1 Ochrana spotřebitele v EU a činnost Evropských spotřebitelských center Ondřej Tichota Evropské spotřebitelské centrum při České obchodní inspekci 9.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Finanční vzdělávání jako důležitý prvek ochrany spotřebitele na finančním trhu Mgr. Klára Hájková náměstkyně ministra financí, sekce Finanční trh 31. března.
Finanční vzdělávání jako pilíř ochrany spotřebitele na finančním trhu Ing. Dušan Hradil sekce Finanční trh Ministerstvo financí ČR 27. listopadu 2009.
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
AUKRO – TRENDY V PODVODECH
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
Působnost České obchodní inspekce v oblasti ochrany spotřebitele
Síť evropských spotřebitelských center Nakupování přes internet v EU Tomáš Večl, Martin Rezek Evropské spotřebitelské centrum při České obchodní inspekci.
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Smlouvy uzavírané na dálku a mimo obchodní prostory
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Nadpis Lexikon úspěšného podnikání aneb Jak rozjet svou firmu Jana Merunková.
CzechInvest Koncepce podpory investic
ACOMWARE s.r.o. Hvězdova 1689/2a, Praha 4 Tel.: facebook.com/acomware twitter.com/acomware.
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
Cenové praktiky Detail stanovené ceny Balíčky a „antibalíčky“
Obchodní podmínky pro poskytování ZZ 30 Naše cesta vede k Vám Ing. Jiří Strnad.
ACOMWARE s.r.o. Hvězdova 1689/2a, Praha 4 Tel.: facebook.com/acomware twitter.com/acomware.
Geomarketing v adresné distribuci
Spotřebitel a jeho práva
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Předpisy na ochranu spotřebitele Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Školení Maxov 9.9. – „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Dozor nad úvěrovým trhem z pohledu České obchodní inspekce
Celostátní konference k základním cílům programu strany LEV 21 v Evropském parlamentu Ochrana spotřebitele a pracovního trhu agenda LEV 21 v Evropském.
Evropské spotřebitelské centrum česká republika
Nákupy zboží v jiném členském státu EU Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 10/12/2013 AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Aktuální nedostatky ochrany českých spotřebitelů
Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr České republiky Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Praha 8. – Finanční arbitr České.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 11 MPO PROTI NEKALÝM PRAKTIKÁM PŘI PŘEDVÁDĚCÍCH AKCÍCH.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Reklamní programy „Za málo peněz hodně reklamy.“.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Evropský podnikatelský konzultační panel EBTP Ministerstvo průmyslu a obchodu, květen 2006.
Síť Evropských spotřebitelských center – elektronický obchod © 2006 ESC při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
“Vaše Evropa Poradenství” Mgr. Michaela Suchardová, LL.M. Eurocentrum České Budějovice „Studuj, pracuj, cestuj v EU. Volný pohyb bez překážek?“
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
Ochrana spotřebitele Ing. Jan Krajíček, Ph.D
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Witam na prezentace Layoness. Chci vám ukázat jakým způsobem můžete dostavat peníze spět z vaších nákupů.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Limonádová společnost LIMO PLUS.  O společnosti Sídlo: Ostašovská 34 Výrobní hala: Ježková 567/37 Kontakty: telefon vedení: telefon výrobna:
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Asociace pro mezinárodní otázky Association for International Affairs.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Práva spotřebitele.
Klára Hajošová, Michal Novák, David Kodálik
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
1 Tisková konference ČLFA, 11. února 2016 Komentář k výsledkům za r Spotřebitelské úvěry (údaje za členské společnosti ČLFA)  objem nově poskytnutých.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Jak co nejúčinněji řešit spor o právo ES s využitím mimosoudních nástrojů Michaela Vlasáková Baruníková Martin Tesař.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A Veronika Havlová 2016 PROBLEMATIKA ZADLUŽOVÁNÍ SE NA SPOTŘEBITELSKÉM TRHU V ČR.
Nákupy v e-shopech mimo ČR
Odborná praxe Portsmouth
Finanční arbitr 26. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Tržní mechanismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Základní škola a mateřská škola T. G
Elektronické sjednání smlouvy
Transkript prezentace:

1 Ochrana spotřebitele v EU a činnost Evropských spotřebitelských center Ondřej Tichota Evropské spotřebitelské centrum při České obchodní inspekci 9. prosince 2009

2 Kdo Vám podá informace o Vašich spotřebitelských právech na evropském trhu? Kdo Vám podá informace o Vašich spotřebitelských právech na evropském trhu? Na koho se můžete obrátit, když máte problém se zbožím či službou, které jste zakoupili v jiném členském státě? Na koho se můžete obrátit, když máte problém se zbožím či službou, které jste zakoupili v jiném členském státě? Kdo Vám pomůže hájit Vaše spotřebitelská práva v EU? Kdo Vám pomůže hájit Vaše spotřebitelská práva v EU? Co máte dělat, jste-li ve sporu s obchodníkem z jiného státu? Co máte dělat, jste-li ve sporu s obchodníkem z jiného státu? Otázky

3 Síť evropských spotřebitelských center (ECC-Net) ECC-Net - 29 center (Norsko a Island) ECC-Net - 29 center (Norsko a Island) Jak funguje v praxi ECC a sdílení případů? Jak funguje v praxi ECC a sdílení případů? Kdo a kdy se může obrátit na ECC-Net? Kdo a kdy se může obrátit na ECC-Net? Kolik to stojí? Kolik to stojí?

4 ESC ČR – úspěšné případy FOTO (ČR vs. FR) FOTO (ČR vs. FR) – Fotoaparát – Rozhodné právo? – Odstoupení od smlouvy uzavřené přes internet – 14 dnů vs. 7 dní

5 ESC ČR – úspěšné případy Autopůjčovna Autopůjčovna (ČR vs. Dánsko) (ČR vs. Dánsko) – Neoprávněně účtovaná oprava karoserie – Stržení peněz z účtu – Řešení?

6 ESC ČR – kde pomáháme letecká doprava letecká doprava nakupování online nakupování online nakupování za hranicemi nakupování za hranicemi služby – ubytování cestování doprava telekomunikace služby – ubytování cestování doprava telekomunikace

7 Neúspěšné případy Co dál? Co dál? – ADR – Soudní cesta – Řešení?

8 Děkuji za pozornost. Kontakty: Kontakty: telefon: telefon: adresa: Evropské spotřebitelské centrum ČR při České obchodní inspekci Štěpánská Praha 2 adresa: Evropské spotřebitelské centrum ČR při České obchodní inspekci Štěpánská Praha 2