RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL *
Advertisements

ZŠ Klášterec Czech Republic
Pravidla fotbalu-OFSAJD
UPPAAL příklady Jiří Vyskočil 2010.
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL * * Pravidla AVL vycházejí z oficiálních mezinárodních pravidel platných v období UPOZORNĚNÍ: Tento.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
Základní Pravidla Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
BASKETBAL.
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Volejbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
RINGO Chytání a zpracování kroužku kroužek lze chytit libovolnou rukou, odhodit se však musí tou rukou, kterou byl chycen (nesmí se přendávat z.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
STOLNÍ TENIS.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Frisbee Ultimate.
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Ringo.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Korfbal.
Ukázka Výklad pravidel Bodování
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Basketbalová pravidla
Chyby u sítě, překážení.
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Pronásledování.
Odbíjená – základní pravidla
Možné oblasti použití a potenciál…
Transkript prezentace:

RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry: - účelem hry je umístit kroužek do hřiště soupeře - hraje se gumovým kroužkem 2. Rozměry hřiště: hraje se na volejbalovém hřišti 9 x 18 m, výška sítě 220 cm

3. Zahájení hry: - postavení hráčů na hřišti je libovolné (6 volejbalové) - hra začíná podáním jednoho z hráčů - podávat lze z libovolného místa útočné čáry - podávají obě strany současně na signál k zahájení hry (písknutí, slovní povel “hra”) - hráči se na podání střídají-1x (opakované podání se nepočítá)

4. Počítaní bodů: - body se získávají či ztrácejí za každou chybu - body se započítávají za každý kroužek - jedna strana může získat najednou dva body nebo každá strana jeden bod - zápasy se hrají do 25 bodů, počítá se remíza - strana (hráč), která hodila kroužek do autu či do sítě (pod sítí) či jinak se provinila proti pravidlům, ztrácí bod - srazí-li se dva kroužky hozené z protilehlých stran hřiště, body se nepřipočítávají a podání se opakuje

5. Chytání a zpracování kroužku: - kroužek lze chytit libovolnou rukou, odhodit se však musí tou rukou, kterou byl chycen - spoluhráči si nesmí kroužek mezi sebou přihrávat - vypadne-li hráči kroužek z ruky může jej znovu chytit rukou sám - ne spoluhráč - kroužek se při chytání nesmí navléci na ruku

6. Odhazování kroužku: - kroužek nesmí být hozen svisle směrem letu a nesmí se otáčet přes vodorovnou osu (dělat kotrmelce) - hráč s kroužkem smí udělat jeden krok - kroužek se nesmí odhazovat ve výskoku - chytat a odhazovat kroužek se může i mimo hřiště, avšak hozený kroužek musí letět nad sítí mezi stojany - pohyb ruky držící kroužek musí být plynulý, není dovoleno mást - s odhozením kroužku se nesmí čekat (max. 3 sekundy)