Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Advertisements

MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
Databáze Dotazy.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Hromadná korespondence
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Databáze Sestavy.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
Tabulkový procesor.
Databáze Tabulky a typy dat VY_32_INOVACE_7B11. Proč datové typy ? Abychom mohli do tabulky vložit data, musíme jednotlivým polím (sloupcům) přiřadit.
Školení správců II. Petr Pinkas RNDr. Vít Ochozka.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - dotazy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo - název šablony klíčové aktivityIII/2.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
Databázové systémy Přednáška č. 7 Uživatelské rozhraní.
MS ACCESS parametrický dotaz
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
MS ACCESS DOTAZY.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Filtrování a řazení dat Autor: Jaroslav Kvapil.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 7 PHP & Oracle - Bezpečnost.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
Databázové systémy SQL Výběr dat.
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Lišta nástrojů Standard otevření, uložení a další manipulace se soubory (tj. projekty) načítání dat (mapových vrstev) „žluté plus“ změna měřítka odkaz.
Lišta nástrojů Standard otevření, uložení a další manipulace se soubory (tj. projekty) načítání dat (mapových vrstev) „žluté plus“ odkaz na další lišty.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Popis prostředí Tabulky Návrhové zobrazení Datové typy Vlastnosti pole Řazení a filtrování.
Databáze MS ACCESS 2010.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
WORDPAD Textový dokument.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
Databáze MS ACCESS 2010.
Jednotná informační brána (JIB)
Vytvoření formuláře Access (11).
Praktický modul - zadání
Knihovny.cz Vyhledávání patentových dokumentů
Transkript prezentace:

Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16

Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo trvalé tabulky pomocí dotazů lze data v tabulce i aktualizovat, přidávat nebo smazat vybrané údaje lze následně pomocí sestav tisknout

Dotazy Do databáze může uložit více dotazů a opakovaně je spouštět Filtr je pouze jeden

Vytvoření Lze použít Průvodce dotazem (vhodné pro jednoduché dotazy) Návrh dotazu umožní uživatelům komplet zadat veškeré parametry Již vytvořený dotaz lze vždy otevřít v návrhovém zobrazení a upravit dle potřeby

Zdroje dotazu nejčastěji jiná tabulka nebo výsledek jiného dotazu dotaz může být vytvořen i pro externí zdroje dat

Výběr polí dotazu Na rozdíl od filtru si můžeme vybrat, která pole budou zahrnuta do dotazu

Výběr polí dotazu – 2 Nebo můžeme vybrat všechna pole

Kritéria Pro kritéria zapsaná ve stejném řádku platí logická spojka AND, tj. MUSÍ být splněny všechny podmínky pro podmínky na různých řádcích platí logická podmínky OR, tj. stačí aby byla splněna alespoň jedna podmínka do pole kritérií se nesmí zapisovat prázdné řádky

Zápis kritérií texty se vkládají do uvozovek, např. „Jaroměř“ čísla se zapisují přímo, např datum se zapisuje pomocí symbolu „#“, např. # # lze používat i operátory >, <, =, Not, Like, Between, In

Více podmínek v jednom poli Do jednoho pole lze zapsat více podmínek pomocí logických spojek lze použít i závorky nutno dbát na správný zápis a logický význam

Dotazy a relace Tabulky vybrané pro dotazy lze propojit relacemi To nám umožní vytvořit novou tabulku, která bude obsahovat údaje z více tabulek

Dotaz se zadáním od uživatele nelze vytvořit dotazy pro všechny varianty (např. pro čtenáře z každého města apod.) po spuštění dotazu se zobrazí dialogové okno a uživatel zapíše konkrétní výraz (např. město, příjmení apod.) do pole pro kritérium napíšeme zprávu, která se zobrazí uživateli do hranatých závorek

Zdroje nápověda Programu Microsoft Access 2010 obrázky jsou z vlastní tvorby

Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Projekt: Registrační číslo: Číslo DUM: Jméno autora: Název práce: Předmět: Ročník: Časová dotace: Vzdělávací cíl: Pomůcky: Poznámka: Škola v digitálním světě aneb Uchop svoji šanci CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_7B16 Karel Nymsa Dotazy IKT Septima 35 min Znalost základních pojmů databází a základní práce s nimi Program Microsoft Access Inovace: Základní informace jsou v elektr. podobě a vyučující se může zaměřit na práci se studenty Datum vytvoření: