Podpora odborného vzdělávání je prioritou i po sloučení NÚOV s VÚP a IPPP Miroslav Procházka Miroslav Procházka Telč 13-14.4.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
NÚV se představuje Národní ústav pro vzdělávání vznikl 1. července 2011 sloučením: Národního ústavu odborného vzdělávání, Výzkumného ústavu pedagogického,
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
NOVÁ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA PRO VŠECHNY ŽÁKY UČEBNÍCH OBORŮ Závěrečná konference,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Organizační struktura
Evropská dimenze OV a její odraz v činnosti NÚOV
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
Implementace EQAVET v ČR
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKU.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Základní vzdělávání a další …
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Liberec.
Aktuální informace o KAP
Příprava operačních programů
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Organizační struktura
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Podpora odborného vzdělávání je prioritou i po sloučení NÚOV s VÚP a IPPP Miroslav Procházka Miroslav Procházka Telč Národní rada CZESHA

Cíl a struktura prezentace  Cíl: informovat o aktuálním stavu přípravy sloučení NÚOV s VÚP a IPPP a diskutovat o podobě nově vzniklé instituce  Struktura:  Co se dosud odehrálo  Co se stane do konce roku 2011  IPN  Co dál?

Co se dosud odehrálo  říjen 2010: seznámení se záměrem slučování NÚOV, VÚP, IPPP, NIDV, … (od 1/7/11)  začátek roku 2011:  redukce limitu počtu pracovníků plošně o 13 %,  termín posunut na 1/4/11,  právním nástupcem NÚOV  konec března 2011: termín zpět na 1/7/11

Co se stane do konce roku 2011  1/7/11: NÚOV, VÚP, IPPP NÚV (?)  1/7 - 31/12:  Po obsahové stránce pokračuje činnost beze změn  Sloučení ekonomických agend  Příprava konceptu činnosti (co má nová instituce dělat, proč, pro koho, s kým a za kolik)  Příprava organizačního uspořádání (jak)  Konec roku 2011: sestěhování do 1 objektu v Hostivaři  Od 1/1/12: fungování v nové podobě

IPN  NÚOV (1,257 mld.):  Počáteční vzdělávání: Kurikulum S, NZZ, Autoevaluace (CKK), VIP 2, Metodika 2 (spolu s VÚP)  Další vzdělávání: Koncept, NSK 2, UNIV 2  VÚP : Metodika 2, Kurikulum G, Pilot ZUŠ  IPPP : VIP 2 – rozvoj ŠPP, CPIV + IPO  Chystané (?): UNIV 3, UNIV 4, NZZ 2, Podpora tvorby učebnic, Podpora spolupráce se zaměstnavateli, Škola pro 21. století (ICT), Školský portál (ÚIV, vč. portálů rvp.cz a infoabsolvent.cz), Podpora poradenství

Co dál?  Příprava konceptu činnosti (co má nová instituce dělat, proč, pro koho, s kým a za kolik):  Intenzivní diskuse s pracovníky VÚP a IPPP  Konzultace s MŠMT  Oslovení expertů  Velmi stojím o názory, postoje či návrhy školských asociací

Podpora odborného vzdělávání je prioritou i po sloučení NÚOV s VÚP a IPPP Miroslav Procházka Miroslav Procházka Telč Národní rada CZESHA Díky za pozornost