Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝROBA OCELI – KYSLÍKOVÝ KONVERTOR
Advertisements

Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
ZKOUŠKA TVRDOSTI PODLE BRINELLA
ZKOUŠKA TVRDOSTI PODLE VICKERSE
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.10 SOU Obořiště
POSUVNÉ MĚŘIDLO – HLAVNÍ ČÁSTI
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
STROJNÍ SLOUPOVÁ VRTAČKA – HLAVNÍ ČÁSTI
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
NÁSTROJOVÁ OCEL Název školy
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
ELEKTRICKÁ VODIVOST KOVŮ
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgA. Kateřina Mikešová Název šablonyIII/2 – Inovace.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
VYSOKÁ PEC – HLAVNÍ ČÁSTI
Kamenina Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
MIKROMETR – HLAVNÍ ČÁSTI
VY_32_INOVACE_10_GAS_549_Sob
Nakladatelské informace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
Šachtová a Rotační pec Název školy
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
VY_32_INOVACE_11_ODV_648_Str
Rok vydání Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.18
TEPELNÁ VODIVOST KOVŮ Název školy
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
VY_32_INOVACE_10_GAS_551_Sob
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Mletí Název školy Střední odborná škola Luhačovice
ROZBRUŠOVÁNÍ – PRINCIP A SLOŽENÍ KOTOUČE Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
RAKU – pec a příslušenství
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
ROZBRUŠOVÁNÍ - BRUSKY Název školy
Statistika – reklamní strategie Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
VY_32_INOVACE_10_GAS_552_Sob
Míchané nápoje Střední odborná škola Otrokovice
Bary Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 – 3 K-č Téma:Gastronomické.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_405 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_411 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Dělení.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_416 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Technika obsluhy – Dělení míchaných nápojů Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Technika obsluhy – Společenská setkání
Technika obsluhy – Barový inventář
Transkript prezentace:

Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_STO_0207 Stupeň a typ vzděláníStřední odborné vzdělávání Vzdělávací obor65-51-H/01 Kuchař-číšník Tematický okruhBarový provoz Druh učebního materiáluPPT Cílová skupinaŽák AnotaceÚvod do přípravy míšených nápojů, seznámení s barovým provozem Klíčová slovaBar, barman, pomůcky barmany, dělení míšených nápojů Datum

Co musíš znát před tím, než naservíruješ hostu míšený nápoj

 Expediční pracoviště Nápoje se připravují před zraky hostů a potom se expedují ke stolu hosta  Odbytové pracoviště Má barový pult, na jehož servírovací desku jsou připravené nápoje servírovány

 Tvoří bariéru, která odděluje hosta od barmana Ze strany barmana je pracovní deska Ze strany hosta je servírovací deska  Skotský bar – u tohoto typu baru hosté konzumují nápoje ve stoje  Barový pult, kde hosté sedí na barové stoličce, která má zvýšený sedák Povrch z dobře udržovatelného materiálu Šířka desky 40 – 60 cm

 Pracovní deska tvoří vrchní část úložných prostor, dřezu a chladící techniky Manžetové chladiče Chladící vaničky Mrazící boxy  Chlazené a nechlazené úložné prostory  Myčka nápojového skla  Výrobník ledu

 Míchací média – v čem se míchají nápoje Míchací sklenice (tumbler) Lehce mísitelné suroviny (pouze tekuté) Šejkr Hůře mísitelné (cukr, med, vejce) Míchací džbán Sklenice hosta Elektrický mixer (blender)

 Barová lžíce míchací  Barové sítko (strainer)  Lopatka na led  Krájecí prkénko  Nádoba na led  Barový nůž  Patentní uzávěr na sekt  Stříkací láhev  Lis na ovoce  Drtič ledu  Struhadlo  Srkací stébla  Koktejlová napichovátka  odměrky

 Tvar odpovídá charakteru nápoje Teplota Konzistence Možnost

 Podle obsahu alkoholu Alkoholické Nealkoholické  Podle teploty Studené Teplé  Podle velikosti porce Krátké (do 10 cl) Dlouhé (do 30 cl)  Podle obsahu cukru Suché – dry Polosuché – medium Sladké – sweet  Podle zařazení ve slavnostním menu Aperitivní digestivní

 Vodka  Gin  Whisky  Rum  Brandy  Ovocné destiláty

 Stolní, sodová a minerální voda  Ovocné a zeleninové šťávy, sirupy  Slazené nealkoholické nápoje  Káva a čaj  Pivo  Víno  Vermuty  Lihoviny  Likéry  Mléko a smetana  vejce  Cukr, med

ČERNÝ,J. Barový provoz v kostce. 1.vyd. Třebestovice: Ratio. ISBN KOČÍ,M., SEDLÁČEK,I. Nápoje příprava a podávání. 1. vyd. Brno: Computer Press, ISBN