VY_52_INOVACE_02/1/22_Chemie KOVY - procvičování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.09 Název pro školu:
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Kovy Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 11
VY_52_INOVACE_02/1/18_Chemie
VY_52_INOVACE_02/1/23_Chemie
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.11 Název pro školu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_52_INOVACE_02/1/21_Chemie
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
VY_52_INOVACE_02/1/24_Chemie
VY_52_INOVACE_02/1/7_Chemie
VY_52_INOVACE_02/1/16_Chemie VODÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění.
Ch_008_Chemické reakce_Vytěsňovací
Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 9 Autor: Lenka Poláková
VY_52_INOVACE_02/1/6_Chemie STAVBA ATOMU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění.
VY_52_INOVACE_02/1/34_Chemie
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
VY_52_INOVACE_02/1/35_Chemie OXIDY SÍRY A DUSÍKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace.
VY_52_INOVACE_02/1/9_Chemie DRUH CHEMICKÉ VAZBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace.
Magnetické vlastnosti látek
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_PR_II.C.03
Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 26 Autor: Lenka Poláková
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Vlasta Havránková Název.
VY_52_INOVACE_02/1/28_Chemie
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: duben 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_52_INOVACE_02/1/36_Chemie PEVNÉ OXIDY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění.
VY_52_INOVACE_02/1/2_Chemie SLOŽENÍ ROZTOKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a.
Částice látek Chemie Autor: Ing. Šárka Psíková
VY_52_INOVACE_02/1/1_Chemie
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Názvosloví binárních sloučenin
Ch_006_Chemické reakce_Skladné Autor: Vladimír Bělín Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
VY_52_INOVACE_02/1/17_Chemie VODÍK - procvičování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace.
Atom Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Názvosloví dvouprvkových sloučenin
VY_52_INOVACE_02/1/26_Chemie HALOGENIDY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění.
VY_32_INOVACE_03_Voda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: listopad 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Škola:. Základní škola Kladruby
VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok. OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje.
RISK Chemie 8 I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhTěleso a látka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
ELEKTROLÝZA.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Smyslová ústrojí člověka
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 8. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
VÝZNAMNÉ KOVY. ŽELEZO Výskyt: v přírodě v různých sloučeninách – železné rudy součást krevního barviva hemoglobinu v lidském organismu Vlastnosti: stříbrolesklý,
HALOGENIDY. Halogenidy jsou dvouprvkové sloučeniny halogenů s jinými kovy, kde halogen má oxidační číslo -I Jejich název je dvouslovný: - podstatné jméno.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
KOVY, NEKOVY, POLOKOVY obecně. KOVY elektrická a tepelná vodivost kovový lesk kujné, tažené kromě rtuti Hg pevné látky.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Stejskalová Hana Název : VY_32_INOVACE_11C_19_Sulfidy Téma: Chemie.
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ. Proč vznikla PSP? V období alchymistů byly známy pouze některé prvky. Alchymisté jim přiřadili nějaké těleso sluneční soustavy.
Autor: Stejskalová Hana
Autor: Stejskalová Hana
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
RISK Chemie 9 I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autor: Stejskalová Hana Název : VY_32_INOVACE_11C_07_Molekuly
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_17
Autor: Stejskalová Hana
Stavba atomu.
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_16
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_14
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_02/1/22_Chemie KOVY - procvičování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních vědAnotace Žák si prohlubuje poznatky o PSP a její používání při třídění chemických prvků, pozná některé vlastnosti, získá základní představy o použití čistých kovů a jejich slitin v průmyslové praxi i denním životě Vhodné pro žáky 8. ročníku. Vypracoval Mgr. Bohdan Hladký Oblast Člověk a příroda

Příklad 1  Slitina, ze které je zhotoven prsten o hmotnosti 3 g, obsahuje 78% zlata a 22% mědi. Jakou hmotnost má zlato v prstenu.

Příklad 2  Největší zvon u nás je zavěšen ve zvonici chrámu sv.Víta v Praze. Má hmotnost 16,5 t. Je vyroben z bronzu, který obsahuje 22% cínu a 78% mědi. Jaká je hmotnost cínu a mědi ve zvonu?

Příklad 3 Doplňte vzorce uvedených sloučenin a) Oxid kobaltnatý g) Bromid fosforitý e) Oxid chromitý b) Chlorid lithný d) Oxid jodičný f) Fluorid uranový c) Sulfid železnatý

Příklad 4 –Doplň:  1.Skupenství bromu  2. Záporně nabitá částice  3. Částice atomu  4. Prvek s protonovým číslem 41  5. Prvek VIIA skupiny  6. Druh vody, která obsahuje rozpuštěné soli halogenů A K NN B M

Příklad 5 - Z jakých kovů jsou současné mince? 1 Kč, 2 Kč, 5 Kč jádro je z oceli pokryté niklem 10 Kč jádro kryto mědí 20 Kč jádro pokryto mosazí (Cu + Zn)

Odkazy  [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: _strana.jpg _strana.jpg Použitá literatura:  BENEŠ, P., PUMPR, V., BANÝR, J. Základy chemie. 3. vyd. Praha : Fortuna, ISBN  ŠKODA, J., DOULÍK, P. Chemie 8 pro ZŠ a VG UČ. 1. vyd. Plzeň : Fraus, ISBN