Kongresová a incentivní turistika, Leisure, volnočasové aktivity

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Advertisements

S P O R T Pohybová aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, které předchází trénink Sportare, Desporter, Disportare – bavit se, rozptylovat.
Eurocamp Německo Edersee – Franfurkt, 2012.
Stáže masérů v zahraničí Projekt Leonardo da Vinci CZ/11/LLP-LdV/IVT/
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Vysoké mýto.
Druhy, formy a typy cestovního ruchu, historie CR na území ČR
Služby -ekonomická činnost člověka, která poskytuje užitek -ve vyspělých zemích až 55% zaměstnaných.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Cenová tvorba v cestovním ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Pobytové středisko Zastávka
Volnočasové projekty a EU financování
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_99.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_88.
Hranice 15. května 2006 Páté setkání pracovní skupiny cestovního ruchu k projektu „Udržitelný rozvoj turistických služeb“
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVb Anotace: Seznámit žáky se základy zdravého životního.
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Management cestovního ruchu
Zámek Lukavec … … a jeho využití
WELLNESS. Wellness je…. = CENTRUM ROZŠÍŘENÉ O MOŽNOST PSYCHICKÉ RELAXACE A REGENERACE.
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_65.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Zahradní terapie Jabok ZS 2014 VK.
Materiálně technické předpoklady
CESTOVNÍ RUCH.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
ARCHITEKTONICKÁ STUDIE SPORTOVNÍHO CENTRA
Mgr. Jan Charousek Liberec Cestovní ruch se projevuje v různých druzích a formách. Druhy cestovního ruchu – za základ posuzování CR bereme motivaci.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Areál HOTEL zámek BERCHTOLD Konferenční prostory.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Číslo materiálu klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Lázně/ Heilbad ZIMNÍ SPORTY A RELAX v LÁZNÍCH JÁCHYMOV.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Cestovní ruch podle motivace účastníka Motivace v CR = souhrn vnitřních a vnějších podnětů vedoucích k účasti na CR. Rozlišujeme : Rekreační CR (motiv:
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Tělesná výchova v rámcovém vzdělávacím programu Klára ročková
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
KONGRESOVÝ CESTOVNÍ RUCH
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
Městské slatinné lázně Třeboň
Český dům Moskva Jiří Podhola.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
ČLENĚNÍ CESTOVNÍHO RUCHU
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Kongresová a incentivní turistika, Leisure, volnočasové aktivity Ostatní služby hotelu MICE, LWS Kongresová a incentivní turistika, Leisure, volnočasové aktivity

MEETINGS INCENTIVES CONVENTIONS EXHIBITION LEISURE WELLNESS SPA

MICE akce MEETINGS INCENTIVES CONVENTIONS EXHIBITIONS EVENTS Setkání, schůze (omezený okruh účastníků, pracovní, tematický nebo vědecký charakter) Pro motivaci zaměstnanců (uzavřená skupina účastníků, služby na vysoké úrovni, program tvořen individuálně) Kongresy a konference (mezinárodní charakter, velký počet účastníků, vědecký, politický nebo společenský význam) Výstavy, veletrhy, workshop, zážitkové akce sportovní, kulturní, gastronomické (komerční i nekomerční akce, regionální, národní i mezinárodní)

Typy kongresů a konferencí dle EU Setkání (schůze, zasedání, konference) představitelů stejné společnosti nebo obchodní skupiny, případně i klienti a dodavatelé Setkání obchodního charakteru Sjezd, sympozium, summit Fórum, Mezivládní konference, kulaté stoly Veřejná přednáška, happening Setkání organizovaná a financovaná asociacemi, svazy nebo veřejnými institucemi Neformální setkání

