Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Koza.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Koza."— Transkript prezentace:

1 Koza

2 KOZA DOMÁCÍ

3 Jmenuji se Líza a něco vám o sobě řeknu…

4 Líza se představuje - moje rodina
Moje rodina je stádo koz. Táta je kozel, máma koza, dítě – mládě je kůzle.

5 Téměř všechny kozy máme rohy, některé je ale vůbec nemáme
Téměř všechny kozy máme rohy, některé je ale vůbec nemáme. Používám je, když se bráním. Líza představuje Ocas mám vztyčený a stále jím vrtím. Moje uši jsou vztyčené. Některé z nás je ale mají svěšené. Moje srst může být krátká i dlouhá, na zimu mi houstne. Používá se na výrobu štětců, tašek, kabelek, opasků, svetrů, tkaných koberců.

6 Líza se představuje Moje nohy jsou štíhlé a velice obratné. Dokážu vyšplhat za dobrým jídlem i na strom. Dokážu velmi dobře běhat. Nohy chrání kopýtka. Tím, jak běhám, tak si je obrušuji, ale ony stále dorůstají.

7 Líza se představuje - co jím
Jsem zkušený akrobat. Líza se představuje - co jím Sním všechno, co je zelené. Ze všeho nejraději mám mladé lístky, pupeny a muškáty na okně. Také ovoce na stromech, to dokážu vylézt i na strom.

8 Líza se představuje – co jím
V zimě jsem většinou v chlívku a stará se o mne hospodář. Dává mi sušenou trávu, řepu, ovoce, usušené pečivo a vodu.

9 Líza se představuje V létě žiju v ohradě nebo mě hospodář uváže na vodítko. S dětmi jsem největší kamarád.

10 Když si mne vychováte, jsem jako pejsek.

11 Líza se představuje – moje mléko
Moje mléko je velice zdravé. Vyrábí se z něho sýry a tvaroh.

12 Kozí hra Zahrajeme si hru.

13

14

15

16

17 Pohádka o kůzlátkách

18 Téma pro polytechnickou výchovu
•    Oblast: Dítě a svět •      Podoblast: Poznatky a sociální informovanost • Integrovaný blok: Domácí a hospodářská zvířata •      Téma: Ustájená zvířata •      Dosažené konkretizované výstupy: Mít poznatky o živé a neživé přírodě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

19 Metodický postup Snímek č.3-11: Seznámení se zvířetem, paní učitelka postupně dětem čte, co Líza říká Snímek č. 12: Hra – děti kliknou na obdélník a poznávají, co je na obrázku. Určují také, ze které pohádky je píseň. (Snímky patří ke hře.) Na snímek 17 se dostaneme kliknutím na šipku na snímku 12. Snímek č. 17: Pohádka „O poslušných kůzlátkách“ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

20 Použité zdroje Volné zdroje: / <iframe width="640" height="390" src=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> KRAL, Petr. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Ostatní – vlastní fotografický materiál Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

21 Pomůcky Prezentace určená k interaktivnímu řešení
Počítač s dotykovou obrazovkou Tabulky a fixy z KUMUČe Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

22 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Koza."

Podobné prezentace


Reklamy Google