WinBase602 7.0 tiskové sestavy Návod Postupy Příklady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martina Košíková, Adéla Kaschnerová
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Pascal - příklady.
Jak publikovat na fakultním webu ZSF Krátký návod Autor: Václav Vonášek.
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Informační systém Patricie pro Cestovní kanceláře.
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Hromadná korespondence
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Školení správců II. Petr Pinkas RNDr. Vít Ochozka.
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
MS ACCESS parametrický dotaz
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
PRÁCE S POHLEDY Ivona Hrušková. ÚKOL: Vytvořte novou tabulku. Vytvořte ji tak aby obsahovala údaje o zaměstnancích, které si sami zvolíte. Potom vytvořte.
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
 Agregační funkce  Agregační funkce jsou to funkce, které nějakým způsobem zpracují více hodnot a jako výsledek vrátí hodnotu jednu COUNT()  Funkce.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
Databázové systémy 2 Zkouška – 8:00. Příklad I - Funkce Vytvořte funkci ZK_DIFF_MIN_MAX (P_ZAM_ID NUMBER) RETURN VARCHAR2. Funkce může vracet.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Databázové systémy 1 Cvičení č. 5 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Od návrhu k hotové kartě
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
OKNa/ práce s oknem ve windows
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Malování - uložení a otevření obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Transkript prezentace:

WinBase tiskové sestavy Návod Postupy Příklady

Základní prostředí programu WinBase

Tisková sestava speciálně navržený pohled, který se používá pro tisk; sestava ve své definici obsahuje členění do skupin, agregační funkce a další rysy, které se uplatňují pouze při tisku. Sestavu nelze otevřít na obrazovce a pracovat jako s formulářem. Vytisknout můžeme prakticky každý pohled, výsledek však nebude vždy takový jako na obrazovce. Je to dáno tím, že některé složky pohledu se netisknou vůbec a jiné se poněkud odlišují od týchž složek v otevřeném pohledu. Pro první pokusy doporučujeme používat složky editačního a hodnotového typu a graficky si vypomoci si vypomoci pomocí čar a rámů. To je tedy základní vysvětlení tohoto problému.

Sestava Pohled navržený a použitý pro výstup na tiskárnu se nazývá sestava. Tisk sestavyTisk sestavy je možný a) z otevřeného pohledu: ovládacím tlačítkem nebo položkou Tisk ze systémového menu; b) z řídicího panelu: označte pohled a proveďte akci Vytisknout. Výstupní sestava obsahuje vše, co je obsaženo v pohledu s výjimkou tlačítek. Složka combo navíc nebude obsahovat tlačítko k otevření nabídky. V sestavě se na rozdíl od pohledu na obrazovce objeví všechny oblasti, tedy také záhlaví a paty všech skupin, záhlaví a pata celé sestavy a paty stránek. V sestavě se vypočtou a zobrazí i hodnoty agregačních (souhrnných) funkcí: SUM(atribut) - součet hodnot atributu AVG(atribut) - průměrná hodnota atribut MAX(atribut) - maximální hodnota z atributu MIN(atribut) - minimální hodnota z atributu COUNT - počet záznamů, které se v pohledech na obrazovce nedají použít. Množina záznamů, z nichž se agregační funkce počítá, je dána místem jejího výskytu v sestavě. Použije-li se v hlavě nebo patě skupiny, vztahuje se k záznamům patřícím do skupiny. V hlavě a patě sestavy nebo stránky mají agregační funkce tentýž význam, jako by byly použity v datové oblasti - vztahují se na celou sestavu. Potřebujete-li počítat agregované hodnoty pro stránky, vytvořte skupiny obsahující vždy tolik záznamů, kolik jich je na jedné stránce, a zadejte, že na hranici této skupiny se má přecházet na novou stránku. Agregační funkci pak umístěte do patičky (hlavičky) této skupiny. Příklad: je li na stránce 7 záznamů, vytvořte skupinu takto: div 7. Takto definovanou skupinu není možno kombinovat s jinými skupinami.

Nyní si vyberte například tabulku a zvolte další příkazy.

Zmáčkněte ikonu tiskárny a objeví se Vám tohle okénko.

Zde máte na výběr tři možnosti, co udělat se sestavou. Výstup na tiskárnu sestavu vytiskne. Je ale lepší si před tím udělat výstup na obrazovku, kde se Vám vlastně zobrazí, jak bude sestava vypadat na papíře, můžete tak ušetřit jednak papír a jednak drahou barvu v tiskárně.

Takhle tedy vypadá sestava vytištěná na obrazovku.

Povšimněte si, prosím, levého horního rohu v programu WinBase. Zde můžete dodatečně definovat tisk. Levá ikona tiskárny vytiskne aktuální stránku. Pravá ikona tiskárny vytiskne celou sestavu. To v případě, že by sestava byla více než na jednu stránku.

KONEC PREZENTACE Tiskové sestavy Autor: Jan Brím