Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/21.0089 PŘIPRAVA JEDNOCHUCHÝCH POKRMŮ 8. třída.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ RODINNÝ ROZPOČET VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI.
Elektromagnetické jevy Cívka
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ROZLOHA A ČLENITOST POBŘEŽÍ
GEOMORFOLOGIE ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Světelné jevy Zrcadla kulová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
ÚZEMNÍ A HISTORICKÝ VÝVOJ ČESKÉHO STÁTU A ČESKÉ REPUBLIKY
STŘEDNÍ EVROPA 8. třída Mgr. Jakub Karásek
ŠUMAVSKÁ SUBPROVINCIE
VÝROBEK ZE DŘEVA MEČ 8. třída Mgr. Jakub Karásek
INTERPRETACE GRAFŮ a KARTODIAGRAMŮ
ZEMĚTŘESENÍ A SOPEČNÁ ČINNOST
POČASÍ V ČESKÉ REPUBLICE 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Světelné jevy Zrcadla Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118,p.o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ FINANČNÍ GRAMOTNOST NÁKLADY NA BYDLENÍ.
KRUŠNOHORSKÁ SUBPROVINCIE
GEOMORFOLOGIE KRAJINA V ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
AUSTRÁLIE A OCEÁNIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: listopad 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ OBYVATELSTVO ČR – sídla, architektura.
VODSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118,p.o. Vytvořeno: leden 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ VÝROBEK ZE DŘEVA KUCHYŇSKÉ PRKÉNKO 8.
OBJEVENÍ, POLOHA NA ZEMI, HRANIČNÍ BODY
Elektromagnetické jevy Elektromagnet
Tlak – výroba barometru Pracovní činnosti 6. třída
POBEROUNSKÁ SUBPROVINCIE
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ OBYVATELSTVO ČR – STATISTICKÁ DATA.
KREATIVNÍ PRÁCE S PET LAHVÍ 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Rychlost měření a výpočty 7. třída Mgr. Zuzana Holemá-Skřivánková ZŠ, Liberec, Na Výběžku 118, p. o. vytvořeno: 12. září 2012 EU – peníze školám CZ.1.07/1.4.00/
Požadavky k zápočtu. Okruhy témat Vánoce, vaření, recepty, příprava potravin, vybavení kuchyně, nádobí Lidské vlastnosti – přídavná jména Pohádka Životopis.
Rozmnožování obratlovců
Autor výukového materiálu: Dagmar Mikulová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Číslo klíčové aktivity:III/2.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ OBYVATELSTVO ČR – NÁBOŽENSKÉ VYZNÁNÍ.
VODSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PRŮMYSL ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída.
Rychlost měření a výpočty Mgr. Zuzana Holemá-Skřivánková ZŠ, Liberec, Na Výběžku 118, p. o. vytvořeno: září 2012 EU – peníze školám CZ.1.07/1.4.00/
VÝROBEK ZE DŘEVA KVEDLAČKA 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA SLOVENSKO A ČESKO.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
GEOLOGICKÝ VÝVOJ ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: květen 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PEDOSFÉRA – PŮDNÍ OBAL ZEMĚ 6. třída.
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
GEOMORFOLOGIE ČR ČESKÁ TABULE 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA NĚMECKO 8. třída.
Světelné jevy Stíny Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
VÝROBEK Z PAPÍRU ORIGAMI 8. třída Mgr. Jakub Karásek
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
KREATIVNÍ PRÁCE S PET LAHVÍ Mgr. Jakub Karásek
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VÝROBEK Z PAPÍRU ORIGAMI Mgr. Jakub Karásek
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
VÝROBEK ZE DŘEVA HRACÍ KOSTKA Mgr. Jakub Karásek
Marie Rottrová
RODINNÝ ROZPOČET VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI Mgr. Jakub Karásek
VÝROBEK ZE DŘEVA MEČ Mgr. Jakub Karásek
Pracovní činnosti VY_32_INOVACE_12_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Jméno autora Mgr. Vojtěch John Datum vytvoření Září 2012 Ročník 6.
Transkript prezentace:

Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PŘIPRAVA JEDNOCHUCHÝCH POKRMŮ 8. třída

Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Vzdělávací obor: Pracovní činnosti Tematický okruh: Základy vaření a pečení Téma: Příprava jednoduchých pokrmů Anotace: Tvorba pracovního postupu na jednoduché pokrmy. Nákup surovin. Práce ve skupinách.

Sled úkolů: 1. hodina 1) Vytvořte pracovní skupiny, maximálně o 4 členech. 2) Domluvte se na pokrmech, které budete připravovat. Maximálně 2 pokrmy ve skupině. (Jednoduché pokrmy,např. palačinky, bramboráky, pomazánky, saláty,atd) 3) Co vše potřebujete na svá jídla nakoupit? 4) Napište pracovní postup (recept) na přípravu vašich jídel. 5) Domluvte se na nákupu na příští hodinu.

Sled úkolů: 2. hodina 6) Rozdělte si v pracovní skupině úkoly, spolupracujte, podělte se o kuchyňské nádobí a nástroje. 7) Připravujte pokrmy. 8) Prezentace jídel, popis postupu ostatním spolužákům. 8) Každá skupina ochutná a ohodnotí jídla „konkurenčních“ týmů a oboduje stupnicí od 1 do 5 jako ve škole. 9) Která skupina byla nejlepší? 10) Celkové hodnocení 11) Úklid a mytí nádobí.