Metody skupinové sociální práce Přednáška č. 3 Vývoj skupin, role ve skupině, vedení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
 Seskupení lidí spojených určitými vazbami; vyvíjejí společnou činnost, mají společný cíl.  Protiklad - náhodné setkání (koncert, autobus)  Vzájemné.
Sociologie Sociologie je společenská věda, která zkoumá sociální život jednotlivců, skupin a společnosti.
Obecná a vývojová psychologie dne
Prostředky dosahování pozitivních změn v práci s rizikovou mládeží
Jednotlivé typy skupin v TK Příklad TK Němčice. Skupinová práce v TK Individuální práce versus skupinová práce.
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
Osobnost v sociálním prostředí sociální aspekty osobnosti.
Sociální psychologie Sociální skupiny.
MALÉ SOCIÁLNÍ SKUPINY © Spurný, O ČEM TO BUDE?  PROČ  PROČ SOCIÁLNÍ SKUPINY, JEJICH VÝZNAM PRO JEDINCE, PRO PRAXI?  JAK  JAK ČLENÍME SOCIÁLNÍ.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
OSOBNOST.
Sociální skupina Sociální skupina je specifickým sociálním útvarem, vytvářený různým počtem jedinců a vždy určitým způsobem tak, že jedinci k sobě patří.
4. Motivace 4.1 motivační koncepce 4.2 ovlivňování 4.3 dokumentace
Výstupy z Úvodního semináře
Aneb co může říci školní psycholog
KONFLIKT Božena Genrtová.
Motivační témata a životní příběhy
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
1 Týmová práce TYMP 1/ C1 Význam týmové práce. Tým a skupina. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Sociální vztahy Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace Interakce Interpersonální vztahy Sociální vztahy.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Vztahy ve třídě, sociální klima
KRIZOVÁ INTERVENCE.
Motivační témata a životní příběhy
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
1 Týmová práce TYMP 1 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Psychologie II Sociální psychologie
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Rozvoj a vedení týmu.
MALÉ SOCIÁLNÍ SKUPINY.
Komunikace s rodiči.
Vedení týmů a týmová práce Synergie. SYNERGIE SYN=SYNTÉZA ERGIE=ENERGIE Konečný výsledek je větší, než suma jeho částí.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
SOCIÁLNÍ STRUKTURA, STRATIFIKACE A MOBILITA
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Psychologie pro sportovní praxi
Sociální psychologie se zaměřením na sport
Manager nebo leader? Management je pozice
SPLBP_ZSE Základy speciální pedagogiky Etopedie
Skupinová dynamika.
1 Týmová práce TYMP 1/ C2 Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ.
Vůdcovství Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Sociální skupina. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Vliv společenského prostředí na utváření osobnosti, sociální prostředí, komunikace a socializace.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
ÚSKALÍ SPOLUPRÁCE S RODINOU KLIENTA ,JIRKOV PHDR. MARTINA VENGLÁŘOVÁ.
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Rizikové skupiny 2 Pojetí normality, deviace a deviantní chování
Fáze vývoje týmu Pavla Kotyzová
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Sociální práce s rodinou 4
Vztahy mezi lidmi Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace
Sociální skupiny a role
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Socializace Kejřová.
Sociální pozice a role. Zdroj obrázků:
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Násilná osoba aneb co s ní
Rodičovství biologické a pěstounské
Transkript prezentace:

Metody skupinové sociální práce Přednáška č. 3 Vývoj skupin, role ve skupině, vedení

Agenda Vývoj skupiny Vývoj skupiny Role ve skupině a v týmu Role ve skupině a v týmu Role pracovníka ve skupině, organizace skupiny, zásady a pravidla práce ve skupině Role pracovníka ve skupině, organizace skupiny, zásady a pravidla práce ve skupině Vůdce - leader Vůdce - leader Promítání filmu Náš vůdce Promítání filmu Náš vůdce

Skupinová dynamika Skupinová dynamika je souhrn skupinového dění a skupinových interakcí, interpersonální vztahy a interakce osobností členů skupiny spolu s existencí a činností skupiny a silami z vnějšího prostředí. Patří sem zejména : cíle a normy skupiny, vůdcovství, koheze a tenze, projekce minulých zkušeností a vztahů do aktuálních interakcí, vytváření podskupin a vztahy jedinců a skupiny. Ke skupinové dynamice patří též vývoj skupiny v čase.

Vývoj skupiny - fáze 1. Preafiliační období – formování skupiny, úvahy o členství, nadšení i nejistota 1. Preafiliační období – formování skupiny, úvahy o členství, nadšení i nejistota 2. Zformování skupiny - řeší se otázky moci a kontroly, utváří se komunikace, vnitřní vazby, role členů, normy fungování skupiny 2. Zformování skupiny - řeší se otázky moci a kontroly, utváří se komunikace, vnitřní vazby, role členů, normy fungování skupiny 3. Udržovací fáze – úzké vztahy uvnitř skuiny, stabilní jako rodina 3. Udržovací fáze – úzké vztahy uvnitř skuiny, stabilní jako rodina 4. Diferenciační, reorganizační, příp. dezinegrační či konfliktní fáze – individualizace zájmů, přezkoumávání norm a rolí 4. Diferenciační, reorganizační, příp. dezinegrační či konfliktní fáze – individualizace zájmů, přezkoumávání norm a rolí 5. Konečná fáze – buď větší harmonizace a semknutí skupiny, nebo rozpad, rozpuštění, ukončení činnosti skupiny (podle Belz, Siegrist, 2001) 5. Konečná fáze – buď větší harmonizace a semknutí skupiny, nebo rozpad, rozpuštění, ukončení činnosti skupiny (podle Belz, Siegrist, 2001)

