Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1.4 75022320 Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS OFFICE EXCEL 2007,2010 Vypracovali: Kolaříková Veronika
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Základní škola a mateřská škola Bzenec
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
na interaktivní tabuli
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Školení počítače Excel
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
IT začátečníci - Word Modul 3.
IT Začátečníci Modul 4 MS EXCEL.
Power Point– pracujeme se snímky
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Základní pojmy v informatice –II.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Referát č. 17 Tabulkový procesor
TEXTOVÝ EDITOR.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Excel 2010 Listy. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Vkládání grafických objektů
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Malování - uložení a otevření obrázku
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14 TABULKOVÝ KALKULÁTOR OpenOffice.org Calc - 2. část Jarmila Kratochvílová Anotace: učební materiál slouží k seznámení s novými pojmy v programu Calc – sešit, list a jeho úpravy Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

Sešit -sešit je dokumentem Calcu -ukládá se do souboru s příponou ODS -sešit se skládá z listů -list je totéž co jedna tabulka -každý list má svůj název – List1, List2, atd

List -po otevření Calcu, najdete vlevo dole vložené tři listy, zatím pojmenované List1, List2, List3 -listů může být v sešitu více, jejich počet není nijak omezen označení aktivního listu

Vkládání nových listů -zadáním příkazu Vložit List -po otevření dialogového okna můžete rozhodnout, zda list bude vložen před, či za aktivní list a v číselném poli rovněž o počtu vložených listů

Přejmenování listu -list, který chceme přejmenovat, označíme poklepem pravým tlačítkem myši -po zadání příkazu Přejmenovat se otevře dialogové okno, do názvu vložíte požadovaný text

Přesun listu -pro uživatele bývá podstatné pořadí, v němž jsou listy v sešitu za sebou řazeny -Calc dovoluje řadit listy libovolně -uchopte ouško listu a přesuňte je kamkoliv doprava nebo doleva, dvě malé šipky vždy naznačí, mezi které dva listy bude náš list přemístěn -další způsob přesunu je zadání příkazu z místní nabídky

Kopírování listu -pokud při přesunu listu podržíme stisknutou klávesu Ctrl, vytvoří Calc kopii listu, k původnímu názvu přidá číslici -zadáme-li z místní nabídky otevřené na oušku listu příkaz Přesunout/kopírovat list, otevře se dialogové okno -chceme-li list přesunout do jiného sešitu, vybereme jeho název v seznamu Do dokumentu -v seznamu Vložit před vybereme název listu, před nějž má být list přesunut

Odstranění listu -list, který chceme odstranit, zadáme z místní nabídky /poklepem pravým tlačítkem myši/ příkaz Odstranit -po zadání příkazu se otevře dialogové okno, které se nás otáže, zda svůj úmysl míníme vážně

Skryté listy -list, který je velmi důležitý a nechceme, aby do něj kdokoliv nahlížel, můžeme skrýt -učiníme to tak, že zadáme příkaz Formát – list - Skrýt -po zadání příkazu označený list okamžitě zmizí z obrazovky

-skryté listy lze pochopitelně opět zobrazit -zadáme příkaz Formát – list - Zobrazit -po zadání příkazu se otevře dialogové okno Zobrazit list, kde v seznamu Skryté listy najdeme názvy všech skrytých listů -vybraný list se po stisku tlačítka OK opět zobrazí v sešitu

Použité zdroje Informatika pro základní školy – 2. díl ( Jiří Vaníček) Informatika pro základní školy – 3. díl ( Libuše Kovářová a spol.) OpenOffice.org kompletní průvodce - Josef Pecinovský