Dartfish Jednou ze součástí inovace předmětu trenérsko-metodické praxe II je umožnění studentům se seznámit a naučit základním manipulacím při využití.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
Advertisements

FUNKCE SHORA A ZDOLA OMEZENÁ
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
PrecisPlanner 3D Software pro plánování přesnosti měření v IG
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Vizuální Systém Fotbal
Microsoft Office OneNote
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Polycom® RealPresence® Desktop
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.11 Téma: Windows Číslo projektu:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ROVNOMĚRNÝ POHYB PO KRUŽNICI
Složky a soubory Zdeněk Jelínek pátek, 21. listopadu 2014.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
SmartPhone start - Apple iPhone
Tvorba webových aplikací
Instalace programu STATISTICA 12 CZ
ICT – Informační a komunikační technologie
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Struktura atomu Podmínky používání prezentace
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
(pravidelné mnohostěny)
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Trenérsko metodická praxe II
T1: Základy práce s počítačem
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Komprimace souborů a složek (*.ZIP, *.RAR) Pro uchazeče o ECDL Autor: Libor Matoušek.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Ovládací panely Programy.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Využití softwaru při tréninku a hodnocení sportovních aktivit
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Aplikace OctopusPro - správa uživatelů
Instalace programů do Linuxu
Postup instalace - GALAXY
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Dartfish Jednou ze součástí inovace předmětu trenérsko-metodické praxe II je umožnění studentům se seznámit a naučit základním manipulacím při využití softwarového programu Dartfish. Naskýtá se Vám jedinečná možnost pracovat s výborným softwarovým programem. Je to profesionální softwarový produkt umožňující kompletní zpracování videa. Podporuje pracovní proces - trenéři, učitelé, sportovní lékaři a fyzioterapeuté tak mohou zdokonalit trénink, lekce nebo výuku. Zlepšuje komunikaci se studenty, sportovci, žáky a pacienty díky možnosti okamžité vizuální zpětné vazby. Umožňuje vytváření detailní video analýzy klíčových momentů pomocí kreslících nástrojů a textových či audio poznámek. Video a vytvořené analýzy je možné sdílet na CD, DVD či Internetu. Vašim úkolem v rámci výuky je seznámit se s prostředím programu a na základě získaných poznatků vypracovat jednoduchý úkol.

Dartfish - odkazy - oficiální stránka v českém znění odkaz na stažení instruktážních přednášek pana Ježka o práci s programem youtube.com

Dartfish – Možnosti pro vypracování úkolů Budoucí trenéři individuálních sportů, cvičitelé fitness a turistiky budou mít za úkol vybrat klíčové momenty ve svých specializacích. Po konzultaci s vedoucími specializací tyto momenty natočit a analyzovat pro potřeby trenérské praxe. Budoucí trenéři kolektivních sportů budou mít za úkol analyzovat zadané části utkání ve svých sportech. Sporty, které nebudou ve společné videodatabázi si každý po konzultaci s vedoucím specializace pořídí individuálně. Výstupem bude excelovská tabulka se souhrnem analyzovaných herních situací pro možnost statistického zpracování. V případě individuálního pořízení videomateriálu bude tento přílohou. Je však také možno využít přístupných materiálu ke stáhnutí. Ke splnění zadaných úkolů je postačující pouze základní orientace v programu, což jak bylo uvedeno je jedním z cílů předmětu TMPII. Každý posluchač však má možnost s programem pracovat v širším měřítku. Ti, kteří budou zdatnější mohou vytvořit složitější analýzy a tyto konzultovat s vedoucími specializací a s vyučujícím předmětu. Je třeba si uvědomit, že přístup k tomuto softwaru je vynikající příležitostí pro vzdělávání budoucích trenérů. Pro trenéry kolektivních sportů je kromě jiného například vhodné využívat modul tagging. Pro individuální sporty je výhodnější využití modulu analyzér. Není podmínkou řídit se tímto doporučením, metody je možno kombinovat.

Dartfish-úkoly k zápočtům Tagging Poslat originál taggovaného videa Poslat vyexportovaný seznam událostí ve formátu.cvs – vyexportovaném v programu Dartfish (nutno zvláště při taggování na jiných zařízeních (Ipad) – pro odstranění možné odchylky času (Vyexportovat v programu D.. je nutno proto, aby šlo Váš materiál vyhodnotit. Pokud tak neučiníte došlo by k časovým posunům mezi videomateriálem a seznamem událostí.) Výstupy odesílat tímto způsobem: Vytvořit složku s taggovaným videomateriálem a souborem.cvs, takto vytvořenou složku zabalit do.zip nebo.rar Odeslat do úschovny garanta předmětu Analyzér Zpracovaný úkol ve Storeyboard zveřejníte formou mediabooku nebo filmu na základě vašeho posouzení vhodnosti výběru. Důležitou podstatou zpracovaného úkolu je srozumitelně vypovídající edukační hodnota. Odeslat do úschovny garanta předmětu SimulCam Zpracovaný úkol v Simulcam odešlete do úschovny garanta. Videosoubory odevzdávat ve formátu MPEG-2 (SD,HD), AVI (DV,HDV)

