JavaScript Funkce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Typová konverze, oblast platnosti, paměťové třídy 9 Verze
Advertisements

Makra v Excelu.
Pro začátek něco lehčího
(instance konkrétní třídy)
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy II.
Vstupy a výstupy v JavaScriptu Vstup: použitím metody prompt objektu window čtením hodnot z položek formuláře Výstup : použitím metody alert objektu window.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Algoritmizace a programování Podprogramy v Delphi - 10
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Databázové systémy II Přednáška č. 6 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky
Programování v C++ Cvičení.
Programování v Pascalu Přednáška 7
Programování PA - 2.
J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá pole řetězec debugr.
J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá metody, objekty, konstruktor.
Databáze Jiří Kalousek.
Procedury a funkce Základní charakteristika a použití v programu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vyučovací hodina 1 vyučovací hodina: Opakování z minulé hodiny 5 min Nová látka 20 min Procvičení nové látky 15 min Shrnutí 5 min 2 vyučovací hodiny: Opakování.
Hromadná korespondence, makro
Objektové programování
C# - funkce a procedury Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Funkce a procedury Funkce jsou v PHP nezbytným programovacím prostředkem. Funkce jsou v PHP nezbytným programovacím prostředkem. Procedura vykonává nějakou.
Seminář C cvičení Obsluha výjimek Ing. Jan Mikulka.
Datové typy a práce s nimi
TEXTOVÝ EDITOR.
Počítače a programování 1
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
Cvičení.
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
5. Procedury a funkce Procedura je samostatně odladěný algoritmus, v programu může být volána vícekrát. Dvojí terminologie - rozlišujeme procedury a funkce.
KIV/PPA1 cvičení 8 Cvičící: Pavel Bžoch. Osnova cvičení Objekty v Javě Třída Konstruktor Metody Metody a proměnné třídy x instance Program sestávající.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
Dědičnost - inheritance dědičnost je jednou z forem znovupoužitelnosti dědičnost je jednou z forem znovupoužitelnosti B A Třída A je předkem třídy B Třída.
2 UDÁLOSTI ONMOUSEOVER, ONMOUSEOUT Odkaz Událost je část kódu vyvolana za určité (uživatelem vyvolané) situace (kliknutí myší, přejetím kurzorem myši,
NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ. VÝVOJOVÝ DIAGRAM +- Podmínka Příkaz_1.
OSNOVA: a)Funkce – úvod b) Hlavičky funkcí c) Rekurze funkcí d)Knihovny funkcí e)Příklady Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
STRING A UKAZATELE. Co to je řetězec? Řetězec v Javě je samostatný objekt. Je konstantní, co znamená, že jednou vytvořený řetězec nelze změnit. Chceme-li.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B3 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
PŘÍKAZ CYKLU S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Soubory BI-PA1 Programování a algoritmizace 1, ZS Katedra teoretické informatiky © Miroslav Balík Fakulta informačních technologií České vysoké.
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
Podprogramy (subroutines) Pojmenované kousky programu, které –tvoří logicky ucelené části –se v programu opakují Jsou zapsány na jednom místě a v případě.
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
Programování v MATLABu © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
Programovací jazyk C# 2. část. Datové typy C# rozeznává dva druhy datových typů, hodnotové a referenční. Hodnotové datové typy Proměnné hodnotového datového.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně AUTOR: Ing. Adéla Tomalová NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Objektově orientované.
Programování OPERÁTOR SIZEOF, FUNKCE, POLE JAKO PARAMETRY FUNKCÍ ERIK KRÁL.
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Programování ENUM, SWITCH,pole jednorozměrná a vícerozměrná, deklarace, inicializace, kopírování, porovnání Erik Král.
Programovací jazyk C Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
TNPW1 JavaScript Ing. Jiří Štěpánek.
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Příkazy cyklu (1) Umožňují vícekrát (nebo ani jednou) pro-vést určitý příkaz Jazyk C rozlišuje příkaz cyklu: s podmínkou na začátku: obecný tvar: while.
Itemize Enumerate Description
Databázové systémy a SQL
Oblast platnosti identifikátoru (1)
Bloky – tvorba a vkládání
Podprogramy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
MU002 – Informační technologie Základy algoritmizace 5/13
Cyklus for (1) Obecný tvar: for (výraz1; výraz2; výraz3) příkaz
Transkript prezentace:

JavaScript Funkce

Tvorba funkcí Funkce je kód, který jednou napíšeme a potom ho můžeme libovolně volat bez toho, abychom ho psali znovu a opakovali se. Funkci deklarujeme pomocí klíčového slova function a obsahuje blok kódu ve složených závorkách. Funkce, která vypíše do dokumentu "Ahoj, rád Tě vidím!", by vypadala takto:

Volání funkce a parametry Funkce musí být nejprve deklarovaná a teprve pak ji můžeme volat Funkce může mít také libovolný počet parametrů, které píšeme do závorky v její definici a podle nich ovlivňujeme její chování.

Volání funkce a parametry Funkce může také vracet nějakou hodnotu. Slouží k tomu příkaz return: Výhoda funkcí je v přehlednosti a úspornosti (můžeme napsat nějakou věc jednou a volat ji třeba stokrát na různých místech skriptu). Když se rozhodneme funkci změnit, provedeme změnu jen na jednom místě a tato změna se projeví všude, což značně snižuje riziko chyb

Funkcionální paradigma JavaScript se liší od jiných jazyků tím, jak pracuje s funkcemi. Jde o specifický styl programování a myšlení pomocí funkcí. Funkci lze uložit do běžné proměnné a z této proměnné ji později volat.

Funkcionální paradigma Ve skutečnosti jsou všechny funkce v JavaScriptu vnitřně proměnné. Funkci můžeme definovat přímo v přiřazení do proměnné, hovoříme potom o tzv. anonymní funkci:

Funkce callback předá funkci, uloženou v proměnné, jako parametr jiné funkci

Funkce pokud chceme více vstupních parametrů, oddělíme je čárkami při volání funkce dokonce můžeme některé parametry vynechat a překladač nám nevynadá, jen uvnitř funkce budou mít potom hodnotu undefined