Streaming pomocí technologií FLASH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti spolupráce a sdílení dat v cloudu
Advertisements

Nástroje pro migraci databázových schémat
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Microsoft Silverlight
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Masivní streaming v prostředí českého internetu Tomáš Vojta vedoucí práce: Mgr. Miloš prokýšek.
Podpora PR oddělení fakulty moderními ICT
Využití Free a Open Source licencí ve školství CZ / /0308 PROJEKT: Má shrnout typy jednotlivých licencí a osvětlit jejich podstatu, rozdíly.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU KATEDRA ATLETIKY Název kreditní práce Název práce v angličtině Kondiční atletika Kreditní práce.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
„Svoz BIO odpadu ve Vysokém Mýtě“ Obhajoba bakalářské práce Autor práce:Jaroslav Novák Vedoucí práce:Ing. Jiří Čáp, Ph.D. 19. června 2012 Univerzita Pardubice.
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Moderní kartografické metody modelování měst Autor: Bc. Lukáš HERMAN Vedoucí práce: RNDr. Tomáš ŘEZNÍK, Ph.D. Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta,
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
GNU/Linux a bezpečnost v akademických sítích České vysoké učení technické v Praze Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Katedra softwarového inženýrství.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Spolupráce s 1. LF UK vývoj webové aplikace Anatonomina 2 Tomáš Skopal KSI MFF UK.
SU Aleph Repozitáře, archivy, a dlouhodobá ochrana digitálních informací Mgr. Eliška Pavlásková Ústav výpočetní techniky Univerzita Karlova.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: Studijní obor: Výpočetní technika a informatika.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Výuka informatiky Gymnázium Šlapanice.
Katedra počítačů ČVUT FEL
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Autor: Vedoucí práce: Lenka Žaludová Mgr. Miloš Prokýšek.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Open Source LMS systémy Open eDoceo Miroslav Bureš.
Jak dostat IT pod stoprocentní kontrolu během chvíle. 20. května 2011 Petr DokoupilADVANteach s.r.o. Obchodní ředitelŠkolská čtvrť 1343 Tel.:
Vysoká škola technická a ekonomická
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zakladatelský projekt fitness centra GymForAll
Vysoká škola technická a ekonomická
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
České Budějovice, červen 2016
Využití digitálních technologií při výuce
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
SOFTWARE II Aplikační software.
Obhajoba diplomové práce
Projekt studentů oboru Informatika
Autor práce: Michaela Janová
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

Streaming pomocí technologií FLASH Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra Informatiky Akademický rok : 2009-2010 Studijní obor : Výpočetní technika a informatika Streaming pomocí technologií FLASH Autor práce : Jiří Zezula Vedoucí práce : Mgr. Miloš Prokýšek

Prohlášení Prohlašuji, že jsem bakalářskou práci na téma Streaming pomocí technologií FLASH vypracoval samostatně a veškerou použitou literaturu či jiné zdroje uvedl v seznamu použité literatury.

Zadání Student v teoretické části práce zanalyzuje možnosti open-source a Adobe streamovacích serverů založených na technologii FLASH. Popíše omezení, výhody a nevýhody jednotlivých produktů. V praktické části student navrhne aplikace využívající FLASH streamovaného videa a popíše omezení a možnosti jím navržených aplikací.

Cíle práce Bude dosaženo komplexního zpracování a zpřehlednění témata streamingu. Budou předvedena všechna dostupná řešení a metody , jenž se týkají flashového streamingu pomocí placených i open-source streamingových serverů .

Metodika Analytické zpracování dokumentace k serverům. Kodeky využívané jednotlivými servery. Instalace a prozkoumání jednotlivých serverů. Sestavení aplikace, na níž budou získané poznatky prezentovány.

Zkoumané servery Placené : Adobe Flash Media Server 3.5 Wowza Media Server 2 Open-source Red 5 Media Server

Souhrn dosavadní práce Popsání technologie streamovaného přenosu. Druhy Streamingu RTPM protokol Adobe media server Distribuce a jejich porovnání Instalace , Požadavky HW,SW Dokumentace Kodeky Technologie Zhodnocení Wowza media server Red5 server

Souhrn dosavadní práce Kodeky Co jsou kodeky, principy funkce Druhy audio a video kodeků využívaných servery Komparace serverů Komparační tabulka technologií porovnávaných serverů

Implementace videokonferenčního software vyvinutého pro Adobe Flash Media Server Tvorba dokumentačního materiálu k softwaru Aplikace na lokalní síť

Závěry práce Red5 Server se ukázal jako velice problematický, lze ho tak doporučit pouze zkušenějším uživatelům. Z hlediska uživatelského využívání, jsou vhodnější servery placené a to hlavně z důvodů podpory a komplexní dokumentace. Stabilita placených řešení a technická podpora je na vysoké úrovni. Open-source řešení se sice vyznačují na první pohled finanční výhodou. Tato výhoda však bledne ve světle faktu, že k využití open-source serveru je třeba poměrně komplexních znalostí a principů funkcí serveru.

Děkuji za pozornost