Evropský podnikatelský konzultační panel EBTP Ministerstvo průmyslu a obchodu, květen 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Komunitární program PROGRESS
CRM a konkurenceschopnost vybraných firem Jan Němeček Univerzita Hradec Králové.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR František Holec viceprezident Hospodářské komory České republiky Seminář Označení CE vám otevře evropský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
ŘÍZENÍ VLASTNÍ STAVEBNÍ FIRMY Jana Frková - Přednášky na
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Nová pravidla veřejné podpory
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Harmonizace, důsledky, budoucnost Jan Öhm Hospodářská fakulta TUL Evropská ekonomická integrace.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
ELearningové kurzy o daňových a celních otázkách.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Marketingové prostředí
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 – 2013 téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české.
1 Příprava aplikace Nařízení REACH v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava Průmyslová toxikologie a ekotoxikologie Ing. Přemysl.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna Exkluzivně pro PRÁVO Legislativní změny.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Ing. Daniel Trnka, Oddělení kvality regulace Úřad vlády ČR Zvyšování kvality regulace 9. mezinárodní konference o informatické podpoře personálních procesů.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Elektronický obchod z pohledu České republiky
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
eLearningové kurzy o daňových a celních otázkách
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Malé a střední podnikání
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Transkript prezentace:

Evropský podnikatelský konzultační panel EBTP Ministerstvo průmyslu a obchodu, květen 2006

Evropský podnikatelský konzultační panel Vznik iniciovala v roce 2001 Evropská komise Jedná se o prestižní klub více než 3000 podniků z EU

Důvody vzniku Evropského podnikatelského konzultačního panelu EBTP je jedním z projektů akčního plánu Společenství „Better Regulation“, který je zabezpečován těmito prostředky: zjednodušováním legislativy EU hodnocením dopadu nových unijních právních předpisů screeningem navržených legislativních aktů

Přínos členství v EBTP pro podniky Možnost vyjadřovat se k otázkám, které mají přímý dopad na podmínky podnikání v EU Přístup k informacím o chystaných návrzích nových právních předpisů a k výsledkům konzultací Bezplatná propagace firmy; prezentace proaktivního přístupu ke spoluvytváření evropského podnikatelského prostředí

Nároky členství konzultace probíhají on-line na internetu, pomocí elektronických dotazníků ročně proběhne cca 6 konzultací dotazník je k dispozici ve všech oficiálních jazycích EU, tedy i v českém jazyce Dotazník obvykle obsahuje otázek jeho vyplnění by nemělo trvat déle než minut ČLENSTVÍ V PANELU JE BEZPLATNÉ!

Příklady dosud konzultovaných témat Diskriminace na pracovišti Administrativní náklady na statistiky o obchodě uvnitř EU Přeshraniční vyrovnání daňových ztrát Administrativní zátěž DPH Finanční pobídky v oblasti výzkumu a vývoje

Tabulka počtu firem stanovená EK pro ČR Tabulka firem a jejich stratifikace dle segmentů potřebných k naplnění Českého EBTP Velikost podniku (počet zaměstnanců) Odvětví nad 250 Celkem za odvětví Těžký průmysl, energetika, výroba Stavební průmysl Velkoobchod/maloobchod, opravy automobilů a motocyklů, zboží osobní spotřeby, potřeby pro domácnost, hotely Doprava a telekomunikace Reality, pronájmy, obchod Celkem za segmenty podle velikosti

Počet nezaplněných míst v matici ČR Velikost podniku (počet zaměstnanců) Odvětví nad 250 Celkem za odvětví Těžký průmysl, energetika, výroba Stavební průmysl Velkoobchod/maloobchod, hotely … Doprava a telekomunikace Reality, pronájmy, zdravotní a sociální služby a další služby … Celkem za segmenty podle velikosti

Členské firmy EBTP podnikající v chemickém průmyslu BorsodChem MCHZ, s.r.o. vývoj a provoz moderních, ekonomicky efektivních, životní prostředí nezatěžujících a bezpečných technologií Hexion Speciality Chemicals, a.s. chemická výroba — akrylová chemie, monomery, polymery Lovochemie, a.s. výroba průmyslových hnojiv

Možnost registrace Zájemci o členství se mohou přihlásit na ové adrese Podrobnější informace o tomto konzultačním panelu naleznete na webových stránkách

Děkuji za pozornost Mgr. Martin Líčeník ředitel odboru vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR