Co činí život člověka neotřesitelným ?. „Člověk narozený z ženy má krátký věk, avšak nepokoje do sytosti. (trpící Jób) "Dejte mi pevný bod a pohnu Zemí."

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
Advertisements

MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Den Země – svátek planety
1. Haleluja, chvalte Boha | vy stvoření nebeská, | oslavuj ho na výsostech ty, | družino andělská! Všichni jeho zástupové, | slunce, | měsíc s hvězdami.
Integrita bezúhonnost
Já a příroda.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Potřeby lidí 2.hodina.
Žalm 100 Haleluja, sláva, haleluja, haleluja, sláva, haleluja, haleluja, sláva, haleluja, haleluja, sláva, haleluja! Hospodinu prokřikuj všechna země,
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
…je to čarodějka, …je to čarodějka, která navrací život a snívá na křídlech andělů. která navrací život a snívá na křídlech andělů. …je živá, …je živá,
ZEMĚTŘESENÍ.
Šablony GEOLOGIE 24. Vnitřní gelogické děje
Centrum pro katechezi v Olomouci porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí jeho otcovskou péči. porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda. Krajina = různě velká, ale určitá část pevniny složena z přírodních a kulturních krajinných složek, vytvořených lidmi.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
TAK SE NÁM SEŠEL ROK S ROKEM A JE OPĚT ČAS POPŘÁT ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE Ráda bych Vám je popřála s pár obrázky z Austrálie.
DEFINICE Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Čísla se dnes obvykle zapisují v desítkové číselné soustavě pomocí arabských.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.30 –VĚDY O ZEMI– pracovní list
Archimédés.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.22 – ZEMĚTŘESENÍ – pracovní list
... aneb Proč se země chvěje
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
STROMY V SUCHÉM DOLE 2008.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Japonsko a zemětřesení Kateřina Kuncová. Japonští seizmologové varují V roce 1995 zasáhlo část středního Japonska ničivé zemětřesení. Podle seizmologů.
EPIDEMIE Zprávy z Římských provincií Důsledky víry i naděje v Bohu I.Petr 1:18-21 Petr mluví o: 1. jejich předchozímu způsobu života 2.Jaký.
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
ÚSMĚV.
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Polsko Června 2009 Výměnný pobyt Kralupy nad Vltavou- Gorlice.
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
Ageus.
Matoušovo evangelium.
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
Přírodní krása Rakouska...
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Zemětřesení Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém.
Zemětřesení.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová V3 V4 V1 V2 V5 V6 VZOREC SOUVĚTÍ když ani ale a nebo že.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Zemětřesení a sopečná činnost TÉMATICKÝ.
Název vzdělávacího materiálu
Zemětřesení.
Byl jednou jeden svět… Luk. 17
AUTOR: Mgr.Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_149_ Zemětřesení
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Zemětřesení Bc. Balonová Soňa
Velký svět Velká holka Dospět.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
Co jsou to podstatná jména?
Zemětřesení Mgr.Jan Kašpar ZŠ Hejnice 2010.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
VZTAHY A SPOLUPRÁCE spolupráce kamarádi přátelé
LITOSFÉRA zemětřesení
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Biblické verše....
8. c ZEMĚTŘESENÍ Vzniká v zemské kůře, když horniny nevydrží
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Belojarský.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
ČESKÝ JAZYK 4. ROČ. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_17
Transkript prezentace:

Co činí život člověka neotřesitelným ?

„Člověk narozený z ženy má krátký věk, avšak nepokoje do sytosti. (trpící Jób) "Dejte mi pevný bod a pohnu Zemí." (Archimédés) „Jen jistota činí život klidným.“ (Émile Zola)

Příroda okolo nás ? Příroda okolo nás ? Planeta Země se každodenně otřese asi Planeta Země se každodenně otřese asi 9000-krát 9000-krát (zemětřesení do 3 stupňů Richterovy stupnice) Richterovy stupnice)

A co společnost ? Trvá-li život člověka pouhých sedmdesát let, pak je stát nebo národ důležitější než jednotlivec. Trvá-li život člověka pouhých sedmdesát let, pak je stát nebo národ důležitější než jednotlivec. Pokud má však křesťanství pravdu, je jedinec důležitější, neboť je věčný. (C.S. Lewis) Pokud má však křesťanství pravdu, je jedinec důležitější, neboť je věčný. (C.S. Lewis)

A co člověk ? Neboť‚ Neboť‚ všichni lidé jako tráva a všechna jejich krása jako květ trávy. Uschne tráva, květ opadne, ale … (1 Pt 1:24)

Neboť ‚všichni lidé jako tráva a všechna jejich krása jako květ trávy. Uschne tráva, květ opadne, ale slovo Hospodinovo zůstává na věky‘ (1Pt 1:24)

Nestaví-li dům Hospodin, nadarmo se namáhají stavitelé. Nestřeží-li město Hospodin, Nadarmo bdí strážný. (Žalm 172:1-2) (Žalm 172:1-2)