Tablety (mobilní zařízení)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Historie operačních systémů – od jedniček a nul k woknům(Windows) a masoxu(Mac OS X) Vojtěch Klos.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_148_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Knihovny v mobilech Jan Pokorný
OS-PDA,kapesní PC,komunikátorů a smartphonů Vypracoval:Petr Rabada AT3.A Pátek
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Zjednodušená verze pro účely výuky na ZŠ.
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
NázevOperační systém Windows Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Operační systémy.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Operační systém Android
Logo společnosti Apple - Apple -americká firma založena v roce 1976 v Silicon Valley, navrhuje a prodává spotřební elektroniku, software a osobní počítače.
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
Internetový prohlížeč
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
NázevDigitální zařízení – druhy počítačů Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Historie výpočetní techniky, druhy počítačů
Bezdrátová síť Wi-Fi Wi-Fi - Wireless Fidelity je další z technologií pro tvorbu počítačových sítí. Tato technologie je bezdrátová a byla vytvořena pro.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Identifikátor materiálu: EU
Mobilní telefony Tomáš Bušta, Martin Černík, Vojtěch Frajer.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Apple Michaela Vodičková 5. A.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Android SPŠ a VOŠ Jana Palacha Kladno Miroslav Hladík EP
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tablety střední třídy Michael Hřib
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část Alternativní OS Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_60_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Tablet –
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_APPLE.
Apple Firma vyrábějící mobily,tablety,MP3,notebooky.....
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
iPhone je produkt společnosti Apple, který v sobě spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
Mobilní telefony a tablety
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Srovnání operačních systémů
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Software – operační systém
Operační systém Windows
Operační systémy.
Herní zařízení-tablety
Operační systém Windows
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Transkript prezentace:

Tablety (mobilní zařízení) Vypracoval Jan Balák (5. A)

Obsah prezentace Co je tablet Historie tabletů Dynabook Microsoft Tablet PC iPad Post-PC tablety iOS Android Windows 8 Moje hodnocení tabletů

Co je tablet tablet je přenosný počítač ve tvaru desky k ovládání se používá dotyková obrazovka nejběžnější forma je tzv. slate („břidlice“), která neobsahuje integrovanou klávesnici tablety se používají pro multimédia předchůdcem tabletů byl tzv. Dynabook

Historie tabletů prvním předchůdcem byl Dynabook (r. 1968) Microsoft vydal na počátku 21. století Microsoft Tablet PC, určený k obchodní práci vzhled a funkce dnešních tabletů určil iPad od firmy Apple (r. 2010)

Dynabook vyráběný firmou Xerox v průběhu 20. století předchůdce dnešních tabletů a notebooků nedočkal se velkého využití měl klávesnici

Microsoft Tablet PC vyvinut společností Microsoft na počátku 21. století přenosný počítač pro práci v oblasti obchodu málo využívané kvůli ceně a problémům s využitím mimo jejich zaměření

iPad post-PC tablet od firmy Apple vyvinut v roce 2010 využívá operační systém iOS během roku 2010 prodáno 14,8 milionů kusů schopen práce s mnoha typy multimediálních souborů

Post-PC tablety tablety zkonstruované podle iPadu využívají mobilní operační systémy využívají dotykové obrazovky další hardware lze připojit pomocí Bluetooth a USB funkce zamknutí a odemknutí bez nutnosti vypnutí

iOS operační systém pro mobilní zařízení vyvinutý společností Apple původně iPhone OS nejdříve určen jen pro mobilní telefony iPhone, později užit i na tablety a Apple TV

Android operační systém pro mobilní zařízení licence open source vyvíjen uskupením výrobců telefonů Open Handset Alliance nejnovější verzí Androidu je 4.4.3 Kitkat

Windows 8 operační systém firmy Microsoft užit na PC i tablety navazuje na starší Windows 7 do prodeje uveden 26.10. 2012 podpora Windows 8 končí 10.1. 2023

Moje hodnocení tabletů + velikost funkce dotykové ovládání cena - oproti počítači malé možnosti práce zaměřeno hlavně na fotografie, hudbu a hry nutnost neustále dobíjet

Některé firmy vyrábějící tablety

Použité zdroje http://www.svetandroida.cz/jake-novinky-prinese-android-4- 4-3-201403 https://cs.wikipedia.org/wiki/Windows_8 https://cs.wikipedia.org/wiki/IOS_(Apple) https://cs.wikipedia.org/wiki/Android_(operační_systém) https://cs.wikipedia.org/wiki/Tablet_(počítač)

Děkuji za pozornost Vypracoval Jan Balák dne 31.12. 2014