Koordinace Evropského roku dobrovolnictví 2011 1/10 Michal Urban 31. ledna 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Dagmar Fialová Asociace muzeí a galerií České republiky
Advertisements

VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Finanční možností svépomocných skupin
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
OMC Pracovní expertní skupina
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 16. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Pracovní setkání 28. června 2007
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Název projektu: Ve škole po škole
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Obor zdravotních služeb MZ
ORP a NNO Petr Holý.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje Karlovy Vary.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011

1) usilovat o vytvoření prostředí příznivého pro dobrovolnictví a tam, kde je třeba, řešit stávající překážky bránící dobrovolným činnostem; 2) umožnit organizátorům dobrovolných činností, aby zlepšili kvalitu svých činností, tedy i dobrovolnických; 3) oceňovat a uznávat dobrovolné činnosti ze strany tvůrců politik, organizací občanské společnosti, veřejných institucí a odvětví formálního a neformálního vzdělávání i zaměstnavatelů; 4) zlepšit povědomí o hodnotě a významu dobrovolnictví. Cíle Evropského roku dobrovolnictví 2/10

Koordinace ERD ze strany MŠMT 3/10 MKV Průřezové pracovní skupiny Tematické pracovní skupiny -Národní koordinátor – Jan Kocourek -Mezirezortní koordinační výbor -zastoupeny další rezorty (MV, MZ, MŽP, MK, MPSV, MZV, RV NNO), neziskové organizace a média -Rozhodovací orgán

Dobrovolnictví v sociálních službách Dobrovolnictví ve zdravotnictví Dobrovolnictví v kultuře Dobrovolnictví ve sportu Dobrovolnictví při práci s dětmi a mládeží Dobrovolnictví v ekologii Mezinárodní dobrovolnictví Dobrovolnictví v krizových situacích Firemní dobrovolnictví Komunitní dobrovolnictví 4/10 Tematické pracovní skupiny

Koordinační pracovní skupina Mediální pracovní skupina Metodická pracovní skupina Legislativní pracovní skupina 5/10 Průřezové pracovní skupiny

6/10 Ustanovení tematických pracovních skupin Síťovací setkání v Berouně – Listopad 2010 Zahájení činnosti – Leden 2011

7/10 Financování ERD Grant z Evropské komise Kofinancování ze strany MŠMT – Zahajovací Tisková konference – Ukončovací mezinárodní konference – Sborník příkladů dobré praxe – Práce pracovních skupin – Týden dobrovolnictví ( ) – Propagace Speciální výzva

ERD Tour (Týden dobrovolnictví) – – Stan/interiér (450 m2) – Části prostoru: veletrh NNO, dětský koutek, počítače, dokumentační (databáze „Tváří dobrovolnictví“, tvořená na místě) – Doporučuje se kulturní program – Prostor v centru, např. knihovna, či exteriér – náměstí apod. – Každý den – 1-2 oblasti dobrovolnictví – Dopoledne – odborná veřejnost a školy. Odpoledne – veřejnost – 1. den – úvodní, 7. den závěrečný; po dobu 5 dní vždy 2 oblasti dobrovolnictví, 1 den extra věnován průřezovým oblastem – Pořádá PAU Education (český zástupce + tým) Týden dobrovolnictví 8/10

Oficiální web ERD ERD Weby – Jiné země: - před úpravou jen maďarsky Více informací 9/10

10/10 Děkuji za pozornost Michal Urban