Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Systém péče o ZP formou pracovní rehabilitace občanů evidovaných.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Evropský sociální fond v ČR
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Projekt Rovné šance – Možnost informované volby je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Podpora zaměstnávání lidí s postižením Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A Aktivita.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Sociální podnikání v Praze
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Transkript prezentace:

Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Projekt Když potřebujete pomoc při hledání místa... Opatření 2.1 OP RLZ Integrace specifických skupin obyvatelstva ohrožených sociální exkluzí Územní rozsah: Brno-město a Brno-venkov Doba realizace – původně – po prodloužení (22 měsíců)

Realizátor AGAPO, o. s. Vznik v roce 2004 Posláním je podporovat pracovní uplatnění lidí se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním v Brně-městě nebo Brně- venkově, aby mohli žít běžným životem.

Partneři Úřad práce Brno-město Praktická škola na Ibsenově ulici v Brně Role v projektu Informování, výběr a pomoc při kontaktování vhodných klientů

Cíle projektu 1.Zvýšení zaměstnatelnosti osob z cílové skupiny prostřednictvím rozvoje proaktivních programů: Podporované zaměstnávání Tranzitní program Job kluby

Cíle projektu 2.Zajišťování rovných příležitostí v přístupu k zaměstnání Navázat na dobrou praxi podporovaného zaměstnávání v Brně, regionální spolupráci a rozvíjet provázanost poskytovaných služeb Informovat veřejnost a spolupracující subjekty na Brněnsku o problematice zaměstnávání osob z cílové skupiny

Cílová skupina – vymezení Osoby z Brna a okolí, které jsou sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením z důvodu dlouhodobé nezaměstnanosti způsobené zdravotním postižením (tělesným, psychickým nebo mentálním) sociálním znevýhodněním nízkým nebo žádným vzděláním

Cílová skupina – nábor partneři a spolupracující subjekty Úřady práce, oddělení sociální péče Lékaři Poskytovatelé sociálních služeb Mediační a probační služba letáky, webové stránky, články a rozhovory v médiích, inzerce

Aktivity Podporované zaměstnávání (PZ) Tranzitní program (TP) Aktivní práce se zaměstnavateli Motivačně-vzdělávací kurzy (Job kluby) Prezentace a propagace zaměstnávání osob z cílové skupiny

Základní principy Podporovaného zaměstnávání Místo na otevřeném trhu práce Konkurenceschopná práce Práce za spravedlivou mzdu Individuální přizpůsobení podpory Aktivní přístup uživatele služby Trénink pracovníka přímo na pracovišti Zaměstnavatel je druhý uživatel služby

Průběh služby v programu Podporované zaměstnávání Dojednávání dohody o spolupráci a cíli Osobní profil – zjišťování dovedností Plánování pracovní kariéry Popis vhodného pracovního místa Nácvik dovedností potřebných k vyhledání místa Hledání vhodného zaměstnání Analýza pracovního místa Pracovní asistence Podpora zaměstnavatele

Tranzitní program Pro mladé lidi s postižením, kteří navštěvují speciální školy Dlouhodobé praxe na běžném pracovišti S doprovodem a asistencí Cílem je osvojení sociálních a pracovních dovedností

Aktivní práce se zaměstnavateli Prosazování rovných příležitosti v přístupu k zaměstnání Oslovení 500 zaměstnavatelů z Brněnska Informování o možnostech a legislativě v oblasti zaměstnávání osob z cílové skupiny Šíření dobré praxe

Motivačně-vzdělávací kurzy (Job kluby) Znalosti a dovednosti potřebné k snadnějšímu uplatnění na trhu práce Práce ve skupině Inspirace zkušenostmi ostatních účastníků Uplatnění metody hraní rolí Délka kurzu tři týdny (celkem 30 hodin) Frekvence setkání dvakrát týdně

Prezentace a propagace zaměstnávání osob z cílové skupiny Odstraňování bariér a předsudků vyplývajících ze zdravotního nebo společenského znevýhodnění Tiskové zprávy, články v médiích Letáky, webové stránky, výroční zprávy Výstava fotografií Dny otevřených dveří, konference Brožura o projektu

Monitorovací ukazatele – plán a skutečnost Plán (původní hodnoty)/skutečnost k Počet podpořených organizací – 4 / 3 Počet podpořených osob – 85 / 119 Počet účastníků kurzů – 30 / 39 Počet osob, u nichž podpora splnila svůj účel – 60 / 83 Počet úspěšných absolventů kurzů – 21 / 32

Výsledky aktivity Podporované zaměstnávání k zájemců o službu 70 uživatelům poskytována podpora 25 uživatelů získalo zaměstnání 132 oslovených organizací poskytujících služby lidem z cílové skupiny 5 odborných pracovníků bylo proškoleno v metodě podporovaného zaměstnávání

Výsledky aktivity Tranzitní program k uživatelů 11 různých praxí

Výsledky aktivity Aktivní práce se zaměstnavateli k Vytvoření nového místa pracovníka pro aktivní práci se zaměstnavateli 826 oslovených zaměstnavatelů

Výsledky aktivity Motivačně-vzdělávací kurz k Tvorba kurzu, zavedení metodiky a proškolení pracovníků k lektorování Tvorba příručky pro účastníky 5 běhů kurzů 39 účastníků 32 úspěšných absolventů

Výsledky aktivity Prezentace a propagace k tiskových zpráv Medializace projektu v místním tisku, rozhlase a televizi Pravidelná distribuce letáků Aktualizované webové stránky Uspořádání dne otevřených dveří Vernisáž a výstavy fotografií v Domu pánů z Lipé a ve Velkém špalíčku Výroční zpráva

Silné a slabé stránky projektu Silné stránky Možnost dlouhodobé spolupráce s uživateli Individuální a intenzivní podpora Aktivní práce se zaměstnavateli Velký zájem o podporované zaměstnávání Slabé stránky Nepřesný odhad zájemců o tranzitní program Nedostatečné zajištění peněžních toků

Náměty a doporučení pro programovací období 2007 – 2013 Snížení administrativní náročnosti Závazné lhůty pro poskytovatele podpory Zrychlení kontrol monitorovacích zpráv a zasílání schválených plateb

Kontakt Mgr. Rostislav Gnida AGAPO, o. s. Cejl 68, Brno