Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec 24. - 26. 6. 2004 Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MOPPS Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného.
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EQUAL / MOPPS Knihovnická dílna – Praha
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
© Radek Maca1 Cíle SIPVZ. © Radek Maca2 Rozvoj informační výchovy ve školách Koncepce SIPVZ (UV 351/2000) Vzděláváním k informační gramotnosti – nutné.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Komunitní a otevřená škola
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Závěrečná konference projektu
Sociálně aktivizační služby
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a. s. Dům "U zlatého melounu", Michalská 12, Praha 1 tel.: , PhDr. Bohumíra Jozífková, ředitelka DEMA, a. s.

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Občané potřebují a žádají informace  věcné  rychlé  aktuální  spolehlivé  srozumitelné  dostupné  levné

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Oceňují, když jde o informace, které  usnadňují vyřizování záležitostí  urychlují a zjednodušují komunikaci s úřady, se státní správou a samosprávou  jsou využitelné pro běžný život  se vztahují k dění v místě bydliště  se týkají trhu práce, zaměstnanosti  sledují udržitelnost rozvoje jejich regionu, lokality  přinášejí nabídku akcí, kultury, možností využití volného času

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Problémem se jeví  informační zdroje  kvalita informací  aktuálnost  neúplnost, roztříštěnost  informační přehlcenost, schopnost vyhodnocení  cena  zpětná vazba  možnosti - podmínky

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Jaká je počítačová gramotnost v ČR?  žádná30%  umí minimum, hry16%  psaní, tabulky19%  uživatelské programy17%  náročné programy15%  programování, analýza 3% Jihočeský kraj: žádná 29% Výběrový soubor osob reprezentovalo občany ČR 18+ let. Zdroj dat: zpráva DEMA a. s., “Počítačová gramotnost v ČR III.”, červen 2004.

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Kdo je uživatelem internetu v ČR? Jihočeský kraj: 37% Výběrový soubor osob reprezentovalo občany ČR 18+ let. Zdroj dat: zpráva DEMA a. s., “Uživatelé internetu v ČR IV.”, únor 2004.

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Kolik procent občanů má doma internet? Jihočeský kraj: 26% Výběrový soubor osob reprezentovalo občany ČR 18+ let. Zdroj dat: zpráva DEMA a. s., “Vybavenost domácností občanů ČR technikou IV.”, únor 2004.

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Internet a knihovny  mnoho programů a aktivit jako důkaz toho, že vybavit veřejné místo ICT technikou nestačí  příklad, jak nabízet široké spektrum informačních služeb  ukázka stálého boje o peníze, aby se vyrovnaly šance a možnosti občanů získávat informace moderní cestou  způsob, jak pracovat s cílovými skupinami (mladí lidé, senioři, turisté apod.)

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Co ještě hovoří ve prospěch knihoven  rozsáhlá síť knihoven  jednotnost - knihovní řád  propojenost knihoven  znalost vzájemná i místní  nápady a kreativnost  aktivní snaha zviditelnit region

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Co knihovníci umí  odborně pracovat s informacemi  vzdělávat se, předávat si zkušenosti  komunikovat s lidmi, respektovat jejich informační potřeby  být vstřícní, ochotní, nápomocní  dávat bez vyvyšování najevo, že mají rádi knihy, informace a svoji práci

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Kde bude role knihoven narůstat  při zpracování komunitních programů  91% občanů ČR se domnívá, že řešení situace na trhu práce v regionu může pozitivně ovlivnit spolupráce státní správy a samosprávy s neziskovým sektorem a s knihovnami Výběrový soubor osob reprezentovalo občany ČR 18+ let. Zdroj dat: zpráva DEMA a. s., „Trh práce a regiony”, červen 2004.

Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu Kde ještě bude role knihoven narůstat  ve vazbě na řešení problematiky regionální zaměstnanosti  5% občanů ČR by v případě potřeby získat informace o možnostech pracovního uplatnění nejdříve zašlo do knihovny (čtyřnásobně častěji jde o osoby internetově gramotné než ostatní a každého jedenáctého ve věku mezi 18 a 34 lety) Výběrový soubor osob reprezentovalo občany ČR 18+ let. Zdroj dat: zpráva DEMA a. s., „Trh práce a poradenství”, červen 2004 (iniciativa Equal I.)