Lidský Faktor By Michal Husták. „Nikdo není neomylný, ale chybu, ze které se už nevyhrabete udělá jen počítač“ Jedno z Murphyho pravidel „Člověk mu často.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Viry, trojské koně a červi
Advertisements

Bližší informace o Spyware, adwere, spam.
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
Počítačové viry.
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Vizuální Systém Fotbal
Proč chránit data v počítači
Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Škodlivé kódy Bezpečnost informačních systémů - referát
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Správné používání U Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání u. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik.
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry a jiné hrozby
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Počítačové viry a jak se proti nim chránit
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Jak na to : Počítačový Virus.
ŠKOLSKÝ INTRANET ANEB CO JSEM KRESLIL NA TABULI. SÍŤOVÉ TOPOLOGIE Popis struktury sítě z pohledu propojení Nesouvisí se skutečným umístěním PC Často se.
Internetový prohlížeč
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE A INTERNETU.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Počítačová bezpečnost Je obor, který se zabývá zabezpečením počítače.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Jak učit ochranu počítače ? Malý, L. ZČU Plzeň. Úvod Každé PC, ať už je připojeno k internetu nebo ne, se stane dříve či později terčem útoku nějaké havěti.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
BEZPEČNOST V POČÍTAČI Jiří Beran BezpečnostJiří Beran.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu (problematika počítačových virů a červů, firewall) Mazal Jan, 4.A.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Počítačová bezpečnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Prohlížeče, vyhledávače, , viry, červy a trojské koně. Nejznámější viry a jejich dopad! Zdeňka Pelová Jana Smitalová.
Internetový prohlížeč
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Postup instalace - GALAXY
Viry a antivirové programy
Autor: Dominika Vycpálková
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

Lidský Faktor By Michal Husták

„Nikdo není neomylný, ale chybu, ze které se už nevyhrabete udělá jen počítač“ Jedno z Murphyho pravidel „Člověk mu často pomůže“ Moje připomínka

Sociální inženýrství Sex a Peníze == hodně slibují =>viry, krádeže dat, peněz, obojího. Šíření Hoaxů Soucit

?Spam?Hoax?Spymail? Firma Ericsson rozdava mobily a to zadarmo pres internet,aby pusobili proti znacce Nokia, ktera porada stejne akce. Ericsson se chce touto akci vice zviditelnit. Proto nyni rozdava zdarma nove WAP-mobily. Vse, co je potrebne udelat je poslat tento mail dale na 8 osob. Asi za 2 tydny clovek obdrzi Ericsson T18.Kdyz se tato zprava posle na 20 a vice osob, tak clovek obdrzi dokonce Ericsson R320 WAP. Dulezite: Kopii poslat na tuto adresu: Hodne stesti!! Pozor: Neni to zadny vtip! Opravdu to funguje! Takze, obstarejte si hezky

„Takhle se přeci vir nechová“ Některé novější varianty viru Win32/Bagle se šíří em v ZAHESLOVANÉ podobě.ZIP souboru (viz. Win32/Bagle.gen.zip v havěťometru). Ke spuštění infikovaného souboru a tím i zahájení dalšího šíření je tak potřeba: vlastnit příslušný "rozbalovač" ZIP souborů (WinRAR, WinZIP atd.), během rozbalování ZIP souboru "nacvakat" přesně dané heslo, které je uvedeno v textu u, spustit vnořený binární soubor (dvakrát na něj kliknout, stisknout Enter atd.) Ani tyto tři překážky nezabrání některým uživatelům, aby virus aktivovali a zahájili tak další vlnu šíření !!! Toto je dokonalý důkaz toho, že je to celé pouze o nesmrtelné lidské blbosti. Převzato z

Lenost Zálohování Kdy a jak jste si zálohovali svou práci? Cena dat Vs čas zálohování

Lenost Update I když jsou záplaty hotovy, pokud nejsou nainstalované nejsou moc platné Tvůrci virů věnují záplatám více pozornosti než jejich objeti

Lenost instalace Nainstalovat Antivir Nainstalovat Firewall Nechat oba zmíněné programy v chodu

Microsoft Aby IE nezlobil Doinstalovat všechny bezpečnostní záplaty prostřednictvím elektronického průvodce na stránkách windowsupdate.microsoft.com, který sám zjistí aktuální stav Internet Exploreru a nabídne případné novější verze a záplaty ke stažení. windowsupdate.microsoft.com V Internet Exploreru, menu Nástroje / Možnosti, záložka Zabezpečení – vysoké zabezpečení Mít spuštěný firewall, Win XP s SP2 je firewall spuštěn defaultně. Nainstalovat a udržovat „produkt“ IE-SPYAD.Nainstalovat a udržovat „produkt“ IE-SPYAD Nainstalovat a udržovat aplikaci SpywareBlaster.Nainstalovat a udržovat aplikaci SpywareBlaster Nainstalovat aplikaci Browser Hijack Blaster.Nainstalovat aplikaci Browser Hijack Blaster Pokud je PC připojeno k Internetu přes dial-up, pak je možné nainstalovat i produkt MRSOFT ANTIDIALER Nainstalovat Mozilu, Operu, jsou zdarma a jsou bezpečnější.

Microsoft Longhorn odložen byl Next Generation Secure Computing Base Bezpečný start Antipishing Antispyware Least User Aces Blokace USB Jednoúčelové úlohy Možná i vlastní antivir