Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Kroužek informatiky.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Podpora meziobecní spolupráce
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
PROGRAM PARTICIPACE celorepublikový program umožňující dětem a mládeži spoluúčast na věcech veřejných participace vede děti a mládež k rozvoji komunikačních.
/MZDM/. Členové jsou mladí lidé ve věku let, kteří jsou voleni na 2 roky Mandát vzniká řádným zvolením zástupců škol na Parlamentu dětí a mládeže.
ADRESA: Dětské městské zastupitelstvo Sportcentrum – dům dětí a mládeže Olympijská PROSTĚJOV tel.:
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
Lobbying Pavel Čech Učo: Úvod Prezentovaný projekt již úspěšně 15 let funguje. Vše se povedlo, ale jak to začalo……. Na počátku byl internet v plenkách.
Různé role zástupce ředitele školy
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Ultimate Juggling Squad o. s. žonglérská skupina prezentuje Tomáš Zahradník 22. ledna 2013Ultimate Juggling Squad o. s. | 2.
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
 Školní parlament má na naší škole dlouhou tradici.  Ve školním parlamentu působí většinou 2 zástupci z každé třídy (3. – 9. ročník).  Parlament vede.
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Kdo jsme ? Jsme skupina mladých a aktivních lidí, kterým není lhostejné dění ve škole, a umožňujeme svým členům podílet se na spolupráci se školou.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Ústecký kraj, člen evropské sítě chemických regionů Ing. Petr Fiala, Zastupitel Ústeckého kraje, předseda finančního výboru Mezinárodní rok chemie 2011.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Školní parlament ZŠ Březová Jiří Bešťák Iva Kubelková Martina Zitková Koordinátor : Mgr. Jana Adéeová.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Organizace, řízení a struktura města Mgr. František L U K L, MPA Předseda SMO ČR starosta města Kyjova.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
59. mezinárodní strojírenský veletrh
Výtvarný tábor na koních
ZŠ 28. října, turnov Náš Parlament.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LANŽHOT Jitka Petrlová
ZŠ Staré Město.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Stáž 2017 Czech Club Birmingham.
Vztahy a pravidla soužití - obec
Studentský parlament Gymnázia Uničov
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Centrum kolegiální podpory CKP
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
Informace k zápisu do 1. tříd základních škol
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM)

při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v prostorách DDM v prostorách DDM za účasti koordinátora za účasti koordinátora od šk. roku 2007/2008 je jím Jaroslav Černý od šk. roku 2007/2008 je jím Jaroslav Černý schůzky 1x za týden schůzky 1x za týden tento šk. rok každé úterý od 16 hodin tento šk. rok každé úterý od 16 hodin

Vedení ÚPDM Předseda: František Bjalek Předseda: František Bjalek Místopředseda: Tereza Sečanská Místopředseda: Tereza Sečanská Tiskový mluvčí: Milan Langer Tiskový mluvčí: Milan Langer Koordinátor: Jaroslav Černý Koordinátor: Jaroslav Černý

Činnosti ÚPDM organizace Dětských slyšení se zastupiteli města nebo zástupci významných podniků organizace Dětských slyšení se zastupiteli města nebo zástupci významných podniků pořádání výtvarných a literárních soutěží Znáte svá práva; Literární Ústí; Soutěž o nejlepší šk. časopis pořádání výtvarných a literárních soutěží Znáte svá práva; Literární Ústí; Soutěž o nejlepší šk. časopis pomoc při akcích pořádaných DDM – Karneval; Halloween; Den dětí; Den Země; … snaha změnit něco na našem městě

Znáte svá práva Tato soutěž vychází z Úmluvy, která byla přijata Valným shromážděním OSN. Tato soutěž vychází z Úmluvy, která byla přijata Valným shromážděním OSN. "Úmluva je mezinárodním právním dokumentem, který zavazuje jednotlivé státy dodržovat a dohlížet na dodržování práv dítěte.„ "Úmluva je mezinárodním právním dokumentem, který zavazuje jednotlivé státy dodržovat a dohlížet na dodržování práv dítěte.„ Probíhá ve 2 kategoriích: Probíhá ve 2 kategoriích: Literární část Literární část Výtvarná část Výtvarná část

Literární Ústí Témata této soutěže se týkají našeho města nebo různých výročí v něm. Témata této soutěže se týkají našeho města nebo různých výročí v něm. Rozdělena do 3 kategorií: Rozdělena do 3 kategorií: třída a odpovídající ročníky víceletých gymnázií třída a odpovídající ročníky víceletých gymnázií třída a odpovídající ročníky víceletých gymnázií třída a odpovídající ročníky víceletých gymnázií střední školy a vyšší ročníky víceletých gymnázií střední školy a vyšší ročníky víceletých gymnázií

U nás ve škole V roce 2006 proběhl teprve 1. ročník. V roce 2006 proběhl teprve 1. ročník. Soutěž mezi základními a středními školami o nejlepší školní časopis. Soutěž mezi základními a středními školami o nejlepší školní časopis. Ve 2 kategoriích: Ve 2 kategoriích: Časopisy základních škol Časopisy základních škol Časopisy středních škol Časopisy středních škol

Dětské slyšení Dětské slyšení je akce pořádaná každoročně na jaře a na podzim. Dětské slyšení je akce pořádaná každoročně na jaře a na podzim. Na otázky účastníků odpovídají představitelé města nebo organizací v našem městě. Na otázky účastníků odpovídají představitelé města nebo organizací v našem městě. Mezi pravidelné hosty patří např. primátor města, starostové městských obvodů, zástupci Spolchemie, Setuzy, atd. Mezi pravidelné hosty patří např. primátor města, starostové městských obvodů, zástupci Spolchemie, Setuzy, atd. Některé dotazy se později také dostanou na program jednání zastupitelstev nebo samotného města. Některé dotazy se později také dostanou na program jednání zastupitelstev nebo samotného města. Tato akce neujde ani ústeckým novinářům nebo redaktorům školních časopisů a novin. Tato akce neujde ani ústeckým novinářům nebo redaktorům školních časopisů a novin.

Kontakty: Adresa: Adresa: Ústecký parlament dětí a mládeže Dům dětí a mládeže Ústí nad Labem W. Churchilla Ústí nad Labem Tel. Tel www: www: