VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ a STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA LITOMYŠL Školní rok 2013-2014 Prezentace činnosti při ASPnet VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
ECVET v Programu celoživotního učení
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Závěrečná konference k projektu
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
1 FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci Seminář Rozvojová spolupráce měst a obcí, Marie Zázvorková.
OVĚŘENÍ EFEKTIVITY FIE U ROMSKÝCH DĚTÍ PhDr. Anna Páchová, Ph.D. Katedra psychologie Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
OBDOBÍ KAMPANĚ: – REALIZÁTOR KAMPANĚ: Hl. m. Praha Centrum sociálních služeb Praha CÍL KAMPANĚ: Upozornit Pražany a návštěvníky.
Základní a mateřská škola Mostkovice Prostějovská 243, Mostkovice
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Městská knihovna Orlová
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Aktuální informace o stavu
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Konflikt, koření života
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ a STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA LITOMYŠL Školní rok Prezentace činnosti při ASPnet VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Uganda – červenec 2013 Spolupráce s organizací Bwindiorphans Adopce na dálku: návštěva školy a zapojení do výukových programů účast 3 studentů a 2 pedagogů školy - předání panenek UNICEF sirotkům VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Demokracie vs. extremismus Principy všedního hrdinstv í - říjen 2013, konference o lidských právech v Kutné Hoře - občanské sdružení Asi-milovaní v rámci projektu Hrozby extremismu/Příležitosti demokracie–výchova k aktivnímu občanství. - hosté: Adéla Zelenda Kupcová, aktivistkou za romská práva Ivanka Mariposa Čonková, ministryní pro lidská práva Džamila Stehlíková. Za zahraniční hosty Barryho van Direla z Domu Anny Frankové v Amsterdamu. VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Benefiční koncert sboru KOS v Hlavním sále Senátu Parlamentu České republiky -10. prosince 2013, akce se uskutečnila pod záštitou místopředsedkyně Miluše Horákové - na Benefičním koncertě si návštěvníci mohli zakoupit panenky UNICEF - výtěžek byl věnován na očkovací program organizace UNICEF VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Jeden svět 2014 Hlavní téma: práce VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Promítalo se: a SHOW - dokument Bohdana Bláhovce – ČR Angee, Tereza, Nikola, Michaela a Vendy jsou členky dívčí popové skupiny 5Angels. Jejich manažer a zároveň otec jedné z nich je odhodlaný své svěřenkyně vynést do nejvyšších pater českého šoubyznysu a ovládnout trh s dětskou populární hudbou. Nastupuje tak tvrdý dril – dívky, kterým je mezi 11 a 14 lety, posilují bříška, trénují úsměv do kamery a fotí se s ikonou českého popu Michalem Davidem. VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

PODEZŘELÁ ČOKOLÁDA Miki Mistrati / Denmark V roce 2010 natočil dánský filmař Miki Mistrati zneklidňující dokument The Dark Side of Chocolate (Odvrácená strana čokolády). Odhalil v něm otřesné praktiky na kakaových plantážích v Pobřeží Slonoviny, kde byly k otrocké práci zneužívány děti, často pašované z mnoha chudých zemí Afriky. Film vzbudil značnou odezvu a velcí výrobci čokolády pod tlakem konzumentů slíbili zjednat nápravu. VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Ukradené dětství dětská práce očima čtyř českých fotografek – VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Jedná se o výstavu, kterou nafotily čtyři známé české fotografky - Alžběta Jungrová, Jarmila Štuková (dříve Kovaříková), Markéta Kutilová a Lenka Klicperová. Fotografie zachycují život pracujících dětí, s nimiž se autorky setkaly při svých cestách po Africe, Asii a v dalších rozvojových zemích. VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Projekt „Pomáhejte s námi!“ je realizován Arcidiecézní charitou Olomouc a Caritas - VOŠ sociální Olomouc, jež společně formou výstav fotografií, přednášek a workshopů směřují k rozšíření informací o zahraniční rozvojové spolupráci České republiky a posílení povědomí žáků základních a středních škol o situaci v chudých a rozvojových zemích. PROJEKT „POMÁHEJTE S NÁMI!“ Projekt „Pomáhejte s námi!“ je podporován prostředky České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR. VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Přednáška o Haiti a Indii -5.květen 2014 blok přednášek a workshopů - téma: „Pomáhejte s námi!“, realizace ve spolupráci s Arcidiecézní charitou Olomouc a Caritas-VOŠ sociální Olomouc, jež společně formou výstav fotografií, přednášek a workshopů směřují k rozšíření informací o zahraniční rozvojové spolupráci České republiky a posílení povědomí žáků základních a středních škol o situaci v chudých a rozvojových zemích VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

Workshopy -zaměřené na globální rozvojové vzdělávání Aktivizačními metodami se žáci seznamovali s životními podmínkami v chudých zemích či problematikou Fairtrade VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22

„Odkud je to, co jíme?“ Žáci byli zajímavou aktivitou tzv. dělení banánu uvedeni do problematiky Fairtrade. Měli možnost vžít se do rolí pěstitelů, řemeslníků a zaměstnanců v rozvojových zemích a zjistit hlavní princip fair trade. „Globální vesnice“ Druhá dílna byla rozdělena do dvou částí. V první části žáci určovali rozdíl mezi pojmy sociální a humanitární práce. V druhé části následovala aktivita s názvem „Globální vesnice“. VOŠP a SPgŠ, Litomyšl, Komenského nám. 22