Specifika kongresové turistiky je jedním z nejresistnějších odvětví turismu, nepodléhající ekonomickým tlakům je generátorem zisků vytváří pracovní příležitosti, doprovodné akce dosahují objemu obratu až dvojnásobku přímého sektoru obchodního turismu, pro pořádající město znamená vysoký příjem do městského rozpočtu přináší potlačení sezónnosti a umožňuje rovnoměrné vytížení kapacit, umožňuje prezentaci a propagaci politických zájmů státu či města, nese s sebou náročné požadavky klientů

Pořadí měst podle počtu konaných akcí 1. Vídeň 160 2. Barcelona 135 3. Paříž 131 4. Berlín 129 5. Singapur 119 6. Kodaň 103 15 Praha 86

Leisure volnočasové aktivity LWS Leisure volnočasové aktivity Wellness dosažení tělesného i duševního zdraví Spa lázeňské procedury

Leisure – volnočasové aktivity Golf, tenis, jízda na koni, cyklistika, squash, fitness Aktivní sportování Sledování sportovních událostí v dané destinaci Pasivní sportování Plavání, masáže, pobyt na slunci Fyzická i psychická relaxace Divadlo, koncerty, výstavy, muzea, historie a památky Kultura Adrenalinové aktivity, gurmánské zážitky, společenské akce Nevšední zážitky Výlety, vycházky s průvodcem Příroda

Zázemí pro volnočasové aktivity Knihovna a čítárna Herna, dětská herna Místnost pro kutily Víceúčelová místnost pro společenské a sportovní aktivity

Míčové sporty Vodní sporty Fitness centrum Barové sporty Jízda na koni Hotelové sporty Míčové sporty Vodní sporty Fitness centrum Barové sporty Jízda na koni

Animační služby Sportovní aktivity Společenské a zábavní činnosti Ve venkovních i vnitřních prostorách Sportovní aktivity Seznamovací večery, společenské hry Společenské a zábavní činnosti Malování, keramika, vazba květin Tvůrčí dílny Přednášky, divadelní představení, koncerty, muzea, výstavy, prohlídky památek, ochutnávky místní gastronomie Vzdělávání, poznávání a objevování Adrenalinové sporty, noční výlety, přenocování v přírodě Dobrodružné aktivity Jóga, poslech meditační hudby, procházky Meditace Diskotéky, večírky, sportovní turnaje Činnost pro děti a mládež

Wellness – proces trvalého zlepšování psychické, fyzické, intelektuální a emocionální pohody Fyzický (tělesná zdatnost, zdravá výživa, přizpůsobování hmotnosti a prevence závažných onemocnění) Spirituální (rozvoj vnitřní osobnosti člověka, schopnost rozpoznat a odstranit vlastní slabosti, přiznat si vlastní chyby, skromnost) Emocionální (rozpoznání vlastních pocitů a pocitů druhých, schopnost přizpůsobit se změnám a zvládnout stres) Sociální (schopnost porozumět si s ostatními lidmi a chápat a tolerovat jejich odlišnosti) Mentální (získávání nových znalostí a zkušeností, trénink kreativity a obrazotvornosti)

Technické zařízení hotelového wellness centra Sportovní centrum Relaxační centrum Kosmetický/beauty salon Wellness recepce Posilovna, plavecký bazén, golfové hřiště, tenisové kurty Relaxační bazén, sauna, hydromasážní zařízení, solárium, masáže Očištění pleti, masáž obličeje, manikúra, pedikúra, kadeřnictví Nápoje, ručníky, župany, cvičící a relaxační pomůcky, sportovní oblečení a doplňky

Lázně Pitná kúra Vodoléčba Termoterapie Rehabilitace Inhalace Dietoterapie

Odkazy Služby v našich službách (cyklus České televize) Kongresová turistika http://www.ceskatelevize.cz/porady/10246607396-sluzby-v- nasich-sluzbach-plus/209572231220014-incentivni-cestovni- ruch/ Wellness - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10236094246-sluzby-v- nasich-sluzbach/209572231220110-wellness/ Lázně http://www.ceskatelevize.cz/porady/10246607396-sluzby-v- nasich-sluzbach-plus/209572231220009-lazne/