4. 10. SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník: ročník
Lvíček zlatý.
Ročníková práce Přírodopis
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (2) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
ovád kůň Je veliký až 25 mm. Ovád se zdržuje v blízkosti vody.
Halogeny Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
SAVCI – ŽIVORODÍ – PLACENTÁLOVÉ CHUDOZUBÍ
Blechy Michala Doskočilová.
FYZIKA PRO IV. ROČNÍK GYMNÁZIA - OPTIKA
Tulák sob a jiné zajímavosti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_Př.5.04-Bažant obecný-prezentace název šablony:
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Řád šelmy - čeleď lasicovití
PŘIZPŮSOBIVOST ROSTLIN A ŽIVOČICHŮ
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Pří_233_Savci_Prase domácí Autor: Mgr. Martina Vaculová
Autor: Mgr. Eliška Nováková
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Přezimující živočichové
JEDNOBUNĚČNÉ ROSTLINY SINICE
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kivi hnědý.
Savci.
Pavouci a Štíři.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Lovci mamutů.
PRASE DOMÁCÍ Pří_233_Savci_Prase domácí Autor: Mgr. Martina Vaculová Škola: Základní a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
Matyáš Kvapil projekt: NETOPÝR
Hmyz domácí Karolína Černá.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Brouci Třída: Hmyz vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_133_Škodlivý hmyz TÉMA: Živá.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Prezentace – David Schröpfer
"I zvířátka musí jíst proto pomozme"
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
LOUKA živočichové.
Pří_084_Rozmanitost přírody_ Pavouci Autor: Mgr. Marie Boučková
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_132_Užitečný hmyz
DVOUKŘÍDLÍ lat. DIPTERA
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název projektu: Živá příroda ve škole
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_13_Zvířata
Koza.
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
Shody a rozdíly Vennův diagram
Transkript prezentace:

SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 Světový den zvířat byl poprvé vyhlášen v roce 1931 v italském městě Florencie. v roce 1931 v italském městě Florencie.  Ekologové jej vyhlásili proto, aby upozornili na nepříznivou situaci ohrožených druhů zvířat.  Světový den zvířat se postupně začal slavit na celém světě.  Jako světový den zvířat byl zvolen 4. říjen, svátek svatého Františka z Assisi, ochránce všech zvířat. 4. říjen, svátek svatého Františka z Assisi, ochránce všech zvířat.

Zahrajte si se zvířaty na schovávanou.

Hádej, kdo jsem  Umím létat.  Jsem savec.  Jsem hmyzožravec.  Obývám temné kouty (půdy, jeskyně…).  Vydávám zvuky, které jsou lidskému uchu neslyšné.  Ve dne spím a v noci si hledám potravu.  Kdo jsem?  NETOPÝR

Hádej, kdo jsem  Mám čtyři páry nohou.  Lidem jsem užitečný, protože chytám škodlivý hmyz.  Lidé ze mě mají obvykle strach, někteří dokonce trpí nemocí nazývanou arachnofobie.  Všichni mí příbuzní dokáží příst hedvábná vlákna a někteří tkají složité sítě.  Někteří mí příbuzní jsou velmi jedovatí.  Kdo jsem?  PAVOUK

Hádej, kdo jsem  Jsem nejpomaleji se pohybující savec.  Za minutu překonám pouze 1,5 až 2,5 metru.  Mám velmi dlouhé zahnuté drápy.  Mám lehce nazelenalou barvu, protože mi v dlouhé srsti rostou zelené řasy.  Kdo jsem?  LENOCHOD TŘÍPRSTÝ

Hádej, kdo jsem  Jsem savec.  Mám krásnou hřívu, ale kůň nejsem.  Jsem masožravec, potravu si ale většinou sám neobstarávám, protože to za mě dělají samice.  Říkají o mně, že jsem král zvířat.  Kdo jsem?  LEV AFRICKÝ

Hádej, kdo jsem  Lidé o mně říkají, že jsem špinavé, ale přesto mě mají rádi.  Mám dobré maso.  Moje kůže se používá na výrobu oděvů a kožených doplňků.  Kdo jsem?  PRASE DOMÁCÍ

Hádej, kdo jsem  Jsem predátor.  Lidé o mně říkají, že přináším štěstí.  Rádi mě vidí, protože moje larva dokáže sežrat až 400 mšic.  V ohrožení vylučuji žlutou, silně páchnoucí tekutinu.  Kdo jsem?  SLUNÉČKO SEDMITEČNÉ

Hádej, kdo jsem  Jsem savec.  Pomáhám člověku, mohu mu být očima i ušima.  Jsem jeho nejlepší přítel.  Kdo jsem?  PES DOMÁCÍ

Poznal jsi všechna zvířata? Jsi jednička Jsi jednička

 Použitá literatura: Robert Čeman: REKORDY Živý svět – ZVÍŘATA, MAPA Slovakia Bratislava, s.r.o., 2. vydání 2001, ISVN vydání 2001, ISVN W. Stichmann, E.Kretzschmar: SVĚT ZVÍŘAT KOLEM NÁS, Granit, s.r.o., Praha 2002,ISBN  Obrázky: