INDONÉSIE Natálie Vašková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Advertisements

BĚLORUSKO Nikola Burkoňová.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
INDIE Andrea Stejskalová.
Estonsko Estonská republika.
Indie leží v jižní Asii Tichý Oceán Tichý Oceán Tichý Oceán
Madagaskar.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
 Indonésie je největším ostrovním státem světa  Skládá se z pěti hlavních ostrovů a asi třiceti menších souostroví  Indonéské ostrovy leží na rozhraní.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
Magdalena Martinásková
Jihovýchodní Evropa.
SRBSKO.
ARGENTINA Natálie Vašková.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE zahrnuje státy, které leží východně od Indie a jižně od Číny je geograficky rozdělená do dvou oblastí, jmenovitě Indochina a Malay souostroví.
KANADA Lenka Lebdušková.
VY_32_INOVACE_14 Asie - Jihovýchodní Asie
Indonéská republika Republic of Indonesia Republik Indonesia
ASIJŠTÍ TYGŘI. Tyto státy se nacházejí v monzunové oblasti. Mají dobrou polohu na pobřeží Tichého oceánu. V posledních letech se velice rychle zlepšilo.
Liberecký kraj. 1. Na IT WIKIPEDIE najdi a napiš jméno krajského města. 2. Vyznač a pojmenuj sousedící kraje.
ZEMĚDĚLSTVÍ AFRIKY.
Dánsko Geografické údaje.
Zemědělství Jižní Ameriky
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
ASIE Indonésie III2-Z7-II-19.
VY_52_INOVACE_03/2/4_ZEMĚPIS Státy střední Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 –
Oceánie.
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
Geografické údaje Řecka
Téma hodiny: Ekvádor – základní údaje, přírodní a socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Seznámení se s jihoamerickým.
Vzdělávací oblast/obor
Oceánie.
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Hospodářství - průmysl a zemědělství Soňa Medlová, 3.C
Malajsie.
FILIPÍNY.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_32_INOVACE_143_Státy JV Asie Šablona Identifikátor školy:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Antonín Košíček Sára Šobková
INDONÉSIE.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Austrálie a Oceánie - hospodářství
Základní škola, Hradec Králové
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Světadíly
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
ASIE – JIHOVÝCHODNÍ ASIE
Melanésie
Transkript prezentace:

INDONÉSIE Natálie Vašková

INDONÉSIE

ZÁKLADNÍ INFORMACE Hlavní město: Jakarta Státní zřízení: republika Rozloha: 1 919 440 km² Počet obyvatel: 231 369 500 Sousední státy: Papua Nová Guinea Východní Timor Malajsie Singapur Filipíny Austrálie indické území Andamany a Nikobary Jazyk: indonéština Časové pásmo: +6-8 hodin od České republiky - je rozdělena do tří časových pásem Měna: indonéská rupie

ZEMĚDĚLSTVÍ V Indonésii je zemědělství velmi rozšířené a pracuje v něm nejvíce lidí. Pěstuje se tam kukuřice, rýže, batáty, maniok, cukrová třtina, palmový olej, kokosové ořechy, sezam, káva, čaj, kakao, citrusy, zelenina, ovoce, tabák a bavlna. Chovají tam skot, ovce, kozy, prasata, koně, buvoly a drůbež.

KINABALU Je národní park, který leží v severovýchodní části ostrova Borneo. Jméno dostal podle hory, která stojí v samém srdci parku. Hora je veliká 4 095 metrů a je tak nejvyšší horou Bornea. Díky neustálému pohybu zemských ker, každým rokem roste až o pět milimetrů. Hora Kinabalu není sopka. V parku roste mnoho vzácných rostlin a žije plno živočichů, například orangutani.

SOUOSTROVÍ Indonésie je tvořena 17 508 ostrovy mezi Indickým a Tichým oceánem. Je to nejrozlehlejší souostroví na světě. Nejznámější ostrov je Bali, který je znám také jako ,,Ostrov bohů“ nebo ,,Smějící se ostrov". Ostrovy jsou osídleny velmi nerovnoměrně. Asi nejvíce obyvatel žije na Jávě.

ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/Indon%C3%A9sie http://www.zemepis.com/Indonesie.php http://indonesie.worldisland.cz/ http://www.rozhlas.cz/leonardo/priroda/_zprava/789661 http://indonesie.navajo.cz/ http://www.matrixtravel.eu/index.php?ido=422&idm= Učebnice Zeměpis světa 2