Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Advertisements

Formátování diplomové práce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_32_INOVACE_TE_5 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Excel 2010 karta Rozložení stránky. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Grafika ve Wordu.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vlastnosti stránky a tisk
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Mgr. Karel FischerZáhlaví a zápatí1 Dokument ve Wordu si můžeme zobrazit ve dvou základních zobrazeních : a) Zobrazení NORMÁLNĚ b) Zobrazení ROZVRŽENÍ.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Jak učit tvorbu textových dokumentů
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Číslo v digitálním archivu školy
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
WORDPAD Textový dokument.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky. Záhlaví, zápatí, číslo stránky Orientace na pásu karet

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název : Práce se záhlavím a zápatím ve Wordu 2010, číslo stránky Klíčová slova : pás karet „VLOŽENÍ“, skupina „ZÁHLAVÍ a ZÁPATÍ “, číslování stránky Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : 13.4.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák pracuje se zápatím a záhlavím ve Wordu 2010, vkládá číslo do jednotlivých stránek. Orientuje se na kartě VLOŽENÍ, ve skupině ZÁPATÍ A ZÁHLAVÍ. Procvičuje práci s myší.

Záhlaví a zápatí může být částí každého dokumentu. Záleží na nás. Co víme o záhlaví a zápatí? Kde je najdeme? Jak se projevují na stránce ? Záhlaví a zápatí může být částí každého dokumentu. Záleží na nás. 2. Vkládají se sem důležitá sdělení, která se poté automaticky zobrazují na všech stránkách dokumentu. 3. Záhlaví i zápatí najdeme v kartě „VLOŽENÍ“ ve skupině „ZÁHLAVÍ a ZÁPATÍ“.

Prohlédni si kartu VLOŽENÍ pozorně. Najdi tyto ikonky -

Zapni počítač a spusť textový editor Word 2010. PRÁCE SE ZÁHLAVÍM – vše vyzkoušej. Text se zapisuje v horní části stránky. Zapni počítač a spusť textový editor Word 2010. Přepni se na kartu VLOŽENÍ a najdi skupinu ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ. Aktivuj záhlaví myší. Prohlédni si otevřenou nabídku. Vyber si jedno záhlaví, volbu potvrď klávesou ENTER. Vepiš do záhlaví nějakou informaci. Volbu potvrď ENTREM.

Když je záhlaví napsáno, lze se přepnout na ZÁPATÍ. PRÁCE SE ZÁPATÍM – vše vyzkoušej. Text se zapisuje v dolní části stránky. Když je záhlaví napsáno, lze se přepnout na ZÁPATÍ. Prohlédni si opět stránku dokumentu. Poklepáním pravou myší aktivuj dané záhlaví. Otevře se karta Nástroje záhlaví a zápatí. Ve skupině NAVIGACE zvol přepnutí na zápatí.

Prohlédni si stránku dokumentu.

Prohlédni si opět stránku dokumentu. Vložení čísla stránky – vše vyzkoušej. Text se zapisuje v dolní části stránky. Prohlédni si opět stránku dokumentu. Nyní můžeme na stránku vložit číslo. Aktivuj kartu VLOŽENÍ, ve skupině ZÁHLAVÍ a ZÁPATÍ aktivuj ČÍSLO STRÁNKY. Vyber z otevřené nabídky vhodné umístění čísla, volbu potvrď.

Samostatná práce. Vyzkoušej otvírání záhlaví v textovém editoru Word 2010. Procvič si přepínání záhlaví a zápatí, jeho zavírání. Vepiš do záhlaví text – název školy, adresu. Písmo uprav. Vepiš do zápatí text – název ŠVP, telefon. Zvol hodný textový efekt. Procvič vkládání čísla do různých částí stránky. Svoji práci zhodnoť.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ obrazy z Wordu 2010“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)