Ú S T E C K Ý K R A J WWW.KR-USTECKY.CZ Ing. Martin Pondělík Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
WEBOVÝ PORTÁL ÚSTECKÉHO KRAJE INVEST UK. Specializovaný webový portál Ústeckého kraje sloužící k prezentaci volných průmyslových ploch, hal a brownfieldů.
1 L R EGIONÁLNÍ SETKÁNÍ „ KLÍČOVÝCH HRÁČŮ “ PROJEKTU C HEM L OG T&T v rámci mezinárodní konference SpeedCHAIN 2013 Projektový partner č. 5 „Ústecký kraj“,
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Celostátní síť pro venkov
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Ústecký kraj, člen evropské sítě chemických regionů Ing. Petr Fiala, Zastupitel Ústeckého kraje, předseda finančního výboru Mezinárodní rok chemie 2011.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Význam projektu ChemMultimodal pro Ústecký kraj
Regionální inovační strategie
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Závěrečná konference projektu
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
Ing. Stanislava Správková
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Ú S T E C K Ý K R A J Ing. Martin Pondělík Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J 3 Inovační impuls pro tři země 3-CIP (Three Countries Innovation Push)  3-CIP je projektem mezinárodní spolupráce v rámci iniciativy INTERREG III C Evropského společenství. Projekt 3-CIP podporuje rozvoj společného hospodářského prostoru prostřednictvím německých federálních států Sasko a Braniborsko, českých krajů Libereckého, Ústeckého a Karlovarského a polských vojvodství Velkopolského, Dolnoslezského a Lubuského. Akronym "3-CIP" byl zvolen po zralé úvaze pro podobnost se slovem "zip", které znamená něco spojit i rychle se hnát kupředu Celkový rozpočet: ,- EUR Příspěvek ERDF: ,- EUR Trvání: leden 2004 –  Vedoucím partnerem je Agentura pro ekonomický rozvoj Saska, s.r.o.  INTERREG IIIC je program financovaný EU, který pomáhá evropským regionům vytvářet partnerství a v rámci nich pracovat na společných projektech. Projekty INTERREG IIIC umožňují regionům sdílet znalosti a zkušenosti, které jim pomohou nalézt nová řešení ekonomických, sociálních a ekologických problémů. Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J 4 Inovační ofenzíva zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP Cíle projektu a cílové skupiny  Projekt 3-CIP byl připraven jako příspěvek k ekonomickému rozvoji hraničního trojúhelníka mezi Německem, Polskem a Českou republikou. Posílil se a zintensivnil stávající vazby mezi podniky a podnikatelskými sítěmi. Získané zkušenosti byly zobecněny a využity pro nové sítě a klastry  Byly vypracovány přístupy na podporu regionálních ekonomických pravomocí a perspektivních technologických klastrů prostřednictvím meziregionální spolupráce  Dalším cílem bylo zhodnocení a vytipování nejosvědčenějších řešení, která se dají zobecnit ve společném hospodářském regionu  Cílovými skupinami jsou malé a střední podniky v následujících klíčových odvětvích: Automobilový průmysl Strojírenství / Kovozpracující průmysl Energetika / Životní prostředí Chemický průmysl / Plasty IT / Mikroelektronika Textilní průmysl Sklo / Keramika / Šperkařství Potraviny a nápoje Stavební materiály.

Ú S T E C K Ý K R A J 5 Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J 6 Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J 7 Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J 8 Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP Projektoví partneři

Ú S T E C K Ý K R A J 9 Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP Zprávy Zprávy

Ú S T E C K Ý K R A J 10 Manu á l Zahájení projektu / Zahajovací jednání Internetový portál Výběr 9 klíčových odvětví ( společné silné stránky ) + 9 týmových manažerů klíčových odvětví 8 oborových konferencí 1. květen 04 rozšíření EU SWOT- analýza ( regiony / odvětví ) Studie Hodnocení Výstupy - CD-ROM- spolupráce - brožury - vytipování - tisk nejosvědčenějších postupů T eze A kční plán Budoucí projekty Závěrečná konference v Cottbusu (SRN)

Ú S T E C K Ý K R A J 11 Inovační ofenzíva zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP Manuál   Stručný obsah projektu 3-CIP a jeho výstupů   Strategické teze budoucího rozvoje společného hospodářského prostoru a související klíčová odvětví   Nejosvědčenější praktická řešení, která se dají potenciálně převzít do společného hospodářského prostoru   Akční plán realizace společné strategie prostřednictvím následných projektů   Manuál poskytuje vodítko pro správní orgány v projektovém regionu a pro podniky v klíčových odvětvích ve společném hospodářském prostoru   Strategické teze a akční plán zajišťují udržitelnost dosažených projektových výsledků.

Ú S T E C K Ý K R A J 12 Závěr Závěr   Projekt již dnes sdružuje přes 600 účastníků a v rámci projektu se uskutečnilo osm oborových konferencí. Výstupem ze společného projektu bude již zmíněný strategický manuál popisující vzájemnou spolupráci a přehled nejlepších praktických zkušeností včetně návrhů budoucích projektů   Mezinárodní závěrečná konference projektu 3-CIP se uskuteční v Cottbusu (SRN), ve dnech – Na této konferenci bude prezentován akční program mezinárodní progresivní hospodářské spolupráce v různých oborových odvětvích. Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J 13 Děkuji Vám za pozornost Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP

Ú S T E C K Ý K R A J 14 Inovační ofenzíva tří zemí ČR, Německa a Polska – Internetový portál 3-CIP Kontaktní spojení na autora: Ing. Martin Pondělík Krajský úřad Ústeckého kraje Velká Hradební 3118/ Ústí nad Labem