Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Advertisements

Squash Radka Uchytilová, 6.A.
Základní pohybový systém
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL *
ZŠ Klášterec Czech Republic
Pravidla fotbalu.
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Základní Pravidla Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
BASKETBAL.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace výuky Příjemce
Za předpokladu použití psacích potřeb.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Volejbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
STOLNÍ TENIS.
Stolní tenis.
CURLING.
Mé záliby a koníčky.
Basketbalová pravidla
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Beach tenis.
Stolní tenis.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Basketbalová pravidla
© Tom Vespa. Měkota 1) reakční rychlostní schopnost: a) jednoduchá: od podnětu do začátku pohybu (podněty mohou být dotykové - taktilní, sluchové - akustické,
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Vodorovný vrh VY_32_INOVACE_ února 2013
TENIS Mgr. Jan Charousek Liberec Historie tenisu  Hry s odrážením míče rukou, dřevěnou pálkou nebo raketou mají původ ve starověku. K nejznámějším.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
1. TVAR A VELIKOST ZEMĚ VY_32_INOVACE_11_Z4
TENIS.
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Tuhé těleso Tuhé těleso – fyzikální abstrakce, nezanedbáváme rozměry, ale ignorujeme deformační účinky síly (jinými slovy, sebevětší síla má pouze pohybové.
36 VÁLEC.
Transkript prezentace:

Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013 Stolní tenis Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013

Organizace Česká asociace stolního tenisu Pravidla Motivační ukázka http://www.ping-pong.cz/ Pravidla http://www.ping-pong.cz/asociace/dokument/3168-pravidla-stolniho-tenisu-cast-2012-2013 Motivační ukázka http://www.youtube.com/watch?v=lNzza2Q0xuI

Pravidla hry STŮL délka 274 cm širokého 152,5 cm výška 76 cm nad podlahou K hrací ploše patří i horní hrany stolu, nikoliv však boční stěny pod těmito hranami Ohraničena bílými čarami širokými 2 cm rozdělena na dvě poloviny svislou síťkou U čtyřhry je každá z obou polovin rozdělena čarou.

Pravidla hry SÍŤKA MÍČEK PÁLKA Horní okraj síťky je po celé délce 15,25 cm vysoko nad hrací plochou MÍČEK Míček je kulatý a má průměr 40 mm. Předepsaná hmotnost míčku je 2,7 g. Míček je zhotoven z celuloidu nebo z podobné plastické hmoty; je bílý nebo oranžový a matný. PÁLKA Pálka může mít libovolnou velikost, tvar a váhu, ale musí být plochá a neohebná

Pravidla hry PODÁNÍ VRÁCENÍ MÍČKU Při začátku podání musí míček ležet volně na otevřené dlani nehybné volné ruky podávajícího míček nadhozen nejméně 16 cm vysoko míček se nejdříve dotkne vlastní poloviny hrací plochy a po dopadu přeskočí „přes síťku“ nebo “kolem ní” na polovinu přijímajícího hráče Čtyřhřa: dotknout pravé čtvrtiny podávajícího a pak pravé čtvrtiny přijímajícího VRÁCENÍ MÍČKU letí "přes síťku" nebo "kolem ní" a dotkne se soupeřovy poloviny hrací plochy buď přímo nebo po doteku "síťky"

Pravidla hry POSTUP HRY SADA Dvouhra: podávající a přijímající hráč si střídavě vrací míček Čtyřhra: podávající hráč podání, přijímající je vrátí, pak vrátí míček spoluhráč podávajícího, po něm spoluhráč přijímajícího, pak hráč, který podával, a potom střídavě každý z hráčů v uvedeném pořadí SADA první získá 11 bodů získají 10 bodů (vedení o 2 body)

Pravidla hry Střídání podání Vždy po 2 bodech se mění podání, tj. přijímající hráč nebo dvojice se stane podávajícím (podávající dvojicí) a to až do konce sady, popř. do stavu 10:10 Ve čtyřhře se při každé změně podání stává předchozí přijímající podávajícím a spoluhráč předchozího podávajícího přijímajícím hráčem.

Druhy úderů Backhand Forehand Topspin Spodní rotace