Vesmírná technologie 2 Její vývoj a historie..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Planeta Uran.
Advertisements

Prezentace Foto z vesmíru Atlantis - 08:15:25 hod. !!!
Země jako vesmírné těleso
aneb S baťohem na oběžnou dráhu a dál
DRUŽICE ZEMĚ Mgr Iva Lulayová.
ZEMĚ A VESMÍR.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
V E S M Í R.
TEPLO A SVĚTLO.
Josef Couf production uvádí: Cesta na Io. Vnější planety Sluneční soustavy.
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Historie lidského poznávání
Dějiny průzkumu sluneční soustavy
Výzkum kosmu současnost.
VESMÍR A HVĚZDY.
Rozmach vědy a techniky Kosmický výzkum
Autor: Mgr. Pavel Šavara
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Fyzika Ročník : 9. Téma.
Raketoplány Jan Červinka IX.C Start nosiče Ares. Aerospace Aerospace Aerokosmonautika, Aerospace, francousky L'aérospatiale: Studium, technologie a praktická.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vesmír a lidé.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_359
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Autor: Mgr. Pavel Šavara
Registrační číslo projektu
HISTORIE DOBÝVÁNÍ VESMÍRU
Metody výzkumu vesmíru. Dalekohled Dalekohled Zvyšuje rozlišovací schopnost Zvyšuje rozlišovací schopnost Soustředí do ohniska mnohem více světla Soustředí.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Kosmonautika.
Informační technologie-prezentace
Výzkum Vesmíru pozorování pouhým okem
Autoři:Ondra,Natka,Petra,Vojta.. Naše vesmírná loď.
LOKALIZACE KOSMICKÉHO SMETÍ Pavel Pokorný. Co je kosmické smetí?  Všechny člověkem vytvořené objekty na orbitě, které již nejsou používané  Členění.
ATV a HTV Naděje pro ISS ? Ing. Radek Valkovič program stanice ISS. Platby za pobyt a práce – výhodnější vyslat vlastní modul a zásobovací lodě:
Dobývání vesmíru.
Rakety.
Autoři: Štěpán,Luki.V. Lukáš.P.. Tak vypadá naše lod´
Nela Bártová Opava,2010 Březen
VY_32_INOVACE_3D.9.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Družice Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Slavné vesmírné mise Václav Košař.
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Jakub Weinstein: DRUŽICE.
Hubblův teleskop (HST) je původně patnáctiletý projekt NASA a ESA (Evropská kosmická agentura). Hubblův teleskop (HST) je původně patnáctiletý projekt.
M ě s í c.
Sluneční soustava MERKUR.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Země a vesmír (9. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Ing. Miluše Pavelcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ M 19 TÉMA: Astronomická technika.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
60. let 20. století Indie má na oběžné dráze desítky komunikačních a meteorologických družic výstavba vlastních raketových nosičů, vysílání telekomunikačních.
Umělé objekty, neboli umělá kosmická tělesa jsou objekty vytvořené člověkem, které se pohybují ve vesmíru.
 Matěj Kytka  IX.A ISS  Základní informace  Historie  Lidé na ISS  Věda a výzkum  Shrnutí  Zdroje MIR  Základní informace  Plánovaný vývoj.
První lety do vesmíru Vaše jméno. První let do vesmíru 4. října 1957 SSSR – kosmodrom Bajkonur raketa R-7 vynesla družici Sputnik 1.
Nejdříve musí překonat zemskou přitažlivost. K tomu musí dosáhnout určité rychlosti a směru. Oběžná rychlost pro 200km nad povrchem Země je něco přes.
Gravitace a proč satelity nespadnou.. Co je to gravitace Gravitace je síla která drží všechno, co se nachází na povrchu Země. Udržuje pohromadě Zemi a.
Čínské, Japonské a Korejské úspěchy v kosmounautice Magdalena Hrubá.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_10_Severovýchodní_Evropa_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.9.Vl.18_Mereni_vzdálenosti_ve_vesmiru_Ziskavani_.
VÝZKUM VESMÍRU VY_32_INOVACE_XVII-C-11. VÝZKUM VESMÍRU VY_32_INOVACE_XIII-A-04.
2. Kolo.
Planeta nejblíže Slunci
Markéta Hanzalová Náprstková N20 Výpravy do vesmíru
Vypracoval: Tomáš Lovčinský
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_ZEMĚPIS
Vesmír → galaxie → sluneční soustava → Země
LIDÉ VE VESMÍRU Vypracovala: Dominika Lochmanová 6.C.
Umělá kosmická tělesa.
Transkript prezentace:

Vesmírná technologie 2 Její vývoj a historie.

SSSR a Rusko

První projekt vypuštěný SSSR do vesmíru, Sputnik 1, byl zároveň 1 První projekt vypuštěný SSSR do vesmíru, Sputnik 1, byl zároveň 1. strojem, který dosáhl nízké oběžné dráhy Země.

Sojuz

Sojuz je nejdéle používané vesmírné plavidlo. Sojuz je ruská zásobovací loď. Dopravuje potraviny a posádku do vesmírných stanic(ISS). Sojuz je nejdéle používané vesmírné plavidlo.

Vostok sloužil stejnému účelu jako Sojuz.

Raketoplán Buran

Raketoplán absolvoval jen jediný nepilotovaný let r.1988. Měl být odpovědí na amer. raketoplány.

Vesmírná stanice MIR

Stanice MIR sloužila od r.1986 celých 15 let vědě a pozorování Země. Po mnoha technických problémech byla r.2001 záměrně zničena v zemské atmosféře.

Evropská vesmírná agentura

Nejdříve byly 2 evropské agentury: ELDO- European Launch Development Organisation ESRO- European Space Research Organisation ESRO se změnila na ESA a pohltila ELDO, která se stala její sočástí zvanou ESTEC.

Možná předstihne i NASA, se kterou silně spolupracuje. ESA nezaznamenala zatím moc úspěchů. Nezúčastnila se sice vesmírných závodů, ale její budoucnost vypadá velice slibně. Možná předstihne i NASA, se kterou silně spolupracuje.

Její 1.projekt, který trvá dodnes, se jmenuje Ariane (1-5).

ESA zkoumá všechny planety naší soustavy, Zemi i Slunce zejména pomocí družic.

A vyvíjí stále nové projekty. Zpracoval: Adam Horčička Třída: 1.ročník