Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT.
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Registr dlužníků státu
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky e-Learning na Portálu veřejné správy Renata Brožková, Jiří Průša Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Portál veřejné správy Prezentační část
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Internet široký a bystrozraký Petr Novák - Computer Help.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Ing. Stanislava Správková
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG

Obecné cíle NPPG počítačová gramotnost: schopnost uvědomit si a formulovat své informační potřeby, orientovat se v informačních zdrojích, vyhledat informace prostřednictvím ICT, tyto informace vyhodnotit a využít při řešení konkrétní životní situace či odborného úkolu podpora počítačové gramotnosti - jedna z hlavních priorit MI ČR program kurzů NPPG zahájen již v únoru 2003 cíl: umožnit veřejnosti naučit se základům práce s PC a internetem, pomoci překonat strach z nových technologií důraz na kvalitativní obsah kurzů, regionální dostupnost výukových míst (pokrytí celého území České republiky) a časovou dostupnost v odpoledních a večerních hodinách v průběhu celého roku

Obecné cíle NPPG jednotná metodika a obsah kurzů v rámci všech školících míst, vlastní výukové materiály registrační systém účastníků zřízený Ministerstvem informatiky, pro účastníky i realizátory snadná registrace s minimální administrativní zátěží Podíl účastníků na jednotlivých kurzech (stav k )

Kurzy Národního programu počítačové gramotnosti (NPPG) Základní kurzy NPPG: Základy práce s počítačem Texty v počítači Internet a Speciální kurzy NPPG: “Občan, úředník a Portál veřejné správy“ “Handicap“

Podpora základních kurzů NPPG od roku 2004 velmi osvědčený systém více realizátorů podpora na zajištění výukových míst pro provozování uceleného souboru min. 3 navazujících 2hodinových odborných kurzů-lekcí (min. pro 4 osoby, max. pro 12 osob) výše podpory: 417 Kč na 1 posluchače a 1 kurz, pro 1 posluchače max. na 3 kurzy, od roku 2005 na 4.kurz – NPPG-PVS realizace je financována z více zdrojů, posluchač uhradí koncovou částku 100 Kč na 1 kurz částka: neinvestiční dotace z rozpočtu MI - 30 mil. Kč + rezerva z prostředků MI ČR (v případě nárůstu počtu uchazečů)

Speciální kurzy NPPG Od roku 2005 program NPPG rozšířen o: NPPG „Handicap“ úkol: přístup k základům počítačové gramotnosti pro zdravotně postižené občany individuální přístup k účastníkům 11 realizátorů kurzů v roce 2005, 9 realizátorů v roce 2006 NPPG „Občan, úředník a Portál veřejné správy“ úkol: představit Portál veřejné správy a naučit občany využívat jeho možností např. vyhledávat v zákonech, řešit životní situace, komunikovat s úřady, elektronicky podávat daňová přiznání tento kurz v roce 2005 absolvovalo 6630 účastníků 4 realizátoři kurzů v roce 2005, 8 realizátorů v roce 2006

Kurzy NPPG v roce 2006 MI ČR pro rok 2006 rozdělilo finanční podporu celkem 18 realizátorům kurzů NPPG, kteří budou zajišťovat kurzy na více než 200 školících místech po celé České republice Finanční podpora byla pro rok 2006 rozdělena ve výši 30 mil. Kč Poprvé je mezi realizátory sdružení, které bude pro výuku používat software s otevřeným zdrojovým kódem (Open Source) a operační systém Linux od začátku roku do 16. března 2006 vyškoleno: Základní kurzy NPPGcca osob NPPG „Občan, úředník a PVS”cca osob

Statistiky kurzů NPPG Počet účastníků (stav k ) NPPG (Základy práce s PC, Texty v PC, Internet a ) osob NPPG „Občan, úředník a Portál veřejné správy“ osob NPPG „Handicap“ 490 osob

Statistiky kurzů NPPG Věk účastníků

Statistiky kurzů NPPG Struktura podle pohlaví

Děkuji za pozornost Petr Heinzl