Dartfish - jak vypracované úkoly odevzdávat Tagging Poslat originál taggovaného videa Poslat vyexportovaný seznam událostí ve formátu.cvs – vyexportovaném v programu Dartfish (nutno zvláště při taggování na jiných zařízeních (Ipad) – pro odstranění možné odchylky času (Vyexportovat v programu D.. je nutno proto, aby šlo Váš materiál vyhodnotit. Pokud tak neučiníte došlo by k časovým posunům mezi videomateriálem a seznamem událostí.) Výstupy odesílat tímto způsobem: Vytvořit složku s taggovaným videomateriálem a souborem.cvs, takto vytvořenou složku zabalit do.zip nebo.rar Odeslat do úschovny garanta předmětu Analyzér Zpracovaný úkol ve Storeyboard zveřejníte formou mediabooku nebo filmu na základě vašeho posouzení vhodnosti výběru. Důležitou podstatou zpracovaného úkolu je srozumitelně vypovídající edukační hodnota. Odeslat do úschovny garanta předmětu SimulCam Zpracovaný úkol v Simulcam odešlete do úschovny garanta. Videosoubory odevzdávat ve formátu MPEG-2 (SD,HD), AVI (DV,HDV)

Dartfish – jak získávat videa Základem by měla být vlastní iniciativa, každý posluchač po konzultaci s garantem specializace si natočí krátké video (lze i telefonem), eventuálně využije jiných zdrojů Průběžně se rovněž vytváří video databáze jednotlivých sportů

Dartfish – jak se dostat do programu Instalace programu a dostupná licence pro studenty FSpS Posluchači předmětu TMP II mohou využít zakoupených licencí programu Dartfish. Pro instalaci si stáhněte instalační balíček níže. Pokud již máte z dřívějška nainstalovanou zkušební verzi programu, je nutné ji před instalací programu Dartfish odinstalovat. Instalační balíček, Soubor typu Archív ZIP [ZIP], MB | :02 Instalační balíček Postup instalace: Nainstalovat Dartfish Software 6 Spustit Dartfish.bat Nainstalovat českou lokalizaci - volitelné Nainstalovat VPN - při využití programu Dartfish mimo síť MUNI Minimální požadavky: operační systém Windows 7 nebo Windows Vista (nejede na Windows XP); procesor: Dual Core; RAM: 2GB; min. 250 MB volného místa na pevném disku; grafická karta: min. 256 MB. Při instalaci programu Dartfish Software 6 po potvrzení licenčních podmínek vyberte edici Dartfish Software Classroom Plus. Po úspěšné instalaci spusťte soubor Dartfish.bat (ten se sám postará o nastavení systému pro správnou komunikaci - není potřeba žádný Váš zásah). Pro používání programu Dartfish musíte být připojeni k internetu. Při spuštění se program připojí k licenčnímu serveru, jenž Vám udělí dočasnou licenci pro využití programu Dartfish. Současně je možné využívat 10 (slovy deset) licencí. Po ukončení programu server licenci opět odebere a poskytne dalšímu žadateli.

Instalace české lokalizace : Program Dartfish sice není oficiálně lokalizován do českého jazyka, existuje k němu však kompletní nápověda v českém jazyce a též neoficiální balíček pro lokalizaci aplikace do českého jazyka. Stáhněte si soubor s lokalizací a návodem k lokalizací níže. Po instalaci musíte vybrat volbu Tools – Options a pak vybrat Language – Deutsch. Neoficiální lokalizace je totiž nainstalována místo němčiny. Instalační soubor s lokalizací do CZ + návod, Soubor typu Archív ZIP [ZIP], 9.10 MB | :32 Instalační soubor s lokalizací do CZ + návod Pokud chcete program Dartfish spouštět i mimo síť MUNI, je nutné si nainstalovat VPN dle návodu. Po připojení na VPN můžete program používat i mimo FSpS. Pokud se připojujete přes Wifi síť Eduroam, instalace VPN není nutná.VPN

Zvýhodněná roční licence pro studenty FSpS Pro studenty FSpS je připravena i zvýhodněná roční licence programu Dartfish v ceně 400,- Kč. Pokud byste o takovou licenci měli zájem, kontaktujte odborného pracovníka FSpS (David Jindra, budova A34, místnost 229, Pro získání licence po Vás budou požadovány tyto jméno a příjmení učo kontaktní

Nápověda Dartfish přístupná na internetu Neoficiální v českém jazyce: oficiální v anglickém jazyce: BAA5MZWFybiBEYXJ0ZmlzaAAAAAA%3d BAA5MZWFybiBEYXJ0ZmlzaAAAAAA%3d První videotutoriál s českými titulky (jak na Import videa) najdete na Případně se můžete podívat na stránky kde najdete některé tipy pro práci s programem.