1 VŠFS – kombinované studium bakalářské – Základy práva ES/EU Regionální a strukturální politika EU 8. 1. 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Chci čerpat evropské fondy i v dalších letech Praha září, 2010 Radomír Špok Institut pro evropskou politiku
Tři poznámky k bankovní unii David Marek. Tři úhly pohledu Bankovní unie v kontextu evropské integrace Bankovní unie a evropské krize Problémy dosavadní.
1 VŠFS KS LS 2004/05 SF a FK Rámec podpory společenství ČR
Regionální politika.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
EVROPSKÁ UNIE Je regionální uskupení sdružující evropské státy, jehož cílem je vytvoření hospodářské, politické a měnové unie členských zemí.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Nástroj změny v místním prostředí
VŠFS Bloková výuka Letní semestr 2013 Praha. PředstaveníObsah kurzuStudijní povinnostiÚvod do fondů EU.
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
1 Strukturální fondy a Fond koheze VŠFS – kombinované studium LS 2006/07 P1 –
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Světová ekonomika OPF 1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 9. Světová ekonomika OPF 2 1) Charakteristika 2) Vývoj EU 3) Maastrichtská kriteria 4) Orgány EU 5) Rozpočet.
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
Geografický výzkum periferních oblastí Česka 3. Periferní oblasti v různých řádovostních úrovních: příklad makroregionu EU.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
1 VŠFS – kombinované magisterské studium Prameny práva ES – právo EU Dodatky k politikám EU Regionální a strukturální politika EU
Strukturální politika
Evropský sociální fond Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Regionální politika a strukturální fondy 22. září 2014
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
1 VŠFS – kombinované studium Regionální politika Přednáška
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
1 Politika koheze – Kohezní fond VŠFS – kombinované studium SF a FK ( )
1 Politika koheze – Kohezní fond VŠFS – kombinované studium LS 2006/07 SF a FK ( )
FONDY EU Předvstupní podpora Programové období 2000 – 2006 a její plnění v ČR.
1 VŠFS – KS LS 2006/2007 Konzultace Strukturální fondy EU.
Regionální politika RP ČR.
Politika hospodářské a sociální soudržnosti Praha listopad, 2011 Radomír Špok Institut pro evropskou politiku
1 VŠFS KS LS 2006/ Strukturální fondy a kohezní fond Konzultace 2.
Strukturální politika EU Vědomé zásahy regulativní povahy do autonomního fungování tržních sil Cíl: –Dosáhnout strukturálních změn, které by trh sám vytvořil.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Společná zemědělská politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná zemědělská politika Zemědělství obecně: Je základním sektorem ekonomiky Dnes nehraje tak důležitou.
Regionální politika a ekonomika Historie a vývoj Regionální politiky v EU 6 základních etap RP: 1958 – – – – –
Jan Jedlička manažer EU Office/Knowledge Centre ČS Staré Město, 9. června 2015.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
E VROPSKÁ R EGIONÁLNÍ POLITIKA POLITIKA ÚZEMNÍ A SOCIÁLNÍ SOUDRŽNOSTI K OHEZNÍ POLITIKA Regionalistika 2.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika ČR
Regionální politika EU v období
Regionální politika a strukturální fondy- historie 19. října 2015
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Financování ÚSC z prostředků EU
Úvod, základní principy a cíle
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Strukturální politika
Transkript prezentace:

1 VŠFS – kombinované studium bakalářské – Základy práva ES/EU Regionální a strukturální politika EU

2 Seznam zkratek SP – strukturální politika; RP – regionální politika S/RP – strukturální a regionální politika; ES/EU; ERRF - Evropský regionální a rozvojový fond. ESF - Evropský sociální fond. EZGPF - Evropský zemědělský garanční a podpůrný fond. FNPR - Finanční nástroj pro podporu rybářství. KF – Kohezní fond.

3 OSNOVA 1. Podstata R (S) politiky 2. Nástroje realizace R (S) politiky 3. Historie RP do r Cíle RP po r Strukturální fondy 6. Cíle RP pro období

4 ad 1 - Podstata R(S) politiky RP je součástí SP. Komunitární. SP: část hospodářské politiky, která záměrně ovlivňuje ekonomickou strukturu a je uplatňována společně s celkovou makroekonomickou politikou. Základní cíl SP: snížení a odstranění rozdílů v hospodářské úrovni mezi oblastmi.

5 ad 1 – 1. pokračování Selektivnost. SP: systém opatření, která jsou uplatňována diferencovaně vůči jednotlivým segmentům ekonomiky. Princip subsidiarity v SP EU.

