha – 1987 Mariánské Lázně Otec pracoval v pojišťovně, matka byla operní pěvkyně Od dětství používal dva mateřské jazyky Měl absolutní sluch, kdyby nebyla 2. světová válka, byl by z něj herec nebo zpěvák

Povolání Spisovatel Básník

Díla Pohádkový dědeček Birlibán Martínkova čítanka – podle syna O dětech a zvířátkách Pohádky ke Krtkovi Čtení o hradech, zámcích a městech

Otázky Čítanka pro 3. ročník, Anička a Básnička Jak se říká tomu, kdo skládá básně Co je to verš Kde najdeme rýmy Vymysli rýmy ke slovům: les, hůl, vana, neděle, dáma Zkus vymyslet básničku o 4 verších