Cestovní náhrady podnikatelů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace byla vytvořena
Advertisements

Doprava Skalský Dvůr Renata Štěpničková.
Daňově uznatelné a neuznatelné výdaje (náklady)
LEASING z pohledu daně z příjmu
Bytové družstvo U Arény
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
Silniční daň.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Metodika vykazování autorských honorářů u státních orgánů
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
Poradní sbor 28. května 2014.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Silniční daň Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_01_12 Zpracovala:Mgr. Petra Velebová Datum:1.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti
Překladatel a tlumočník jako OSVČ III
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
PŘEDNÁŠKA NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ II.. Osnova přednášky Výše dávek nemocenského pojištění  denní vyměřovací základ  rozhodné období  redukční.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan. Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Registrační daň Pravidelně placená daň Pravidelně placená daň.
Daňový systém Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně – silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006
ZDP - Zdanění právnických osob - podnikatelských subjektů
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Pracovní cesty a cestovní náhrady
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan. Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Registrační daň Pravidelně placená daň Pravidelně placená daň.
OSVČ – sociální zabezpečení OSVČ - podnikatel Vyměřovacím základem je 50 % z (příjmy – výdaje = ZISK). Rozhodným obdobím je kalendářní rok. Za.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Daňové výdaje Skutečně vynaložené výdaje jako daňové v prokázané výši uplatňují právnické osoby a v případě fyzických osob ty s příjmy podle § 7 a 9 ZDP,
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Zápatí prezentace Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
AGENDA DOPRAVA Skalský Dvůr AGENDA DOPRAVA K čemu slouží ? k vedení deníku jízd nebo puťovky k evidenci strojů k plánování jízd k evidenci a přehledu.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně: Silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
Téma 3: Náhrady výdajů a zdravotní pojištění
Odpisy a výrobní kapacita
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan
PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE 10/2017
Daně z motorových vozidel Michal Radvan
OSVČ – zdravotní pojištění 2017
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Cestovní náklady podnikatele
Taxi SLUŽBA „Gofaster!“
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance
Transkript prezentace:

Cestovní náhrady podnikatelů

Jak uplatnit výdaje za automobil 1) Podle dokladů vlastní auto zahrneme do majetku a do výdajů dáme odpisy nebo do výdajů dáme nájemné za auto pronajaté (u leasingu musíme nájemné časově rozlišit - viz § 24 odst.2) písm. h) zákona o daních z příjmů) a do výdajů dáme podle dokladů výdaje za pohonné hmoty, opravy, údržbu a pojištění auta. U zahraničních cest, kdy výdaje za pohonné hmoty nemůžeme z nějakého důvodu prokázat, bude výdajem náhrada za pohonné hmoty s tuzemskými cenami. Výdaje i odpisy krátíme podle toho, jak využíváme auto i na osobní potřebu Musí být hrazena silniční daň

2)Paušál podle kilometrů u vlastního auta U vlastního auta nezahrnutého do majetku (neuplatňujeme z něj odpis) uplatníme náhradu za pohonné hmoty a základní náhradu 3,90 za každý kilometr v roce 2010, 3,70 za každý kilometr v roce 2011 Musí být hrazena silniční daň Náklady na opravu, dálniční známka, pojištění ..nejsou daňovým výdajem

Průměrné ceny pohonných hmot -při použití ceny vyšší, musí být doklad o nákupu -průměrná spotřeba podle TP PHM 2010 2011 Special 28,50 31,40 Natural 28,70 31,60 Nafta 27,20 30,80

3) Paušál podle kilometrů v ostatních případech Jestliže používáme: auto bezplatně vypůjčené (§659 Občanského zákoníku) vlastní auto vyřazené z našeho majetku pro podnikání auto, které nemáme v majetku pro podnikání, ale bylo na "leasing" a my jsme nájemné (nebo jeho část) uplatnili jako daňový výdaj můžeme uplatnit jen náhradu za pohonné hmoty, ale ne základní náhradu za km.

4)Paušální výdaje na dopravu bez ohledu na kilometry 5000 Kč měsíčně na jedno vozidlo (u auta i pro soukromou potřebu jen 4000 Kč). Paušál uvedeme až v daňovém přiznání na řádku 102 v Příloze 1 Za vozidlo, u kterého uplatňujeme paušální výdaj na dopravu, musíme platit silniční daň, to znamená i zálohy během roku.

Deník jízd Deník jízd vedeme, abychom prokázali daňovou uznatelnost výdajů na pohonné hmoty (body 1), 2) a 3)). Evidujeme alespoň datum, cíl, účel a ujeté kilometry pro každou jízdu typ vozidla, SPZ, stav tachometru k 1.lednu, 31.prosinci, zahájení činnosti, zahájení používání vozidla, ukončení činnosti a ukončení používání vozidla) záznamy o provozu vozidla, době řízení, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku, je-li řidičem náš zaměstnanec nebo spolupracující osoba Může být nahrazen cestovními příkazy 2),3)

Stravné OSVČ při cestách v tuzemsku Stravné, jako daňově uznatelný výdaj na cesty za účelem podnikání či jiné samostatně výdělečné činnosti, můžeme uplatnit při tuzemských pracovních cestách delších než 12 hodin v kalendářním dnu.

Zahraniční stravné, diety v zahraničí Zahraniční stravné si můžeme jako OSVČ uplatnit jako daňový výdaj pro zahraniční pracovní cesty až do výše náhrad vymezených pro zaměstnance v § 6 odst. 7 písm. a): zahraniční stravné rok 2010 / SRN, Rakousko cca 45 EUR/den/