STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Advertisements

Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Jak tunel Blanka promění okolí Pražského hradu
Prezentace Praha.
Středočeský kraj a Praha.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Pražský hrad Lukáš Onderka. informace Pražský hrad, historické sídlo českých králů Pražský hrad, historické sídlo českých králů Vystavěn9. století Vystavěn9.
H&H Monika Habrová, Barbora Havrlová URBANISMUS I. – analýza území
Praha.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
OBEC Obec je základní (nejmenší) samosprávnou jednotkou, kterou tvoří – obytná (vnitřní) část – domy, silnice, parky apod. volná krajina (vnější) část.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Praha – ročník. Den první Odjezd autobusem v 5:35 ze Strážnice – loučení.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
Brno.
SMÍCHOVSKÉ NÁDRAŽÍ Anna Mayerová Vladimír Eder 2009/2010, LS 57-23
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Řez Pravoúhlou a Malou Xaveriovou ulicí Analýza využití území 1 Fotografie území 1 Prostorově hmotová analýza 1 OBSAH Území 1 Schwarzplann Charakteristika.
Praha.
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
ASIE - Tibet. ASIE - Tibet OBSAH Mapa Základní informace Sídla Náboženství Vlna sebeupalování Zajímavosti.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Terénní a železobetonové schodiště STA30
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
Pronájem kanceláře v budově sauny Sauna ve sportovním areálu Kouty, Valašské Meziříčí Kancelář v 1. Patře Parkování Atraktivní lokalita.
12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ K612 Ústav dopravních systémů K612ZADI Základy dopravního inženýrství CVIČENÍ.
KOŠÍŘE Lukáš Makovský Marie HAMPLOVÁ 2009/2010, 4. semestr 58-21
Studie: Podnikové domy
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6.
Řez Košířským náměstím Analýza využití území 1 Fotografie území 1 Prostorově hmotová analýza 1 OBSAH Území 1 Schwarzplann Typické děje v řešených prostorech.
Petra Hrubešová Vojtěch Rýzner 2009 – 2010, letní semestr Bubeneč, Trója, Holešovice BUBENEČ - STROMOVKA Řez Analýza využití území Fotografie Prostorově.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
Chodníky do úvozu.
STRAŠNICE Jana Kubánková 2009 / 2010, 8. semestr
MALVAZINKY Barbora Blagoevová Klára Brožová 2009/2010, 4. semestr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Záchranný výzkum v Osoblaze (okr. Bruntál) 2014
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Obnova veřejné zeleně Libčice nad Vltavou
PREZENTACE
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
POLYFUNKČNÍ BYTOVÝ DŮM
PRAHA.
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
Ateliérová tvorba Aneta Šrubařová - VB /2006.
Ludvíková Honová 9.A Loucký klášter.
Transkript prezentace:

STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr Mapový list č. 55-24 Katastrální území Praha – Strašnice OBSAH Charakteristika území Schwarzplann Výkres veřejných prostor Území 1 (sever) Fotografie území Prostorově hmotová analýza Analýza využití území Řez ulicí Nad Olšinami Území 2 (jih) Fotografie území Prostorově hmotová analýza Analýza využití území Řez ulicí Průběžná Typické děje v řešených prostorech - porovnání

CHARAKTERISTIKA ÚZEMÍ Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec. Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec.

SCHWARZPLANN Území 1 Území 2 Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Území 1 Území 2

VÝKRES VEŘEJNÝCH PLOCH Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2

FUNKČNÍ VYUŽITÍ ÚZEMÍ Legenda – plochy: obytné veřejná vybavenost Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Legenda – plochy: obytné veřejná vybavenost sportovní železnice, průmysl zeleň dopravní

CHARAKTERISTIKA ÚZEMÍ 1 Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec. Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec.

FOTOGRAFIE ÚZEMÍ 1 Pohled sem tam Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Pohled sem tam Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského Pohled sem tam Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského Pohled sem tam Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského

PROSTOROVĚ HMOTOVÁ ANALÝZA ÚZEMÍ 1 Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Legenda zpevněné plochy nezpevněné plochy stromy

ANALÝZA VYUŽITÍ ÚZEMÍ 1 Legenda rodinné domy, garáže Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Legenda rodinné domy, garáže bytové a řadové domy zpevněné plochy chodníky silnice veřejné budovy, parkování soukromé zahrady veřejná zeleň vnitrobloková zeleň

ŘEZ ULICÍ „NAD OLŠINAMI“ Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 FOTOGRAFIE NÁMĚSTÍ

CHARAKTERISTIKA ÚZEMÍ 2 Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec. Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec.

FOTOGRAFIE ÚZEMÍ 2 Pohled sem tam Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Pohled sem tam Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského Pohled sem tam Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského Pohled sem tam Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského

PROSTOROVĚ HMOTOVÁ ANALÝZA ÚZEMÍ 2 Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Legenda zpevněné plochy nezpevněné plochy stromy

ANALÝZA VYUŽITÍ ÚZEMÍ 2 Legenda Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Legenda chodník chodník chodník chodník chodník chodník chodník chodník chodník chodník chodník chodník chodník

ŘEZ ULICÍ „PRŮBĚŽNÁ“ FOTOGRAFIE NÁMĚSTÍ Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 FOTOGRAFIE NÁMĚSTÍ

TYPICKÉ DĚJE V ŘEŠENÝCH PROSTORECH - POROVNÁNÍ Začátek schwarzplann výkres veřejných ploch území 1 území 2 Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec. Mapa znázorňuje lokalitu Hradčanského náměstí, Pražský Hrad, Staré zámecké schody a paláce na terénní hraně Hradčan. Oblast leží na levém břehu Vltavy a je součástí původního třetího města pražského – poddanského města Hradčan, založeného purkrabím Berkou z Dubé. Hradčany vznikly v době, kdy už existovalo Staré město a Menší Město (Malá Strana). Narozdíl od Malé Strany se však osídlení na hradčanském vršku vyvíjelo bez jakéhokoli pevného řádu. Oblast Hradčan se nachází na náhorní plošině, terén směrem se k jihu výrazněji přes Úvoz svažuje směrem k Petřínu. Na sever od hradního komplexu se rozkládá Jelení příkop a Belvedér. Na východní straně území spojuje lokalitu Staré zámecké schody, Nové zámecké schody a Nerudova ulice s Malostranským náměstím. Západní část tvoří oblast okolo Loretánského náměstí a dále pak Pohořelec.