Mgr. Jiří Janeček Senát PČR 18.6. 2008. Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Advertisements

Komplexní řešení metropolitních sítí
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
Podmínky úspěšné realizace metodiky nového monitoringu Jiří Winkler, FSS MU Brno Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická podpora poradenství.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
CASLIN 2006 Mechanismus změn v Městské knihovně v Praze … aby zrcadlo zrcadlilo… Jaroslava Štěrbová.
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest,
Centrum nových strategií muzejní prezentace =
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
funkce médií ve společnosti moc médií
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
Masová komunikace Martina Bartůňková.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY KNIH Pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Využití informačních a komunikačních technologií (ICT) Informační systémy ve státní správě.
Teorie statků Ekonomický statek – zboží nebo služba soukromého nebo veřejného charakteru.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
Informační kulturní portál
Komunitní a otevřená škola
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
Rámcové a školní vzdělávací programy
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Když je 50 % víc než 100 %. Základní informace Cíl: Zhodnocení mediálního pokrytí a obrazu organizace Fórum 50 % v období Metoda:
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 – Co venkovské knihovny umějí a mohou VIII Vít Richter Národní knihovna ČR.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
25 / 1 / 2011.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Role ČT v rozvoji DTT.
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Otevřená data v České republice
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Mgr. Jiří Janeček Senát PČR

Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show

Souboj či spolupráce ? Moc má ten, kdo platí Bertolt Brecht

Role media veřejné služby Přímá Poskytování veřejné služby podle zákona Nepřímá Stabilizace mediální sféry Kultivace mediálního prostředí Udržování národního charakteru vysílání Kdyby se někdo stále chtěl zaměstnávat vážnými věcmi a nevěnoval se ve volné chvíli žertování,ani by se nenadál a byl by z něho blázen nebo hlupák Herodotos z Halikárnassu

Otevřenost media veřejné služby Předložení jasné koncepce rozvoje media veřejné služby v digitální éře a veřejná diskuse nad těmito tématy Diskuse nad definicí standardů a kvalitativních kriterií Diskuse nad možnostmi kontroly fungování media veřejné služby

Veřejné služba v budoucnosti

Strategie a priority ČT Transformovat ČT na „národní mediální galerii“,která nejen produkuje standardní televizní vysílání,ale poskytuje i široké portfolio nelineárních služeb Transformovat ČT na „národní mediální galerii“,která nejen produkuje standardní televizní vysílání,ale poskytuje i široké portfolio nelineárních služeb Garantovat universalitu programového obsahu Garantovat universalitu programového obsahu - nejširší žánrový a tematický okruh TV tvorby, kdy hlavním kriteriem je nejvyšší kvalita v oboru;dosáhnout toho aby se původní produkce ČT stala kvalitativním standardem Zajistit maximální dostupnosti televizního vysílání pro občany ČR Zajistit maximální dostupnosti televizního vysílání pro občany ČR -univerzalita distribuce televizního vysílání Produkovat a všestranně podporovat původní tradiční českou televizní/filmovou dramatickou, dokumentární, publicistickou a animovanou tvorbu s vědomím odpovědnosti k národním tradicím, kulturnímu odkazu, čistotě a rozvoji jazyka a kulturní identitě. Podporovat národní kulturu v nejširším významu toho slova. Zaznamenávat všechny významné kulturní počiny a zpřístupňovat je za použití dostupných digitálních technologií

Strategie a priority ČT Garantovat existence ČT jako media, které je důvěryhodným a vyhledávaným zdrojem kvalitních informací a analýz, které budou divákům umožňovat vytváření vlastních názorů a postojů k aktuálním tématům a událostem Všestranně zabezpečovat lokální a regionální informace a podporovat místní kulturu, včetně pořadů pro minority a speciálního vysílání a služeb typu T-Government Produkovat a nakupovat vzdělávací a dokumentární pořady a poskytovat informační zdroje pro celoživotní vzdělávání Produkovat a nakupovat vzdělávací a dokumentární pořady a poskytovat informační zdroje pro celoživotní vzdělávání. Zabezpečit vzdělávací služby, které budou součástí vzdělávacího systému ČR a využijí veškeré možnosti digitálních technologií včetně interaktivity a nelineárních služeb Podporovat aktivní občanství a veřejné diskuse.

Nerovné tržní podmínky Otázka : Co lze dělat bez peněz ? Odpověď: Dluhy

Mgr. Jiří Janeček