OBČANSKO-PRÁVNÍ MEDIACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MEDIACE z pohledu právníka JUDr. Martina Doležalová.
Advertisements

1 Představení APPS 2 KDO JSME APPS je nezávislou a dobrovolnou zájmovou organizací. Bezprostředním cílem je vytváření podmínek pro úspěšný.
Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Vymezení a pojetí sociální práce
Finanční možností svépomocných skupin
Vzdělávání finanční gramotnosti dospělých
Činnost právní kanceláře ČLK
Asociace mediátorů České republiky,o.s. Liga otevřených mužů
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
DĚTSKÉ SKUPINY A KUDY DÁL?! Jak mohou profesní organizace pomoci v rozvoji předškolní péče Jan Schneider.
Doporučené postupy nebo standardy – aspekty právní
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
ZAVEDENÍ MEDIACE DO OBLASTI PÉČE O RODINU volební období 2010 – 2014 Jiří JANEČEK poslanec.
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
Zajišťování kvality, garance kvality Středisko rané péče SPRP České Budějovice Mgr. Martina Papoušková.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Lekce III – Antidopingová politika Cíle antidopingové politiky
1 Profesní etika - PROFE Svatava Navrátilová klasifikovaný zápočet UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Řešte své zahraniční pohledávky opravdu rychle!. Rozhodčí soud při HK ČR a AK ČR byl založen v roce 1949; v posledních deseti letech rozhodoval více než.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů Martin Říman, ministr průmyslu a obchodu © 2008 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Moderní personalistika Úvod
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Korupce jako problém současné společnosti a politiky Vladimíra Dvořáková Letní škola výchovy k občanství… Olomouc,
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Veřejný ochránce práv a rovné zacházení
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Odbor komunikace – Oddělení Public Relations
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Sociální práce TEĎ a TADY II
člen Asociace občanských poraden
Možnosti jeho regulace.
Specifické metody SP LS 16
Kvalita sociálních služeb Markéta K. Holečková, MPSV
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Komunitární program PROGRESS
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

OBČANSKO-PRÁVNÍ MEDIACE PHDr. Tatjana Šišková České Budějovice 5.listopadu 2007

Vznik Asociace mediátorů České republiky r.2000 nezisková organizace Cíl: šířit mediaci na profesionální úrovni Zakládají mediátoři a facilitátoři školení v 90.letech

Naplňování cílů AMČR Poskytování služeb Vzdělávání Osvěta Spolupráce v ČR a ve světě (WMF,EMS) Legislativní zakotvení mediace v civilní oblasti Mediace jako živnost Projekty Naplńování

ZÁKLADNÍ DOKUMENTY Profesní standardy Vzdělávací a akreditační standardy (AMČR,MŠMT) Etický kodex Mediační řád

První školení mediátorů v ČR + letáčky Projekty První školení mediátorů v ČR + letáčky r.2002 - 2003 Zastupitelství Velké Británie Mediace v rodinné oblasti- informativní semináře r.2003 –2004 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

b)prezentace mediace

Zkušenosti s mediací v ČR Od r. 1992 Sudičská země Očekávání od profesionála:pomoc, rada, konzultace,rozhodnutí Konflikt = nepříjemná a složitá situace, extrémně vyhrocená Osobní selhání, ztráta tváře Mediace není meditace

Současná situace v legislativě Věcný záměr zákona o mediaci v civilních věcech Ministerstvo spravedlnosti – paragrafové znění-podzim 07 Řada doporučení Rady Evropy-z poč.90 let- 2006 MPSV – komise pro řešení složitých kauz v rodinné mediaci MOP- směrnice o řešení sporů ve spotřebitelských sporech

ROZDÍL MEZI MEDIACÍ A SOUDEM   ROZDÍL MEZI MEDIACÍ A SOUDEM oo M § MEDIACE SOUD Rychlost Pomalost   Efektivnost ? Důvěrnost Veřejnost Neformálnost Formálnost Dohoda Rozsudek Vztah může pokračovat Obtížná vymahatelnost Základem jsou zájmy Základem jsou a potřeby práva a povinnosti

ROZDÍL MEZI MEDIACÍ A SOUDEM   Dohoda Rozsudek Vztah může Obtížná pokračovat vymahatelnost Základem jsou Základem jsou zájmy a potřeby práva a povinnosti

ASOCIACE MEDIÁTORŮ ČESKÉ REPUBLIKY Kontakt : K vodojemu 4 150 00,Praha 5- Radlice PHDr.Tatjana Šišková www.amcr.cz E-mail: amcr.@amcr.cz Tel. + 420 251 553 461 + 420 251 552 317