Code of Honor Ondřej Zindulka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Do not scream and shout at the children – kodifikovaná pravidla pro chování rodičů Mgr. Kamil Janiš Ústav pedagogických a psychologických věd FVP SU v.
Advertisements

Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Ing. Marcela Papalová Akademický senát: je samosprávný zastupitelský akademický orgán 1, a proto bych se chtěla podílet na dodržování principu jeho nezávislého.
Vliv daňové legislativy EU na členské státy EU Tax Legislative Impact on Member States Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu, ODS.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Existuje odbornost v etice? Jiří Šimek. Existuje odbornost v etice? Elliott, C.: The ethics of bioethics London Review of Books, Diary 2002, 24, 23: 40.
Akademické orgány vysokých škol
Změny Statutu RVŠ. Pozice studentského náhradníka - současný stav členství – náhradník není členem Rady Čl. I. Členové Rady a) Do Rady může každá vysoká.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 19. zasedání předsednictva RVŠ, 18. září 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Praktická realizace bezpečnostních požadavků standardů ISVS při tvorbě.
Připravil : Martin Pelikán
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Použitelnost a výhody Optimedu pro pedagoga Julie Bienertová-Vašků.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
1 Desatero začínajícího lektora Mgr. Vítězslav Dohnal, Pro bono aliance
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
Jiří Karpeta Platform Strategy Advisor Microsoft Czech Republic
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
Jak využít Office 365? Několik scénářů. | Copyright© 2010 Microsoft Corporation.
Zpráva o činnosti předsednictva 8. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Grafické zobrazení příkladu RETURN MANAGEMENT J.Skorkovský KPH.
Studentská PARDUBICE
11/2011Přednáška č. 31 Řízení sestaveného modelu Obsah předmětu: Počítačová podpora řízení Předmět : Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor : E ZS, 2011,
Témata a výstupy z jednání sekce „Engineering education“ na kongresech CHISA Josef Koubek IA ČR Inženýrská akademie České republiky a VŠCHT Praha Vysoká.
Právní normy Pavel Šuranský.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Zpráva o činnosti předsednictva 9. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Normalizace v oblasti environmentálního managementu
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl, Martin Vrubel.
Internet Explorer 8 Štěpán Bechynský Developer Evangelist Microsoft s.r.o.
Zpráva mandátové komise Materiál pro jednání 1. Sněmu RVŠ 26. ledna 2012.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 05Číslo.
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Etické aspekty vedení rozhovoru a pozorování
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Kontextové vyhledávání pro knowledge management Helena Palovská.
Central European Exchange Programme for University Studies
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 05Číslo.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Školní pedagogika Jitka Č ervenková, Martina Ukropcová Žák ve škole.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Společnost národů, její vznik a úloha
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
1 Zajišťování kvality a vnitřní hodnocení kvality Praha, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha 1- Malá.
Office 365 Education Scénáře pro univerzity
Systém zajišťování kvality na UK
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Elektronický archiv v ÚMV
Etika veřejné sféry Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Lesk a bída normalizace
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol
Kreditní systém studia
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Schools Překlad Slovíčka 2.pol..
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Code of Honor Ondřej Zindulka
Transkript prezentace:

Code of Honor Ondřej Zindulka http://mat.fsv.cvut.cz/zindulka zindulka@mat.fsv.cvut.cz

Etický kodex Na akademické půdě neubližujeme ostatním nekrademe nepodvádíme nebereme drogy nediskriminujeme atd.

Kodex čestného chování kodifikuje podvod a sankce za podvod podvod = chování, jehož účelem je získat neoprávněnou výhodu při hodnocení studijních výsledků

Potřebujeme kodex cti? Je to podvod? tahák a jiné opisování, spolupráce opsání domácího úkolu stažení domácího úkolu z Internetu „omluvenka“ od doktora nátlak na učitele: „ztratím kvůli vám 5 let života“

Z diskuse na síti: Ale když si vybereš dobrý předmět, tak tam ani chodit nemusíš a seminární práci si můžeš stáhnout na netu, protože nějaké téma vždycky najdeš. Člen disciplinární komise: Když vám řekne, že to nebude v životě potřebovat, co mu na to máte říct? Můj kolega: Opisovalo se, opisuje se a vždycky se opisovat bude.

Student: Když má učitel nerozumné požadavky, je tahák nutností. Když je něco veřejně na síti, není nic špatného to okopírovat Obecně přijímaný názor (celou akad. obcí): Podvádění je legitimní metoda boje o dobrou známku 90% studentů připouští, že užívá taháky

Za poslední rok se ani jednou nesešla kvůli podvodu disciplinární komise V žádné normě (VŠ zákon, statut ČVUT, studijní řád, disciplinární řád) není podvodu věnováno ani jediné slovo

Účinek etická norma nástroj k vymáhání apel snižuje míru podvádění o 35 ̵ 50% chrání princip rovnosti

Součásti Preambule Soubor definic nečestného chování Sankce akademické disciplinární Disciplinární řád a disciplinární komise

Kontext a uspořádání Někdy podřízen obecnějšímu etickému kodexu (Code of Student Conduct) nebo do něj vřazen Jeden nebo více dokumentů Extra lege Někdy ukládá povinnosti učitelům Schvaluje: studentská komora nebo senát

Preambule závazek k čestnému chování stručná odkazuje na vysoký mravní standard akademie jako její charakteristický atribut Příklad: Since the University is an academic community, its fundamental purpose is the pursuit of knowledge. Essential to the success of this educational mission is a commitment to the principles of academic integrity. Every member of the University community is responsible for upholding the highest standards of honesty at all times. Students, as members of the community, are also responsible for adhering to the principles and spirit of the following Code of Academic Integrity. 

Definice podvodu podvádění u zkoušky plagiarismus fabrikace dat několikanásobné použití práce falšování napomáhání k podvodu získávání neoprávněných výhod lež nátlak

Sankce akademické disciplinární snížení známky propadnutí záznam důtky suspendování podmínečné vyloučení vyloučení

Disciplinární řád procedury odvolání konstrukce komise

Návrh Sestavit jediný dokument podle výše uvedeného modelu (cca 2 strany) Revidovat disciplinární řád Vložit jádro preambule do inauguračního slibu Vyvíjet tlak na učitele, aby informovali studenty o kodexu požadovali při každé práci čestné prohlášení nebyli líní vést boj proti podvádění

Informace Center of Academic Integrity – mj. odkazy na universitní kodexy: www.academicintegrity.org Diskuse o podvádění: mat.fsv.cvut.cz/zindulka/ discussion mat.fsv.cvut.cz/zindulka zindulka@mat.fsv.cvut.cz