ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál objasňuje žákům pojem deriváty uhlovodíků, blíže.
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zvláštnostmi Vatikánu jako církevního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
Obyvatelstvo EVROPY EU – OP VK – III/2 ICT DUM 2
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_19
Evropa obyvatelstvo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními i hospodářskými poměry.
Kapraďorosty Přírodopis VY_32_INOVACE_013, 1. sada, Př ANOTACE
Indoevropská jazyková skupina
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VY_52_INOVACE_03/2/27_ZEMĚPIS
OBYVATELSTVO EVROPY 718 milionů obyvatel.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
OBYVATELSTVO EVROPY 700 milionů obyvatel.
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s životem v mořích a oceánech.,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
III/2 9.C III Český jazyk a literatura Jazyky v Evropě – germánské, románské, slovanské IX. ročník Mgr. Miluše Malechová Obecné výklady.
Riskuj ANOTACE: Žák si formou hry zopakuje rasy, národy, jazyky a náboženství AUTOR: Mgr. Rita Sobková JAZYK: ČEŠTINA OČEKÁVANÝ VÝSTUP: upevnění základních.
SVĚTOVÉ A SLOVANSKÉ JAZYKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nejznámějšími karboxylovými kyselinami,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Natálie Kovaříková a Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
Žahavci Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př4
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Lidské rasy, národy, jazyky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
Vodstvo Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_453, 23. sada, Z3
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
EVROPA – ÚVOD A RAGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Indoevropské jazyky. ● Znáte biblickou pověst o zmatení jazyků? ● Co se pokouší vysvětlit?
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Postavení českého jazyka mezi evropskými
SKUPINY JAZYKŮ Jazyky se dají rozdělit podle příbuznosti do tak zvaných rodin. Ty se dále dělí na větvě. Větve tvoří podobné jazyky, které byly původně.
VY_32_INOVACE_Z8-003 ZEMĚPIS 8.ROČNÍK NÁRODY A JAZYKY Název školy
EVROPA OBYVATELSTVO VY_32_INOVACE_07-46 Ročník: VIII. ročník
Struktura jazyka.
VY_52_INOVACE_13_02_obyvatelstvo Evropy
Základní škola Zaječí, okres Břeclav
Evropa – obyvatelstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_32_VLASTIVĚDA
Obecné poučení o jazyce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s dělením evropských jazyků, skladbou obyvatelstva a nejrozšířenějšími náboženstvími v Evropě. Zodpoví kvízové otázky. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět zeměpis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Obyvatelstvo Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_256, 23. sada, Z3

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Obyvatelstvo Evropy

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková počet roste pomalu (nízká porodnost) zvyšuje se průměrný věk obyvatelstva přes 700 milionů lidí

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Jazyky: indoevropské: slovanské- čeština, polština, ruština… germánské- angličtina, němčina.… románské - francouzština, španělština… keltské- irština, velština baltské- litevština, lotyština ugrofinské: - Maďaři, Estonci, Laponci + Řekové, Albánci, Baskové

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Náboženství převažuje křesťanství (řada církví) islám (Bosna, Albánie) židovské bez vyznání řada lidí bez vyznání

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ve 20. stol. příchod uprchlíků – hlavně do Z Evropy národnostní státy – dáno historickým vývojem Soho – čínská čtvrt v Londýně

Mezi keltské jazyky patří: irština norština velština angličtina Průměrný věk evropského obyvatelstva se: snižuje zvyšuje nemění zkracuje Mezi románské jazyky patří: italština španělština maďarština francouzština Jaké náboženství převažuje v Evropě: hinduismus islám křesťanství judaismus Maďarština patří mezi jazyky: germánské baltské slovanské ugrofinské Opakování: (kliknutín odstraň nepravdivé odpovědi)

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková