Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
EQUIP – distanční studijní opory (DSO)
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Cesta k modernímu vzdělávání
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Studijní program Ekonomika a management
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics Studies at Faculty of Science of Palacky University in Olomouc MAPLIMAT CZ.1.07/2.2.00/

Cíle projektu  Inovace 5 studijních oborů  Bakalářské studijní obory: Matematika – Ekonomie se zaměřením na bankovnictví Matematika – Ekonomie se zaměřením na pojišťovnictví Aplikovaná statistika  Navazující magisterský studijní obor: Aplikace Matematiky v ekonomii  Doktorský studijní obor: Aplikovaná matematika (Applied Mathematics)

Cíle projektu  Inovace (resp. nové vytvoření) více než 5O předmětů:  Základní matematické disciplíny  Aplikovaná matematika  Základní a pokročilé statistické předměty  Matematicko-ekonomické předměty  ICT předměty  Základy ekonomie  Bankovnictví a pojišťovnictví  Management  Odborné praxe  Cizí jazyky  Prezentace, publikace, bakalářské a diplomové práce

Realizační tým projektu  Hlavní manažerka projektu: doc. RNDr. Jana Talašová, CSc.  Manažerka - administrátorka projektu: Mgr. Blanka Krausová  Asistentka projektu: Mgr. Michaela Kratochvílová  Projektová manažerka (PS UP): Mgr. Eva Janečková

Realizační tým projektu  Koordinátor odborné náplně studia doc. RNDr. Jana Talašová, CSc.  Koordinátor organizačního zajištění studia RNDr. Jitka Machalová, PhD.  Koordinátoři bakalářských a navazujících studijních oborů: Dr. Bohanesová, Dr. Pavlačka, Dr. Hron, Mgr. Bebčáková  Koordinátor pro zajištění praxí: Ing. Dagmar Zlámalová  Koordinátor mezioborové spolupráce (učit. obory na PřF): doc. RNDr. Josef Molnár, CSc.  Koordinátor spolupráce s Katedrou aplikované ekonomie FF: doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.

Realizační tým projektu  Koordinátor odborné náplně studia doc. RNDr. Jana Talašová, CSc.  Koordinátor organizačního zajištění studia RNDr. Jitka Machalová, PhD.  Koordinátoři bakalářských a navazujících studijních oborů: Dr. Bohanesová, Dr. Pavlačka, Dr. Hron, Mgr. Bebčáková  Koordinátor pro zajištění praxí: Ing. Dagmar Zlámalová  Koordinátor mezioborové spolupráce (učit. obory na PřF): doc. RNDr. Josef Molnár, CSc.  Koordinátor spolupráce s Katedrou aplikované ekonomie FF: doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.

Realizační tým projektu  Expert pro statistiku: Prof. RNDr.Ing. Lubomír Kubáček, DrSc., Dr.h.c.  Skupina 20 interních a 3 externích lektorů, vyučujících nových a inovovaných předmětů  Skupina 10 konzultantů odborných praxí ve spolupracujících firmách  Odborní pracovníci pro zajištění e-learningu a studijních opor: Mgr. Holeček, Mgr. Vrbková, PhD., RNDr. Závodný  Koordinátoři pro přípravu konferencí Mgr. Blanka Krausová, Mgr. Michaela Kratochvílová  Odborní garanti konferencí a sborníků Doc. RNDr. Fišerová, Ph.D., doc. RNDr. Talašová, CSc.

Realizační tým projektu  Expert pro statistiku: Prof. RNDr.Ing. Lubomír Kubáček, DrSc., Dr.h.c.  Skupina 20 interních a 3 externích lektorů, vyučujících nových a inovovaných předmětů  Skupina 10 konzultantů odborných praxí ve spolupracujících firmách  Odborní pracovníci pro zajištění e-learningu a studijních opor: Mgr. Holeček, Mgr. Vrbková, PhD., RNDr. Závodný  Koordinátoři pro přípravu konferencí Mgr. Blanka Krausová, Mgr. Michaela Kratochvílová  Odborní garanti konferencí a sborníků Doc. RNDr. Fišerová, Ph.D., doc. RNDr. Talašová, CSc.

Klíčové aktivity projektu 1.Inovace studijních plánů 2.Příprava a realizace inovované výuky, e-learning 3.Realizace odborných praxí studentů 4.Podpora odborné činnosti a výzkumu studentů 5.Odborné konference 6.Získávání zájemců o studium aplikované matematiky.

Aktivita 1: Inovace studijních plánů Co:  Inovace studijních plánů 5 studijních oborů aplikované matematiky v modulární struktuře.  Inovace sylabů.  Zapracování veškerých změn do Stagu.  Zpracování koncepce využití e-learningu v prostředí Moodle.  Zabezpečení SW a HW vybavení pro výuku.  Panelové diskuse se studenty inovovaných oborů o nových možnostech studia.  Vytipování výuky vhodné pro ostatní obory PřF a UP. Kdo: Koordinátoři, zástupci partnerů, lektoři Kdy: 10/2010 – 4/2012

Aktivita 2: Příprava a realizace inovované výuky, e-learning Co:  Příprava přednášek nových a inovovaných předmětů  Zpracování e-learningových studijních opor.  Pro vybrané přednášky budou navíc zpracována skripta.  Realizace nové a inovované výuky.  Evaluace výuky a následné úpravy.  Aktualizace Stagu.  Rozvíjení e-learningového prostředí a webu projektu. Kdo: Lektoři, koordinátoři pro výuku, odborní pracovníci pro zajištění e-learningu a studijních opor Kdy: 10/2010 – 9/2013

Aktivita 3: Realizace odborných praxí studentů Co:  Upřesnění způsobu organizace a náplně studentských odborných praxí.  Vyhledávání firem k zajištění odborných praxí studentů  Prezentace partnerů a spolupracujících firem na PřF UP  Zajištění studentských praxí v partnerských a spolupracujících firmách.  Konzultační činnost pracovníků firem poskytovaná studentům na praxích.  Každoroční vyhodnocení praxí. Kdo: Koordinátorka praxí, konzultanti odborných praxí ve spol. firmách Kdy: 10/2010 – 9/2013

Aktivita 5: Odborné konference Co:  Organizační i odborné zajištění konference Olomoucké dny aplikované matematiky v lednu r. 2011:  prestižní zahraniční a tuzemští přednášející, konference jako výuka pro studenty  web a další informační materiály konference  sborník konference  publikace vybraných příspěvků ve spec. čísle recenzovaného časopisu.  Organizační i odborné zajištění konference Olomoucké dny aplikované matematiky v r. 2013, závěrečné konference projektu:  zahraniční a tuzemští přednášející, konference jako výuka pro studenty  web a další informační materiály konference  sborník konference  publikace vybraných příspěvků ve spec. čísle recenzovaného časopisu. Kdo: Koordinátoři pro přípravu konferencí, odborní garanti konferencí a sborníků, překladatel, odborní pracovníci pro zpracování webu a textů, koordinátoři studijních oborů. Kdy: 10/2010 – 9/2011, 1O/2012-9/2013

Aktivita 6: Získávání zájemců o studium aplikované matematiky Co:  Organizační zajištění prezentace inovovaných studijních oborů na akci Gaudeamus (každoročně).  Organizační zajištění prezentace inovovaného studia na Dnech otevřených dveří UP (2x ročně).  Zpracování propagační brožury o inovovaných studijních oborech a dalších propagačních materiálů, jejich průběžná aktualizace.  Propagace studia na středních školách. Kdo: Koordinátoři obsahové náplně i organizačního zabezpečení studia, koordinátor mezioborové spolupráce, koordinátoři bak. a navazujících studijních oborů Kdy: 10/2010 – 2/2011, 1O/2011-2/2012, 1O/2012-2/2013

Publicita projektu  Informační materiály:  Propagační brožura informující o projektu MAPLIMAT a v jeho rámci o inovovaných studijních oborech aplikované matematiky, letáky, plakáty  1x měsíčně Zpravodaj projektu na webu projektu.  Informační akce:  zahájení projektu na webu fakulty, v Žurnále UP  odborné konference ODAM,  studentská soutěž O cenu děkana, Gaudeamus, Den otevřených dveří  Propagační předměty:  musí splňovat pravidla vizuální identity ESF  Zvláštní tiskové a mediální zprávy  Uvědomění příjemců pomoci, oznámení ve všech mediálních prezentacích a ve všech vzdělávacích materiálech:  projekt financován ESF a státním rozpočtem ČR.  grafická podoba dle manuálu vizuální identity a pravidlům pro publicitu OP VK.  Web projektu

Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených/inovovaných předmětů: 53 Počet nově vytvoř/inov. předmětů s komponentou ICT: 6 Počet podpořených osob – studenti: 2400 Počet podpořených osob - poskytovatelé služeb: 44 Počet úspěšně podpořených osob – studenti: 2160

Závěrem – co od projektu můžeme čekat  Vybudování pevného základu studia aplikované matematiky na další období (min. doba udržitelnosti 8 let): –modernizovaný obsah a formy výuky –inovovaná struktura studijních oborů –studijní opory v moderní e-learningové podobě, skripta –SW zabezpečení výuky (MATLAB, SAS) –HW zabezpečení výuky (počítačová učebna)  Rozvoj vazeb na aplikační sféru: –partneři projektu a další spolupracující firmy  Rozvoj vazeb v oblasti výzkumu aplikované matematiky: –konference ODAM 2011 a ODAM 2013  Spravedlivé finanční ocenění těch, kteří se na této práci budou podílet

A s čím tak trochu musíme počítat…