6 ad 1 – 2. pokračování. Základní aspekty SP: regionální; sociálně ekonomické; oborové (odvětvové).

7 ad 2 – Nástroje SP dotace; daňové preference; speciální podpůrné programy; subvence investorům; část fondů z veřejných prostředků; různé priority kodifikované legislativou daného státu;

8 ad 2 – 1. pokračování přístup k úvěrům; cenová regulace; vývozní a dovozní kvóty.

9 ad 3 – Historie S/R politiky do r etapy: ; 1975 – – 1974 – individuální přístup ČZ do r k RP. V r tři plošné „sociálně strukturální programy“ – modernizace farem, rekvalifikace a předčasný odchod do starobního důchodu pro farmáře.

10 ad 3 – 1. pokračování V r Směrnice o znevýhodněných oblastech – selektivnost. V r založení Evropského fondu regionálního rozvoje (EFRR). RP – 1988 nové ČZ (VB, Irsko a Dánsko); SE rozdíly mezi zeměmi i na úrovni regionů;

11 ad 3 – 2. pokračování VB – tradice RP – tlak na společnou RP (založení EFRR); EFRR (1975) – cíl: snížení velkých R rozdílů v ES. Prostředky EFRR: na národní projekty RP, nadnárodní projekty přeshraniční spolupráce.

12 ad 3 – 3. pokračování Příjemci: Itálie, VB, Irsko, později Řecko, Španělsko a Portugalsko. V r první 2 společné programy RP ES: STAR + VALOREN V r RESIDER + RENAVAL.

13 ad 4 – Cíle RP po r Reforma S/R P na období (1988 Bruselský summit). Období přípravy JVT. Strukturální problémy Itálie a Irska řešeny bez reformy. Po jižním rozšíření ES: nárůst diferencí – Ř, Šp a Port – nutná reforma.

14 ad 4 – 1. pokračování Pět cílů S/R P pro období : Cíl 1: Rozvoj a strukturální přeměna zaostávajících regionů. Cíl 2: Konverze úpadkových regionů. Cíl 3: Boj proti dlouhodobé nezaměstnanosti (delší než 12 měsíců). Cíl 4: Adaptace PS na změny.

15 ad 4 – 2. pokračování Cíl 5a: Strukturální přeměna zemědělství. Cíl 5b: Rozvoj a strukturální adaptace agrárních regionů (min. 2 ze 3 kritérií): vysoký podíl zaměstnanosti v zemědělství; nižší příjmová úroveň v zemědělství; nižší hustota osídlení, či trendy depopulace.

16 ad 4 – 3. pokračování Cíle i pro období , ale v r – cíl č. 6: Rozvoj řídce zalidněných regionů ve Švédsku a Finsku (do 8 obyvatel/1 km čtvereční. Z těchto cílů jsou předmětem RP: 1, 2, 5b a 6.

17 ad 4 – 4. pokračování 1992 – Smlouva o EU – založení Fondu solidarity (Kohezní fond), Výbor na slyšení regionů (Evropa regionů) – zaměření na zvýšení adresnosti strukturálních operací. Maastricht – posun v pojetí S/R P: nelze redukovat pouze na dotace, pro období 1994 – 99: cílové oblasti podpory. Politika koheze.

18 ad 5 – Strukturální fondy (SF) Evropský regionální a rozvojový fond. Evropský sociální fond. Evropský zemědělský garanční a podpůrný fond. Finanční nástroj pro podporu rybářství.

19 ad 5 – 1. pokračování V % z rozpočtu EU (141,5 mld. ECU) na SP, z toho 122,5 mld. ECU na RP, z toho na cíl 1: 93,8 mld. ECU (ŠP 32,6 mld. ECU, Něm 19,9, Port 15,2 a Francie 12,5. Principy realizace SP: koncentrace úsilí; partnerství;

20 ad 5 – 2. pokračování plánování a programy; průběžné sledování a vyhodnocování; adicionalita.

21 ad 6 – Cíle RP pro období Význam Agendy 2000 (Lucemburk 1997, platnost 1/5/99). Pro období 2000 – 06 tři cíle SP: 2 výrazně regionální, 1 průřezový. Cíl 1: Pomoc zaostalým oblastem; Cíl 2: Hospodářská a sociální restrukturalizace oblastí;

22 ad 6 – 1. pokračování Cíl 3: Strategie rozvoje lidských zdrojů.

23 ad 6 – 2. pokračování V 90. letech strukturální opatření z 50 % financována z prostředků EFRR. Kohezní fond 15,15 mld. ECU mezi 4 ČZ. Celkový finanční rámec všech SF na období téměř 213 mld. EUR. Význam EIB. Program TEN – regionální aspekty.