Domorodý kmen. Sedmáci si zkusili představit, že jsou členy domorodého kmene, který žije někde v Jižní Americe, Africe… Sedmáci si zkusili představit,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hudba v pravěku Vývoj hudební kultury
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
Projektový den s prvky OSV
Život prvních Slovanů u nás
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Obsah  Obecné informace  Rozdělení  Historie  Soužití  Vzhled  Zdroje.
ANTICKÝ ŘÍM. MODERÁTOR – ústřední postava; pomůže rozdělit role; řídit diskusi GEOGRAF = ODBORNÍK NA PRÁCI S MAPOU – vyhledává na mapě důležité informace;
Hudba a tanec (music and dance)
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Integrovaná střední škola,Slaný
Zvířata a náboženství.
Literatura: Kronika medicíny, Praha 1994, s
Chudozubí (Edentata).
NOVÝ SVĚT projekt školního roku roku 2009/ v se v Galerii u přívozu spustil zlatý déšť. Hadí tanečníci, vysílení rituálním tancem,
Podpora multikulturní výchovy na ZŠ – rozvoj tolerance a sociálních kompetencí CZ.1.07/1.2.08/
Dělení PTÁKŮ Podle způsobu pohybu: LETCI mají duté kosti přední končetiny – křídla, jsou schopny letu tělo kryto prachovým a obrysovým peřím, které.
VY _12_INOVACE_D.6.19 KELTOVÉ – 6. ROČNÍK Autor: Mgr. Renata Koprová Datum: 14. října Ročník: 6. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a společnost.
AMERIKA obyvatelstvo.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Zavedení nových trendů a metod předškolního vzdělávání
UPLEŤ ČTVEREC Charitativní projekt Knit A Square pomáhá sirotkům, opuštěným dětem  a dětem s AIDS v Jižní Africe.
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
PLOŠTICE Jana Koucká.
„ŽIVOČICH“ téma školního roku Výstava 6. – , vestibul kina Centrál a prostory Bílé věže na Velkém náměstí Děti milují zvířátka a.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Evropský den v 5.A Projektový den Comenius
SILVESTROVSKÁ ZÁBAVA Senior klubu Brno – Bosonohy Dobrou pohodu podporovala až do ranních hodin Nového roku 2013 hudební dvojice - manželé Hana a Pavel.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projektová výuka na Trojském gymnáziu. 1. Projektová výuka 2004– Projekt Edison 3. Třídní projekty.
Čeleď: šelmy kočkovité
KROKODÝLI.
Egypt Země bohů.
VÝVOJ ČLOVĚKA ZBRANĚ.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Státy a jejich hranice Stát = základní politická a mocenská jednotka
VIII. etapa leden 2015 – červen ReportážeFotodokumentace.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
PROBLÉM SVĚTOVÉHO HLADU. nejstarší z globálních problémů – akutní hlad vede k bezprostřednímu umírání, chronické podvýživě, náchylnosti k nemocem a degeneraci.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
M ĚSTSKÉ JESLE C HOTĚBOŘ. Naše zařízení poskytuje péči o děti ve věku od 0 zpravidla 3 let. Naším úkolem je vést děti ke zdravému, krásnému a čistému.
Gymnastika I. – Country tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PROJEKTOVÝ DEN AFRIKA AFRICKÉ ZNAKY. Několikrát do roka v každé vesnici soutěže Hned po hudbě a tanci nejoblíbenější činnost Jejich znaky a ornamenty.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Přírodní zahrada RUDOLFOV. Přírodní zahrada roce 2010 získala zahrada plaketu "Ukázková přírodní zahrada“ Bylinky Okrasné.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_05_HV_Písnička Krokodýl Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Body-art Autor: Mgr. Olga Pasovská.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Vypracoval David Holub
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor:
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
VY_32_INOVACE_Z7. 7 Autor: Mgr
Sociálně psychologické aspekty kulturní historie lidstva
Život pravekého človeka
Vypracoval David Holub
Mgr. Lenka Nováková -1.ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_09_SAVANY-Z
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Návrat opeřeného hada – indiánské mýty a legendy
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
Transkript prezentace:

Domorodý kmen

Sedmáci si zkusili představit, že jsou členy domorodého kmene, který žije někde v Jižní Americe, Africe… Sedmáci si zkusili představit, že jsou členy domorodého kmene, který žije někde v Jižní Americe, Africe… …jejich život závisí jen na přírodních podmínkách, na přízni bohů… …jejich život závisí jen na přírodních podmínkách, na přízni bohů… Jak si bohy naklonit? Jak si bohy naklonit?

Pomalováním těla před bojem, lovem...

Masky používané při rituálních tancích také mohou přinést štěstí na lovu, mohou zajistit dobrou úrodu, zdraví celému kmenu.

Kameny s tajnými symboly slouží k uctívání domácích bůžků i důležitých bohů

Barevné ornamenty namalované na obydlích chrání před neštěstím, požárem, nemocemi…

Totemy budou ochraňovat celý kmen

Výstava v prostorách školy Jak se práce povedly?

Co ještě můžeme vymyslet? Třeba i v jiných předmětech než je výtvarná výchova? Třeba i v jiných předmětech než je výtvarná výchova? Rituální tanec a“hudební doprovod“k němu – v hudební a v tělesné výchově. Rituální tanec a“hudební doprovod“k němu – v hudební a v tělesné výchově. Bojový pokřik – v hudební výchově Bojový pokřik – v hudební výchově

Na projektu pracovali žáci 7. ročníku ZŠ Starý Jičín Na projektu pracovali žáci 7. ročníku ZŠ Starý Jičín Vyučovala: Lada Ocásková Vyučovala: Lada Ocásková Prezentaci připravili: Jan David a Martin Kuchařík - 9. ročník Prezentaci připravili: Jan David a Martin Kuchařík - 9. ročník