Honzíkova cesta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Poruchy autistického spektra
Společnost pro mukopolysacharidosu
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
PROJEKTY A AKTIVITY konference Nástrahy a nebezpečí kyberprostoru Mgr. Lukáš Látal.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Kdysi dávno jeden muž požádal Boha o květinu a motýla.
Výuka chemie na ZŠ ve spolupráci se SŠ Mgr. Klára Helanová.
Farní charita Litomyšl
Integrovaný dopravní systém
DÍTĚ V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI MOŽNOSTI ÚČINNÉ SPOLUPRÁCE
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Národnostní menšiny v Evropě Znáš své sousedy? To je název projektu, který zpracovává třída 2.C pod vedením profesorek H. Syslové a L. Cihelkové. Dva.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Ekosoutěž II Zapojte se s námi! aneb Život, tradice a kořeny Jesenicka Technické služby Jeseník, a.s.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Je vaše dítě nezvedené nebo nemocné?
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_444_Řazení slov podle abecedy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková.
Anotace: Česká republika: doprava Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Rovné šance žen a mužů Bc. Milan Žák, DiS. sociální pracovník organizace.
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Státní správa – zaměstnavatel znevýhodněných skupin
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
Občanské sdružení ProCit, z. s
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Financováno Nadací Sirius
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Honzíkova cesta

Honzíkův příběh Honzík je čtyřletý chlapec s dětským autismem. Jako většina autistů je i on přecitlivělý na zvuky a pachy. Když se s maminkou vracel z výletu, nechtěl na nádraží projít podchodem, v němž to zapáchalo. Maminka se rozhodla přejít přes služební přechod a požádala pracovníka ostrahy ČD o pomoc. Ten ji odkázal zpátky na podchod. Nenechal si nic vysvětlit a trval na svém. Situace skončila fyzickým napadením maminky. MOŽNÁ, ŽE KDYBY BYL TENTO MUŽ LÉPE INFORMOVANÝ, MOHLO VŠE DOPADNOUT JINAK…

Cíl projektu Informovat širokou veřejnost o problematice dětí s autismem. Chceme, aby se žádná maminka nedostala do situace, ve které byla Honzíkova maminka. Chceme dosáhnout toho, že lidé budou mít povědomí o autismu a dokážou tolerovat tuto diagnózu. Chceme, aby si lidé uvědomili, že když se dítě chová nevychovaně, nemusí to být vinou rodičů, může být nemocné.

Harmonogram projektu 16. 2. 2014 -Vyhlášení výtvarné a fotografické soutěže na téma: Doprava a cestování 13. 3. 2014 - Přednáška v Sušici 18. 3. 2014 - Přednáška v Ústí nad Orlicí 20. 3. 2014 - Přednáška v Sušici 29. 3. 2014 - Výlet do Království železnic

Harmonogram projektu 1. 4. 2014 – 2.4. 2014 - Svítíme modře 3. 4. 2014 - Přednáška v Sušici 10. 4. 2014 - Přednáška v Sušici 26. 6. 2014 - Modrý dětský den V rámci projektu se budeme snažit udělat více přednášek v různých městech České republiky

Spolupráce O. S. PAS O. S. LIMITY KADAŇ Spolek AUTISTÉ JIHU O. S. MOTÝL V rámci projektu se budeme snažit o navázání spolupráce s dalšími organizacemi

Informace Projekt realizují: Bui Thi Thu Huong Iva Hájková Studentka 4. ročníku Gymnázia, Sušice Honzíkova asistentka Iva Hájková Studentka 3. ročníku Univerzity Hradec Králové, obor Učitelství 1. stupně ZŠ Osobní asistentka

Kontakty Email: osveta.autismu@seznam.cz Mobil: 725 864 309 721 669 560 http://www.o2thinkbig.cz/projekty/detail/5685

DĚKUJI ZA POZORNOST Podpořeno z programu Think Big, který realizuje Nadace Telefónica ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti