INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION VIZUÁLNÍ WORKSHOP VIZUÁLNÍ WORKSHOP “Rovné příležitosti a nediskriminace” Školící materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Štrasburský rozsudek „D.H. a ostatní proti ČR“ – 2 roky poté
Zákon o sociálních službách
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Dotační možnosti pro obce a města
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
května 2012 Workshop ”Bilan de competences” for job seekers: exchange of international experiences and application of new findings in public employment.
Evropský sociální fond v ČR
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Výstupy z Úvodního semináře
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Širší ekonomické souvislosti rodinné politiky Daniel Münich.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Horizontální priority = oblasti, které musí zohledňovat každý projekt předkládaný k podpoře ze strukturálních fondů Evasco s.r.o. Rumunská 1 CZ
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
VY_32_INOVACE_M-Ar 8.,9.02 Číselné výrazy
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Boj s rasovou diskriminací: Workshop pro instituce občanské společnosti v České republice.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Politika sociální inkluze v Evropské unii
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“ Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Informace o výzvě pro školy
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Nástroj změny v místním prostředí
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
Nástroj změny v místním prostředí
Ing. Stanislava Správková
Komunitární program PROGRESS
Nástroj změny v místním prostředí
Transkript prezentace:

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION VIZUÁLNÍ WORKSHOP VIZUÁLNÍ WORKSHOP “Rovné příležitosti a nediskriminace” Školící materiál

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Projekt LIGHT Cílem projektu je zvýšit stupeň sociálního začlenění seniorů, nezaměstnaných a přistěhovalců se zvláštním důrazem na ženy. V modelu sociální mobility (SMM) jsou představeny nové vzdělávací cesty, jak zvýšit sociální mobilitu pro překonání sociálního vyloučení. Očekávaný dopad se zaměřuje na zvýšení kapacity cílových skupin, aby se přesunuly od sociálního vyloučení k sociální inkluzi, zvýšením jejich sociální mobility.

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Projekt LIGHT

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION CÍL VIZUÁLNÍHO WORKSHOPU Cílem vizuálního workshopu je pomoc seniorům, nezaměstnaným a migrantům k rozvoji jejich občanských kompetencí v oblasti rovných příležitostí a nediskriminace, aby se přizpůsobili různorodé a měnící se společnosti a trhu práce, a ochrana lidských práv.

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Agenda VIZUÁLNÍHO WORKSHOPU 1.Přivítání 2.Cvičení pro prolomení ledů 3.Příspěvek lektora: „Diskriminace a co říkají zákony“ 4.Hra: „Udělejte krok vpřed” 5.Příspěvek lektora: „Co můžete udělat“ 6.Kvíz o diskriminaci 7.Případová studie (skupinová práce) 8.Zpětná vazba 9.Evaluace a závěr

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Cvičení pro prolomení ledů

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Diskriminace a co říkají zákony

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Hra: „Udělejte krok vpřed“

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Co můžete udělat

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Kvíz o diskriminaci

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Případová studie

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Zpětná vazba

INNOVATIVE METHODS AND PRACTICES TO FACILITATE SOCIAL INCLUSION Závěr Obrázky v této prezentaci jsou součástí celoevropské informační kampaně "Pro rozmanitost. Proti diskriminaci.„ pořádané Generálním ředitelstvím pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti při Evropské komisi.