Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání 6. 12. 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Co je a co není IPRM Mgr. Petr Pelcl
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Regionální operační program regionu soudržnosti NUTS 2 Severozápad Irena Ptáčková, odbor regionálního rozvoje Krajský úřad Karlovarského kraje.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
FONDY EU Programové období
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
FONDY EU Programové období
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Členství ČR v EU I. Regionální politika EU a postavení ČR.
1 RESPONSIBLE CARE Odpovědné podnikání v chemii, Adaptabilita chemického průmyslu, projekt esf Svaz chemického průmyslu České republiky Ing. Ladislav Špaček,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
© Berman Group. Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 18. října 2005.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Příprava operačních programů
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání

Příprava dokumentace 07/2005 – vyhlášeno VŘ na zpracovatele ROP 07/2005 – vyhlášeno VŘ na zpracovatele ROP 08/ vybrán zpracovatel ROP – SPF Group, v. o. s. 08/ vybrán zpracovatel ROP – SPF Group, v. o. s. 12/2005 vznik pracovních skupin dle priorit ROP 12/2005 vznik pracovních skupin dle priorit ROP 03/2006 – vyhlášena výběrová řízení na zpracovatele SEA a Ex-ante hodnocení 03/2006 – vyhlášena výběrová řízení na zpracovatele SEA a Ex-ante hodnocení 04/2006 – vybrán zpracovatel SEA – Česká zemědělská univerzita 04/2006 – vybrán zpracovatel SEA – Česká zemědělská univerzita 04/2006 – vybrán zpracovatel Ex-ante hodnocení – RegioPartner, s. r. o. 04/2006 – vybrán zpracovatel Ex-ante hodnocení – RegioPartner, s. r. o.

Aktuální stav průběžné práce, pracovní skupiny, výbory, komise, rada kraje, zastupitelstvo kraje, regionální rada průběžné práce, pracovní skupiny, výbory, komise, rada kraje, zastupitelstvo kraje, regionální rada uzavřena SEA hodnocení vlivu ROP na životní prostředí uzavřena SEA hodnocení vlivu ROP na životní prostředí ROP schválen Vládou ČR ROP schválen Vládou ČR zhotoveno Ex-ante hodnocení ROP zhotoveno Ex-ante hodnocení ROP bude zpracován anglický překlad bude zpracován anglický překlad do konce 12/2006 předán ROP Evropské komisi do Bruselu do konce 12/2006 předán ROP Evropské komisi do Bruselu

Projednávání s Evropskou komisí zatím neformální projednávání zatím neformální projednávání o principech a prioritních osách, o principech a prioritních osách, březen 2006 v Praze březen 2006 v Praze duben 2006 v Praze duben 2006 v Praze květen 2006 v Bruselu květen 2006 v Bruselu říjen 2006 v Praze říjen 2006 v Praze formální jednání začnou po předání anglické verze ROP formální jednání začnou po předání anglické verze ROP

Region soudržnosti NUTS 2 Severozápad

Globální cíl ROP Severozápad Zvýšení kvality fyzického prostředí a přeměna ekonomických a sociálních struktur regionu, jako předpoklad pro zvýšení atraktivity regionu pro investice, podnikání a život obyvatel. Prostřednictvím zvýšení atraktivity regionu bude docházet k jeho konvergenci k průměrné úrovni socioekonomického rozvoje ČR/EU.

P1: Regenerace a rozvoj měst P2: Integrovaná podpora místního rozvoje P3: Dostupnost a obslužnost regionu P5: Technická pomoc P4: Udržitelný rozvoj cestovního ruchu Schéma intervenční logiky ROP ROP NUTS 2 Severozápad – Priority

Programové priority P1 Regenerace a rozvoj měst P1 Regenerace a rozvoj měst P2 Integrovaná podpora místního rozvoje P2 Integrovaná podpora místního rozvoje P3 Dostupnost a obslužnost regionu P3 Dostupnost a obslužnost regionu P4 Udržitelný rozvoj cestovního ruchu P4 Udržitelný rozvoj cestovního ruchu P5 Technická asistence P5 Technická asistence

Indikativní přehled alokací na priority (mimo P 5 Technická asistence Indikativní přehled alokací na priority (mimo P 5 Technická asistence ) PrioritaAlokace (v % ) P1 – Regenerace a rozvoj měst 34,76 34,76 P2 – Integrovaná podpora místního rozvoje 7,20 7,20 P3 – Dostupnost a dopravní obslužnost 36,15 36,15 P4 – Udržitelný rozvoj cestovního ruchu 19,20 19,20 P5 – Technická asistence 2,70 2,70 Total100,00