WAP 2.0 v XHTML a WAP CSS, Autor: Miroslav Klíma Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa kvalitní web na display mobilního telefonu…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba webových stránek
Advertisements

INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Mobilní display kampaně
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Úvod do HTML. Co je HTML  zkratka pro HyperText Markup Language  značkovací jazyk pro hypertext  umožňuje publikaci dokumentů na internetu.
Tvorba internetových aplikací v XHTML 2.0, XForms a XHTML Print Autor: Adam Zluky, Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa, JČU, 2008 Diplomová práce.
WEBMASTER Jakub Koželuh. Student Informatiky (ČZU) Student Informatiky (ČZU) ICQ: ICQ:
Optimalizace online prezentací v závislosti na vlastnostech produktů David Novák.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Layout stránky Rozvržení stránky (layout stránky) se provádí z těchto důvodů: Určení polohy záhlaví, menu, textů, obrázků... Zachování polohy při změně.
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Bibliografická a rešeršní činnost
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Seznam - menu Seznam a jeho položky lze použít například i na vytvoření vysouvacího menu. Seznam a jeho položky lze použít například i na vytvoření vysouvacího.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.13 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. CSS - vlastnosti Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Kontrolky ve WPF Jan Lasac Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 4
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
Služby WCF Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc. Boris Eninger.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
XML na papír Dušan Fencl
Petr Kolář, VTI. Vytvořit dynamickou webovou prezentaci základní kynologické organizace Písek s administrátorským rozhraním. PHP, XHTML, MySQL, CSS, Javascript,
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Párová a nepárová značka, atributy a jejich hodnoty
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Peněžní ústavy Petr Machala. 1.Každá domácnost, firma i stát musí každý měsíc platit řadu služeb. a)Které provozní náklady platíte u vás doma? b)Jakým.
Tvorba efektních www stránek pro každého Od historie až po současnost… Úvod Porovnání Validace Prohlížeče Závěr.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Autor: Jana Lískovcová Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: Studijní obor: Výpočetní technika a informatika.
Pagination pro formuláře ASP.NET Petr Jelínek Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc.
Aplikace XML pro Internet
Adaptivní webové systémy v e-learningu Miroslav Bureš Odborná skupina Webing, katedra počítačů.
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Mgr. Ludmila Urbášková CDV UP Olomouc Jak dostaneme MM ke studentům? Standardy HTTP, HTML (XHTML), CSS WYSIWYG editor nebo jiný editor (X)HTML Grafický.
1 Mapy s dopravními informacemi pro WAP Bc. Aleš Daněk – G269 Vedoucí projektu Ing. Jan Růžička Ph.D. Zadavatel firma CAD programy – Ing. Jan Vlčinský.
Petr Šmíd Obsah prezentace Co je to XML ?
POČÍTÁME S JINDROU PETÁKOVOU 8
AVT projekt Ondřej Janošík. Základní informace Zadání projektu – SQL SELECT generátor Proč právě tento projekt? Úvod do problematiky – SQL (select)
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Internet.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Základní pojmy při používání Internetu
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
HTML Vojtěch novotný 9.a.
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

WAP 2.0 v XHTML a WAP CSS, Autor: Miroslav Klíma Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa kvalitní web na display mobilního telefonu…

2 Teorie  -  WAP Wireless Application Protocol 2.0   XHTML MP - eXtensible HyperText Markup Language Mobile Profile   WCSS - Wireless profile Cascading Style Sheet

3 Cíle práce  Vytvoření první ucelené publikace v ČR  Vytvoření široké sady praktických příkladů formou mobilní webové prezentace

4 Metodika  Teoretická část  Specifikace  Internetové zdroje  Praktická část  PSPad  Vytváření ukázkových příkladů  Prezentace - WAP prohlížeče/emulátory

5 Výsledky práce   Komplexně zpracována problematika protokolu WAP 2.0   Porovnání se staršími technologiemi (WAP 1.x)   Zpracovány jazyky pro vytváření WAP stránek   Vytvoření sady praktických příkladů   Otázka prezentace (WCSS)

6 Ukázka práce – PSPad šablona

7

8 Ukázka práce – Kotvy dokumentu

9 Ukázka práce – Klávesnice

10. Ukázka práce – Formáty obr.

11 A některé další…

12 Děkuji za pozornost!