Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_01.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_07.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_02.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.03 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
32_04_36 Příběhy o dětech Anotace Příběhy o dětech
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_07.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_04.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_10.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_04.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_11.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_12.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_18.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_07.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_05.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český – 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_04.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_03.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_13.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Vlastivěda - dějepisná část (4. a 5. ročník) Název a číslo učebního.
VY_32_INOVACE_ČJ.8.10 – Božena Němcová,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_06.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_19.
Knihy Astrid Lingrenové
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_20.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_03.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_09.
Poznej Evropu – Švédsko
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_16.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_08.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_12.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_17.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_15.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_05.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_10.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_09.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_14.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_01.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_20.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_19.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_09.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český – 1. ročník Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_19.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_18.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_13.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_08.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_.
* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Astrid Lindgrenová VY_32_INOVACE_XVI-B-06. Astrid Lindgrenová narodila se v roce 1907 zemřela v roce 2002 Švédská spisovatelka.
AUTOR: Světlana Havránková
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Poznej Evropu – Švédsko
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_06   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Děti z bullerbynu 1 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_01 LV Astrid Lindgrenová PaedDr. Tamara Kučerová Anotace: učební materiál obsahuje, životopis a dílo autora Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

Astrid Lindgrenová 14. listopadu ledna 2002

Narodila se do rodiny farmáře. Narodila se do rodiny farmáře. Měla tři sourozence. Měla tři sourozence. Už jako malá se chovala nekonvenčně, ostříhala si vlasy nakrátko, milovala jazzovou hudbu, ráda tancovala. Už jako malá se chovala nekonvenčně, ostříhala si vlasy nakrátko, milovala jazzovou hudbu, ráda tancovala. V šestnácti pracovala v novinách. V šestnácti pracovala v novinách. V osmnácti musela rodné Vimmerby opustit, protože se stala svobodnou matkou V osmnácti musela rodné Vimmerby opustit, protože se stala svobodnou matkou

Začala pracovat ve Stockholmu jako sekretářka a syna dala do péče pěstounů do Dánska. Začala pracovat ve Stockholmu jako sekretářka a syna dala do péče pěstounů do Dánska se provdala, měla dceru a mohla vzít syna zpět se provdala, měla dceru a mohla vzít syna zpět. Věnuje se výchově syna a dcery. Věnuje se výchově syna a dcery. Dcera dostala zápal plic a maminka jí vypravovala o podivuhodném děvčeti, kterému dala jméno Pipi Dlouhá punčocha. Dcera dostala zápal plic a maminka jí vypravovala o podivuhodném děvčeti, kterému dala jméno Pipi Dlouhá punčocha. Nakonec onemocněla i samotná Astrid a vzniká první kniha o výjimečné Pipi. Nakonec onemocněla i samotná Astrid a vzniká první kniha o výjimečné Pipi.

1958 dostala Cenu Hanse Christiana Andersena dostala Cenu Hanse Christiana Andersena byla po spisovatelčině smrti zavedena Cena Astrid Lindgrenové pro autory dětské literatury byla po spisovatelčině smrti zavedena Cena Astrid Lindgrenové pro autory dětské literatury.

Dílo Pipi Dlouhá punčocha Pipi Dlouhá punčocha Kniha vznikla z příběhů, které Astrid vyprávěla své dceři před spaním. Vypráví o malé dívence, která má ohromnou sílu a žije sama ve vile s koněm a opicí. Kamarádí se dvěma dětmi Tomim a Anikou se kterými zažívá různá dobrodružství. Kniha vznikla z příběhů, které Astrid vyprávěla své dceři před spaním. Vypráví o malé dívence, která má ohromnou sílu a žije sama ve vile s koněm a opicí. Kamarádí se dvěma dětmi Tomim a Anikou se kterými zažívá různá dobrodružství.

Kalle Blomkvist zasahuje Kalle Blomkvist zasahuje Madynka Madynka Děti z Bullerbynu – příběh šesti dětí, které žijí ve třech domech na samotě. Krásně popisuje jejich přátelství, jak prožívají různá roční období, svátky. Děti z Bullerbynu – příběh šesti dětí, které žijí ve třech domech na samotě. Krásně popisuje jejich přátelství, jak prožívají různá roční období, svátky.

Ronja dcera loupežníka – příběh dvou dětí, ze dvou znepřátelených loupežnických rodin. Vydávají se na výpravy do lesů, kde žijí roztodivní tvorové. Nakonec se jim podaří rodiny smířit. Ronja dcera loupežníka – příběh dvou dětí, ze dvou znepřátelených loupežnických rodin. Vydávají se na výpravy do lesů, kde žijí roztodivní tvorové. Nakonec se jim podaří rodiny smířit. Lottka z Rošťácké uličky Lottka z Rošťácké uličky

Emilovy skopičiny – Emil je chlapec s neuvěřitelnými nápady, které hned uskutečňuje. Emilovy skopičiny – Emil je chlapec s neuvěřitelnými nápady, které hned uskutečňuje. Karkulín ze střechy Karkulín ze střechy Emil a Ida Emil a Ida Bubla Bubla My z ostrova Saltkrakan My z ostrova Saltkrakan

Zdroje Lindgren Astrid 1924.jpg: [online] :57 [ ]. Lindgren Astrid 1924.jpg: [online] :57 [ ].