Evropské příležitosti pro mladé lidi SYTYKIA Evropské příležitosti pro mladé lidi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Kde najdete informace o volných pracovních místech?
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
EVROPSKÁ UNIE Mapa Evropské unie po posledním rozšíření v roce 2007
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Předmět: Název materiálu: Výuková.
EVROPSKÁ UNIE – TEST ZÁKLADNÍCH ZNALOSTÍ
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
JAK NA STÁŽ DO EVROPSKÉ INSTITUCE?
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
EVROPSKá UNIE.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
EURES – vaše práce v Evropě
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_01_Evropská unie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
Evropská unie. Pojem a význam Evropské unie Definice Evropské unie (dále jen EU) Aktuální počet členů EU Rok vstupu ČR do EU Cíle EU (čtyři základní svobody)
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Rozvoj výuky cizích jazyků
VOLBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Strategie EU pro Podunají
Evropská družstevní společnost
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Evropské příležitosti pro mladé lidi SYTYKIA Evropské příležitosti pro mladé lidi

SYTYKIA CÍL PROJEKTU: představuje ti možnosti a příležitosti v Evropě, zvyšuje tvé povědomí o Evropské unii, povzbuzuje tě, aby ses zapojil(a) do evropských projektů. SYTYKIA... s o y ou t hink y ou k now i t a ll?

OBSAH 1. První vyučovací hodina (45 min.) 1. Úvod 2. Eurokvíz a jeho vyhodnocení 3. Evropské příležitosti pro mladé lidi

OBSAH 2 Druhá vyučovací hodina (45 min.) 4. Jak EU prezentuje sama sebe? 5. EU chce slyšet názory mladých lidí 6. Následné aktivity a vyhodnocení

2. Eurokvíz 1. Kolik států je členem EU? 2. Které dva státy jsou nejnovějšími členy EU? 3. Kdy vstoupila Česká republika do EU? 4. Ve kterém městě najdeš hlavní sídlo Evropské komise? 5. Jakou oficiální měnu má EU? 6. Jak zní oficiální motto EU? 7. Ve které zemi se koná nejvíce plenárních zasedání Evropského parlamentu? 8. Mohou mladí lidé v tvé zemi hlasovat ve volbách do Evropského parlamentu? 9. Existuje nějaké evropské nařízení požadující rovné okurky? 10. Která organizace formálně reprezentuje názory a zájmy mladých lidí na evropské úrovni? 11. Je možné získat dotaci EU na studium v zahraničí? 12. Víš o nějakém projektu nebo aktivitě v ČR, která byla financována z EU?

2. Eurokvíz - vyhodnocení 1. Kolik států je členem EU? Které dva státy jsou nejnovějšími členy EU? Bulharsko a Rumunsko 3. Kdy vstoupila Česká republika do EU? Ve kterém městě najdeš hlavní sídlo Evropské komise? Brusel

2. Eurokvíz - vyhodnocení 5. Jakou oficiální měnu má EU? Euro 6. Jak zní oficiální motto EU? Jednotná v rozmanitosti 7. Ve které zemi se koná nejvíce plenárních zasedání Evr. parlamentu? Francie 8. Mohou mladí lidé v tvé zemi hlasovat ve volbách do Evropského parlamentu? Ano, pokud jde o občany států EU starší 18ti let

2. Eurokvíz - vyhodnocení 9. Existuje nějaké evropské nařízení požadující rovné okurky? Ne 10. Která organizace formálně reprezentuje názory a zájmy mladých lidí na evropské úrovni? Evropské fórum mládeže 11. Je možné získat dotaci EU na studium v zahraničí? Ano 12. Víš o nějakém projektu nebo aktivitě v ČR, která byla financována z EU?

3. Evropské p ř íležitosti Studium (Erasmus) Jazykové kurzy Au-pair Stáže Dobrovolnictví Evropské programy Cestování Výměnné programy Letní brigády Workcampy

3. Evropské p ř íležitosti – Kde hledat? Eurodesk Evr. portál pro mládež Europe Direct – informace o EU Eurocentra EURES – práce v zahraničí Ploteus – vyhledávání studijních oborů v zahraničí Informační centrum pro mládež Program celoživotního učení Program Mládež v akci Knihovny, školy …

4. Jak EU prezentuje sebe sama? EU v kostce > Víš, že… 10 nejdůležitějších témat, kterých dosáhla EU 2 témata určíte společně

5. EU chce slyšet názory mladých lidí Jak vyjádřit názor na EU? Koho můžeš kontaktovat? Jak můžeš upozornit na svoje problémy? Eurokomisaři (blog, , dopis) Europoslanci Evropská komise Evropské fórum mládeže EuropeDirect Evropské diskusní fórum Evropský portál pro mládež

5. EU chce slyšet názory mladých lidí Pohled pro europoslance Názor, otázka, požadavek, návrh Jméno, příjmení Kontakt (telefon, ) Odměna

6. Následné aktivity a vyhodnocení Zapoj se do evropské aktivity! První krok již uděl(a)!

Děkuji za pozornost ;)