Malware - opakování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dat v síti Martina Ambrožová.
Advertisements

Ochrana dětí na internetu
Bezpečnost práce na Internetu
Viry, trojské koně a červi
Bezpečnost internetu Bára Konečná.
Brána firewall a její využití
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Bližší informace o Spyware, adwere, spam.
Obrana PC bez Antiviru a Antispyware Adam Nejepínský.
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
Počítačové viry.
Počítačové viry.
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Proč chránit data v počítači
Antiviry.
BEZPEČNOST NA INTERNETU
Škodlivé kódy Bezpečnost informačních systémů - referát
Údržba PC Bohumil Bareš.
Antivirové programy Josef Toth.
Softwarové zabezpečení serveru
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry a jiné hrozby
Obsah: Nebezpečí v internetu Dobré bezpečnostní řešení? Bezpečnostní řešení pro domácí počítače:
Počítačová bezpečnost
MALWARE.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Počítačové viry a jak se proti nim chránit
Počítačové Viry a antivir
Informační a komunikační technologie
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Ochrana počítače Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název: Zabezpečení PC a ochrana před škodlivými kódy
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Petr Krčmář Vzdálený přístup k firemní síti (bezpečně)
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Firewall.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE A INTERNETU.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Informatika Opakování učiva pro 9. ročník
Počítačová bezpečnost Je obor, který se zabývá zabezpečením počítače.
Počítačová bezpečnost
Jak učit ochranu počítače ? Malý, L. ZČU Plzeň. Úvod Každé PC, ať už je připojeno k internetu nebo ne, se stane dříve či později terčem útoku nějaké havěti.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
BEZPEČNOST V POČÍTAČI Jiří Beran BezpečnostJiří Beran.
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Antiviry.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Počítačová bezpečnost
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Počítačová bezpečnost (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Škodlivý software ● Viry, trojské koně, červy ● Metodika detekce viru ● Spyware, spam ● Ochrana.
MALWARE Malware je počítačový program určený k poškození nebo vniknutí do počítačového systému. Výraz malware vznikl složením anglických slov „malicious“
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Bezpečný počítač.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Škodlivý software, počítačové viry
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
MALWARE.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Viry a antivirové programy
Autor: Dominika Vycpálková
Transkript prezentace:

Malware - opakování

Opakování 1 1 ) Co je to malware? 2 ) Kde se nejčastěji na internetu může váš počítač nakazit? 3) Co bylo dříve účelem virů ?

Opakování 1 - odpovědi 1) Malicious Software, škodlivý software, škodlivé kódy 2) warez (nelegální software), porno, kriminální stránky (ale i nezávadné stránky) 3) Data v PC poničit, nějak na sebe originálně upozornit

Opakování 2 1) Co je účelem malware dnes? (převáženě) 2) Co je to ransomware? 3) Jak můžeme malware odhalit (mimo používání antiviru, firewallu apod. ?)

Opakování 2 - odpovědi 1) Kradení dat, hesel… 2) Vydírání uživatele – zaplať a dostaneš zpět svoje data (nebo že je třeba nepošlou někomu jinému atd.) 3) Změna velikosti, názvů nebo obsahu souborů Zmenšování volného místa na disku Zpomalení výkonu počítače nebo připojení k internetu Nečekaně vysoká aktivita na disku nebo na internetu Samospouštění neznámých programů Poruchy programů a OS ….

Opakování 3 1) Co je to trójský kůň? 2) Co je to spyware ? 3) Co je to adware?

Opakování 3 - odpovědi 1) Trojský kůň se na první pohled chová jako zcela legální program, ve skutečnosti však tajně provádí škodlivé operace“ Nejčastěji spojeny se zadními vrátky do nakaženého PC (backdoor) 2) „Špehovací“ software – informace ukládá a většinou odesílá útočníkovi 3) znepříjemňuje práci s PC reklamou (vyskakující okna, změna startovní stránky prohlížeče apod.), často nebývá ani tak škodlivý jako spíš otravný

Opakovní 4 1) Jaké jsou hlavní možnosti ochrany ? 2) Co je to firewall? 3) Jak pracuje heuristická analýza antiviru?

Opakování 4 - odpovědi 1) Antivir Firewall AntiSpyware ZDRAVÝ ROZUM! 2) Firewall je virtuální nástroj oddělující provoz mezi sítí (internetem) a počítačem, tak že propouští jedním nebo druhým směrem informace podle předem definovaných pravidel. 3) Heuristická analýza – antivir bezpečně emuluje různé funkce PC (předstírá) a zaznamenává jak na to programy zareagují. Na základně toho jak program (nebo vir) zareaguje určí, zda je bezpečný nebo ne.