Jiné používané rozdělení (dle Z.Rieger ) 1. Rozhodování 1. Rozhodování setkání ( přijetí členství ve skupině ) 2. Orientace 2. Orientace setkání( uzavíraní,být přijat, diferenciace a členění skupiny ) 3. Sdružování 3. Sdružování setkání ( důvěra, sladění rytmu skupiny, Já a My, „zdravé jádro“ ) 4. Podléhání 4. Podléhání setkání (absol. sdílení a bezpečí, uvnitř a venku, bez masky ) 5. Konfrontace 5. Konfrontace setkání (krize skupiny, znovunalezení sama sebe) 6. Objevování 6. Objevování setkání ( porozumění, cesta ke změně, konstruktivní tenze ) 7. Uvolnění 7. Uvolnění 3.-5 setkání od konce ( co mi dala a vzala, rekapitulace, ukončení skupiny a členství ).

Vývoj skupiny – jiné rozdělení 1. – 3. etapa - dětství skupiny, 4. – 5. etapa - dospívání skupiny 6. – 7. etapa – dospělost Obsahově znamená : v počátku vývoje větší pozornost vztahům ve skupině a problémům členů, a problémům členů, v další fázi prohlubování oblasti zdrojů problémů (dětství, kontext, dispozice) (dětství, kontext, dispozice) v posledních fázích řešení problému a jeho ukotvení v posledních fázích řešení problému a jeho ukotvení v přirozeném prostředí v přirozeném prostředí

Příprava a začlenění do skupiny Atmosféra : zahájení skupiny, pravidla, tykání, jména, rundy, role, řešení potíží, očekávání pacientů, „kdo mi koho připomíná“ (zvíře, rostlina, osoba), skupinová příprava Přijetí nového pacienta do skupiny : jména ostatních, představení, důvody proč je tady, spoluspráva přivítá, čas na adaptaci, někdy uvítací ceremoniál se slibem

Role ve skupině Nejznámější popis základních roli ve skupině vychází z Morenovské sociometrie: - dvě vůdcovské role - dvě vůdcovské role (co do schopnosti a co do obliby) Role vůdce - bývá zpravidla schopný, inteligentní, racionální, pracovitý, spolehlivý, aktivní a jistý. Role hvězdy (sociohvězdy) - bývají voleny osoby společenské, veselé, zábavné, nekonfliktní a srdečné. - negativní role Role černé ovce - člen pro ostatní nepřitažlivý, Ihostejný, nesympatický či odmítavý.

Další skupinové role Monopolista (egoista) TrpitelMoralistaKvaziterapeutMiláček Obětní beránek Skupinový šašek ProvokatérKverulantChudákČasoměřič Svůdník (donJuan) Malé dítě SamotářPedant Strážce demokracie Ochránce chudých, atd.

Jiné členění skupinových rolí R Schindler (1957) popsal čtyři pravidelně se vyskytující skupinové role, které nazval alfa, beta, gama a omega a k nimž přičlenil roli protivníka "P" ( reprezentant nepřátelské skupiny). Alfa - vůdce, který skupině imponuje, podněcuje ji k aktivitě, dodává program i odvahu Beta (expert) má speciální znalosti či schopnosti, které skupina potřebuje nebo kterých si váží, expert obvykle zvažuje situaci z různých stran ( "ano, ale") přístup je racionální, kritický neutrální a neangažovaný

Gama jsou převážně pasivní a přizpůsobiví členové, snažící se zůstat v ochranné anonymitě, většina z nich se identifikuje s alfou. Omega je člen na okraji skupiny, zaostává za skupinou pro svou neschopnost, odlišnost nebo strach, někdy se identifikuje s protivníkem - napřítelem "P", což skupinu provokuje.

Týmové role podle M. Belbina LÍDR (STRATÉG) REŽISÉRDIKTÁTORMYSLITELVĚCNÝSPECIALISTADOTAHOVATELPEČOVATELHYBATEL

Normy skupiny Soubor psaných i nepsaných pravidel, co je správné a co nesprávné, žádoucí a nežádoucí. Ovlivňují postoje a chování členů ve skupině a z části i mimo skupinu. skupinového devianta Skupina vyvíjí nátlak na členy, aby se normám podrobili a jedinec odmítající akceptovat skupinové normy se dostává do pozice skupinového devianta, (skupina se jej snaží přinutit ke konformitě, příp. vyloučí dotyčného ze svého středu a sjednotí se proti němu)

Rituály Mít jako skupina : svůj symbol, svá hesla, svou vlajku, sv§j pozdrav, skupinovou píseň, místa schůzek, a hlavně – svého vůdce Vítací a propouštěcí ceremoniály - silný emotivní náboj, nejsou přijímány obecně, podtrhují soudržnost, mají i svá negativa (sororites-fraternities v USA)

Vůdce – leader skupiny S vůdcem často stojí a padá celá skupina S vůdcem často stojí a padá celá skupina MŮŽETE JMENOVAT NĚJAKÉHO LÍDRA V HISTORII NÁRODŮ, S NÍMŽ „STÁLA A PADLA“ CELÁ SKUPINA ČI NÁROD? MŮŽETE JMENOVAT NĚJAKÉHO LÍDRA V HISTORII NÁRODŮ, S NÍMŽ „STÁLA A PADLA“ CELÁ SKUPINA ČI NÁROD?

Film „Náš vůdce“ (Die Welle)