ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ.04.3.07/4.1.02.2/0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Síť podpory dalšího vzdělávání ve zdravotnické telematice a eZdraví CZ / /0013 MEDTEL o.p.s. 1.LF UK Praha, OMI ÚI AV ČR, Hospodářská komora.
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0322 Strojírenská technologie v malých a středních firmách Žadatel: ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav strojírenské technologie Partner.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Výzva k předkládání žádostí
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Závěrečná konference projektu
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci a informační technologie ČVUT FEL IMA s.r.o. HKP MUDr. Mgr. Petr Struk,

1Zaměření projektu 1 Zaměření projektu  Krátký popis záměru projektu podpořit rozvoj informační společnosti a záměry iniciativy i2010 EK vytvořit pilotní vzdělávací produkty v oblasti podporované ICT podpořit využívání e-learningu a webových technologií pro vzdělávání  Problémy řešené projektem obecný cíl přispět k realizaci záměrů iniciativy i2010 EK konkrétní cíle podpořit rozvoj informační gramotnosti aktivity projektu semináře, kurzy, informační workshopy  Investice 78 % do aktivit lidí („software“) 22 % do vybavení a technologií („hardware“)  Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků konsorcium partnerů v projektu je tvořeno dvěma neziskovými organizacemi, vysokou školou a MSP působícím v oblasti ICT

i2010 i2010 Evropská informační společnost pro růst a zaměstnanost ČVTS IIT Platforma i2010 projekt IMA s.r.o. ČVUT FEL HKP Programová výzva MPSV JPD3 integrace inovaceinvestice i2010 iniciativa EK 1. června 2005 společné prostředí pro všechny

Rozvoj gramotnosti CílEU ČLOVĚK jako dominantní subjekt INFORMAČNÍ SPOLEČNOSTI Platforma i2010 obecnágramotnost funkčnígramotnost informačnígramotnost počítačedigitalizacemultimédia století Marie Terezie, národní buditelé 20. století vědecko - technická revoluce kognitivní systém

2Cílové skupiny 2 Cílové skupiny  Cílové skupiny zaměstnanci, OSVČ, odborové organizace profesní a podnikatelská sdružení zaměstnavatelé (zejména MSP)  Zapojení, motivace a přínosy pro cílové skupiny získání aktuálních informací a znalostí v oblasti moderních procesů podporovaných ICT a souvisejících s budováním informační společnosti a rozvojem informační gramotnosti získání aktuálních informací a znalostí v oblasti moderních procesů podporovaných ICT a souvisejících s budováním informační společnosti a rozvojem informační gramotnosti  Doprovodná opatření pro cílové skupiny písemné informační materiály pro účastníky vzdělávacích akcí dostupnost kompletních přednášek na webových stránkách projektu pořádání vzdělávacích akcí v budovách s bezbariérovým přístupem základní občerstvení - káva, čaj, minerální voda  Podíl cílových skupin z vybraných území Prahy je respektován při marketingových aktivitách je respektován při marketingových aktivitách

3Typy činností 3 Typy činností  Typy činností realizované projektem semináře 10 seminářů zaměřených na témata z oblasti i2010 – e-work, e-business, e-health, e-government, e-safety, e-security, e-justice, e-democracy, e-politics, e-society, e-science …. kurzy 6 dvoudenních kurzů zaměřených na vybrané oblasti technologií ICT podporujících technologicky iniciativu i2010 poradenství je připravována věcná náplň a technologická realizace poradenství využívající networking, a webové technologie informační workshopy organizují partneři konsorcia v rámci podpory aktivit projektu panelové diskuze jsou realizovány vždy na závěr a seminářů i kurzů a jsou cíleně orientované na hodnocení uvedených a jsou cíleně orientované na hodnocení uvedených aktivit a doporučení pro zaměření dalšího vzdělávání aktivit a doporučení pro zaměření dalšího vzdělávání

4Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy  Vnitřní postupy řízení činností, řízení rizik a sebehodnocení důsledný management projektu, eliminace rizik, informační zpětná vazba od účastníků seminářů a kurzů  Dosavadní zkušenosti s řízením projektu nutnost pravidelných jednání Rady projektu (min. 1x měsíčně) a intenzivní využití networkingu i marketingu  Popis hlavních rizik účast a motivace účastníků seminářů a kurzů málo účinný marketing pro získávání účastníků omezení finančních prostředků oproti návrhu projektu opožděné přidělování finančních prostředků technické vybavení části účastníků v případě užití e-learningu možnost eliminace rizik efektivním managementem procesů  Přenositelné zkušenosti s řízením projektu využití e-learningu, networkingu v kombinaci s presenčními formami výuky a řešení interdisciplinárních úloh s vazbou na ICT

Cílová orientace azajištění publicity 5 Cílová orientace a zajištění publicity  Zaměření na cíle projektu poskytnout aktuální informace o i2010 a možnostech plošném užití ICT pro rozvoj informační společnosti (IS) a celkové gramotnosti demonstrovat vliv ICT na integraci všech lidí do IS rozvíjet informační a poradenskou schopnost partnerů projektu  Příklady zajištění publicity projektu přímé oslovení jednotlivých cílových skupin na území hl. m Prahy využití spolupráce s HKP a ČSVTS využití spolupráce s HKP a ČSVTS využití informačních zdrojů a akcií partnerů v rámci projektu i v dalších projektech provázaných v síti  Funkce internetu internet - je využit jako informační a současně i komunikační platforma pro e-learning a řízení projektu

6Výstupy a výsledky 6 Výstupy a výsledky  Výstupy - podpořené osoby, organizace, produkty akcelerace projektu-marketingová opatření přijatá na základě akcelerace projektu - marketingová opatření přijatá na základě získaných poznatků zajistí naplnění všech záměrů projektu získaných poznatků zajistí naplnění všech záměrů projektu  Hlavní inovované produkty semináře, kurzy, poradenské produkty, užití webové technologie, networking v řízení procesů a komunikaci mezi projekty projektovaná hodnota plánovaná hodnota dosažená hodnota podpořené osoby podpořené organizace počet produktů1832

7Další výstupy, výsledky horizontální témata, partnerství 7 Další výstupy, výsledky horizontální témata, partnerství  Další výstupy a výsledky projektu systematická podpora rozvoje informační společnosti ve vazbě na strategii i2010 podpora rozvoje využití e-learningu a webových technologií pro realizaci distančního nebo kombinovaného vzdělávání a obecně jako podpora rozvoje informační společnosti  Horizontální témata Podpora horizontálních témat - rovné příležitosti - rozvoj informační společnosti - udržitelný rozvoj - místní iniciativy  Partnerství Medtel, 1. LF UK, IMA, HKP e Zdraví Medtel, 1. LF UK, IMA, HKP ČSVTS, HKP SIP ČSVTS, HKP IMA, ČVUT FEL, ČVTS IIT, HKP PSPEV IMA, ČVUT FEL, ČVTS IIT, HKP

8Doporučení pro další programovací období Doporučení pro další programovací období  Nejzajímavější činností RLZ z hlediska inovativnosti a přenositelnosti management projektu spolupráce neziskových organizací a MSP networking jako nástroj pro řízení i vzdělávání a komunikaci tvorba seminářů a kurzů jako vzdělávacích programů se zaměřením na podporu rozvoje informační společnosti a i2010 využití e-learningu a webových technologií jako moderního a efektivního nástroje pro presenční i distanční vzdělávání  Náměty na zlepšení monitoringu a koordinace stávajících projektů prodloužení období monitorování na 6 měsíců podle standardu EU  Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů snížení administrativní náročnosti a zrychlení procesu odsouhlasení monitorovací zprávy

Děkujeme za pozornost Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci a informační technologie ČVUT FEL IMA s.r.o. HKP