Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM 6.-7. LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se řeší předlužení státu
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Mikroekonomie I Měnový kurz Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
Vývoj SME segmentu a jeho exportní parametry Ivan Čopák Ř editel pro firemní sektory a nové obchodní příležitosti GE Money Bank.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Vedení eshopu od krachu Eurozóny po zápas s Čínou Aleš Michl
Pár poznámek Aleš Michl Jak reaguje hospodářská politika Západu na většinu těchto událostí? Zdroj dat: Bloomberg Lehman Brothers Nasdaq.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
17. září 2008 Maastrichtská kritéria a reálná konvergence ČR k zemím eurozóny: předpoklady pro úspěšný vstup ČR do eurozóny vytvořeny Pavel Mertlík hlavní.
Co dělí Evropu od japonského scénáře
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Mezinárodní finanční trhy Karel Brůna Katedra bankovnictví a pojišťovnictví, VŠFS.
Pro vás Aleš Michl 2000: ČR = 0,46% 2011: ČR = 0,93% Zdroj dat: Bloomberg.
Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny Jaromír Zdražil.
 Poprvé se objevila v USA v souvislosti s Securities Act 1933  Pojem Due Diligence byl tehdy použit jako jistý druh ochrany pro makléře při nákupu cenných.
Iva Vodáková – DURABO Vydavatelství a tisk Na Stráni Čelákovice Založeno roku 1991.
1 VŠFS - KS ZS 2006/07 mezinárodní ekonomická integrace Dodatky k měnové unii
Revoluce Aleš Michl Výročí – 40 let 3. dubna 1973, první prototyp mobilu 1.
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
LIMITY FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO EXPORTU Rudolf Rabiňák, člen představenstva a výkonný ředitel RBCZ XIII. Exportní fórum listopadu 2014, Mladé Buky.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval : Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
(Ne)konkurenceschopnost ekonomiky ČR Aleš Michl Portfoliový stratég Raiffeisenbank Listopad 2011.
Akvizice společností Financování akvizic
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
Příběh jedné úspěšné akciové investice. 2 ISČS Top Stocks - prezentace pro DIK 14. dubna 2015 Nejdříve trochu teorie...  %výnos = Δ% EPS + Δ% P/E + %
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MiFID Markets in Financial Instruments Directive.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Veřejná nabídka cenných papírů Michal Radvan. Financování aktivit emisí CP 1. Kótování CP na regulovaném trhu s invest. nástroji (na burze) 2. Nabízení.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Call opce a put opce Datum: 16. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_20 Název materiáluKapitálový.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Česká koruna - středoevropský frank? Aneb co se stane až to přijde? Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Český export si drží slušné tempo Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. Exportní fórum, dubna 2016 Mladé Buky.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
» 1 Bankovnictví Odborný časopis pro profesionální finance Měsíčník je zaměřen na vyšší a top management odpovědný za řízení a tržní úspěch.
Struktura finančního trhu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Veřejná nabídka cenných papírů
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Malé a střední podnikání
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffesenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Transkript prezentace:

Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.

Každý si zaslouží individuální přístup Z bláta do louže 2 HaHáčko Po čem byste intuitivně sáhli? Koruny nebo eura???

Každý si zaslouží individuální přístup krátké opáčko … a něco navíc 3 Prognóza RB a.s., scénáře jen ilustrativní.

Každý si zaslouží individuální přístup Intervence vs. příprava na euro 4 Pozn.: užší pásma – vlastní doplnění.

Každý si zaslouží individuální přístup Harmonogram přijetí eura – aneb co a kdy 5 Zdroj: Ekonom,

Každý si zaslouží individuální přístup Pár suchých fakt na zamyšlení 6 Úroveň cen v ČR v roce %  EU-15 (v ,7 %) ALE: oděvy a obuv 88 % (v roce %!) energie 82 % (v roce %!) fixní investice 78 % (v % ) potraviny 77 % Zdroj: Evropské komise, listopad Zdroj: Eurostat, listopad 2014.

Každý si zaslouží individuální přístup 7

… poslední info pro pořádek 8 Kontakt:Helena Horská hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s Termín uzávěrky: 3. listopadu 2014, 12:00h Důležité upozornění: Všechny názory, prognózy a informace, včetně investičních doporučení a obchodní idejí, a jakékoliv ostatní údaje obsažené v tomto dokumentu jsou pouze informativní, nezávazné a představují názor Raiffeisenbank a.s. („RB“). Tento dokument nepředstavuje nabídku nákupu nebo prodeje jakéhokoli finančního aktiva nebo jiného finančního instrumentu. Dokument je určen výhradně pro potřeby adresáta a nesmí být kopírován a rozšiřován třetím osobám. RB doporučuje před učiněním jakéhokoli investičního rozhodnutí získání podrobných informací o zamýšlené investici nebo obchodu. RB vypracovala tento dokument s nejvyšší odbornou péčí a v dobré víře, avšak neručí za správnost jeho obsahu ani za jeho úplnost nebo přesnost. RB a RBI obecně zakazuje svým analytikům a osobám reportujícím analytikům být angažován v cenných papírech či jiných finančních instrumentech jakékoliv společnosti, kterou analytik pokrývá, pokud nabytí těchto finančních nástrojů nebylo předem projednáno s oddělením Compliance RB nebo RBI. RB nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv škody nebo ušlý zisk způsobené jakýmkoliv třetím osobám použitím informací a údajů obsažených v tomto dokumentu. Investiční doporučení vytvářená týmem Ekonomický výzkum a jeho pracovníky, jakož i modelová portfolia, obchodní ideje, názory a prognózy jsou pouze obecné a určené pro veřejnost a nikoli individualizované ani určené pro konkrétní osoby v konkrétní finanční situaci a nejsou tedy službou investičního poradenství ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů. Tento dokument není určen pro retailové investory podle pravidel dohledových orgánů Spojeného království a neměl by jim být rozšiřován. Dokument nesmí být rozšiřován nebo distribuován do USA nebo Kanady nebo jejich teritorií; rovněž nesmí být distribuován občanům USA a Kanady. Úplnou informaci dle vyhlášky č. 114/2006 Sb., o poctivé prezentaci investičních doporučení, naleznete na webové stránce Raiffeisenbank a.s. v sekci Analýzy – Disclaimer, viz orgánem pro Raiffeisenbank a.s. je Česká národní banka, Na Příkopě 28, Praha 4.